Primer efecte del cordó sanitari: Vox no representarà la Generalitat al Senat

El ple del Parlament designa els vuit senadors autonòmics: 3 del PSC, 3 d'ERC i 2 de Junts, pel mètode Imperiali

El pacte antifeixista rubricat per les forces independentistes i pels Comuns -el PSC s’hi va sumar inicialment però se’n va desmarcar en negar-se a vetar Vox al Senat- ha tingut aquest dijous el primer efecte real. El Parlament ha designat, pel mètode imperiali, els vuit senadors autonòmics. Són 3 del PSC, 3 d’ERC i dos de JxCAT, després que la Mesa acordés buscar un mètode de càlcul que garantís que l’extrema dreta quedava fora. Vox, amb 11 escons, i la CUP, amb 9, haurien tingut un representant amb el mètode de càlcul de la llei d’Hondt, però els singants del pacte van considerar inviable que l’extrema dreta representés la Generalitat al Senat, essent un partit que vol destruir l’autogovern.

Com era previsible, Vox ha demanat la paraula per recordar a l’hemicicle que la llei “estableix clar i català que la designació ha de ser proporcional, i està clar que aquesta votació no és proporcional. Aquesta proposta és un frau de llei, i l’única voluntat és marginar el nostre grup parlamentari”. Vox ha alertat que el frau de llei el comet la Mesa, la Junta de Portaveus i també el ple, i una advertència: “Si al juliol hi ha eleccions, serem la tercera força d’aquesta cambra i hauran d’inventar-se un altre mètode”. I com ja havia anunciat el partit, presentarà un recurs d’empara al Tribunal Constitucional.

Dit això, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha dit que no hi ha debat sobre el mètode de càlcul. Per ERC, els senadors proposats són Josep Maria Reniu, Pau Furriol i Adelina Escandell. Per al PSC, Lorena González, Antoni Poveda i Manel de la Vega, mentre que per a Junts, els representants són Josep Lluís Cleries i Assumpció Castellví. Els candidats han estat escollits per 106 vots a favor, 20 en contra i 6 abstencions.

Comentaris

  Ramon 13/05/2021 12:31 pm
  Singularitzar l'enemic en Vox és totalitarisme, espanyolisme i covardia/estupidesa.
  i que s'esperaven 13/05/2021 12:04 pm
  vox = ultradreta = anti democràcia
  Juli Vert 13/05/2021 11:58 am
  Molt demòcrates, felicitats. Aquesta manera de procwdir si que ws feixiate: no m'agrada el que defensen, els aillo. No vull imaginar-me si això s'apliques, per xemple, als de Juntsx cash. No vull una república governada per aquests impresentables.
   GAVANENC 13/05/2021 2:01 pm
   Els feixistes son Vox, i jo no vull que aquests inpresentables creixin a Catalunya i menys encara que gobernin.
  Ramon 13/05/2021 11:34 am
  Cordó sanitari a Vox per raó nacional seria imbècil, perquè blanquejaria els altres partits espanyols. Blanquejaria els partits del 155. Blanquejaria els actuals carcellers. Blanquejaria de fet l'enemic real perquè Vox no governa enlloc i no el vota pràcticament cap català. Cordó sanitari a Vox perquè ens nega com nació, perquè consegüentment ens nega el dret a l'autodeterminació i perquè són tan fills de sa mare que pretenen que visquem la castellanització amb alegria i com una riquesa brutal seria estupidíssim perquè això ho comparteixen amb la resta de partits espanyolistes. Per tant, el cordó sanitari a Vox només pot ser per raó ideològica. Evidència que la corrobora el fet que hi participi la Comuna Pudent. I això és simplement totalitari. Un català té la obligació patriòtica de rebutjar Vox per raó nacional. Vox i qualsevol altre partit espanyolista. Però té idèntic dret a estar-hi d'acord amb la resta de programa, com d'estar-hi per exemple amb En Comú Podem.
  Narcís 13/05/2021 11:31 am
  Normal .. només hi seria per anar contra Catalunya ! PD : què millor per a conseguir vots defora com fan els altres tan espanyols ells !
  Ramon 13/05/2021 11:11 am
  Cordó sanitari a Vox és antidemocràcia perquè els covards que ho impulsen ni tan sols ho fan per raó nacional (que també seria absurd, estúpid). És espanyolisme. És tripartit. És Rufián.
  Pedro 13/05/2021 10:36 am
  Sólo sirven pa´eso, per desviar la atención de los que los votan con cosas irrelevantes. Que desgracia de políticos.
  Tomppa 13/05/2021 10:10 am
  Qui va hostiar els catalans i te presos politics no son del VOX sino del PP i PSOE ... a veure, sou un poble mes patetic que conec a la planeta terra ... aneu a menjar un xic d'arros ... aixo si, aneu al cel ... amb els de 155 :D
  Pajaritu 13/05/2021 10:06 am
  Cuanta más importancia le den a la extrema derecha, más importancia tendrán. Recuerden el efecto Streisand. Otro fracaso del naZionalismo. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!

Nou comentari