Polèmica per les declaracions de l’actor Luis Tosar sobre ETA

Tosar ha dit que "si hagués nascut a un altre lloc" potser hagués acabat a Jarrai o a ETA

La polèmica ha esclatat a les xarxes socials després que l’actor Luis Tosar hagi dit a una entrevista que si hagués nascut a Euskadi potser hauria acabat a la banda terrorista ETA per la tensió social que hi havia al país. Després que l’entrevistador li preguntés sobre com havia crescut en ambients nacionalistes de Galícia, Tosar ha dit que “si hagués nascut a un altre lloc” potser hagués acabat a Jarrai o a ETA com Ibon Etxezarreta, amb qui ha parlat per ficar-se a la pell del personatge que ha d’interpretar en el seu pròxim paper.

“Potser sí o potser no. Depèn de molts factors, l’entorn pot molt però també hi ha una intenció, està en tu. El més terrible és quan arriba el moment en què t’adones de l’error comès i del dolor que has provocat”, ha explicat al llarg de l’entrevista a El Correo.

Arran d’aquestes declaracions, molts perfils espanyolistes han començat a atacar l’actor i han cridat a boicotejar la cervesa Voll Damm, a la qual patrocina. El diari d’ultradreta OkDiario ha ajudat a augmentar les crítiques a Tosar en afirmar que l’actor havia dit que «hauria acabat a ETA» si hagués nascut al País Vasc, el que és una manipulació de les seves paraules. En realitat l’actor ha parlat de la possibilitat que hagués passat però ha recalcat molt que “la intenció ja està en tu”.

En canvi, molts altres usuaris han denunciat la manipulació de les paraules de Tovar. “Això de Luis Tosar és un exemple de la societat en la qual vivim. Ens quedem amb allò superficial, en el titular, sense anar més enllà, sense preguntar-nos si allò que ens expliquen no és exactamente així. I, en aquest cas, directament sense llegir-nos l’entrevista”, apunta la periodista Irene Junquera. Un altre usuari apunta: “No veig que Tosar hagi dit res dolent. Per on em vaig criar podria haver acabat yonqui com alguns amics”.

Comentaris

  Josep 19/09/2021 1:01 pm
  Jo també penso com el lluis
  JordiP 19/09/2021 1:52 pm
  Visto lo visto, i el que falta per veure, em sembla que més d'un indepe hauria considerat útil llençar el lliri i agafar algun arma. Mireu Euskadi, tant de por i respecte ha generat en els àmbits del poder imperialista castellà que ara campa pels seus respectes i, en la pràctica, viu i actua com si fos independent del tot. Si fins i tot ser a Espanya no li costa ni un ral! El més xusco és que a Espanya aquesta pseudoindependència no els hi estranya gens. Fins i tot ho veuen bé. "Sin violencia, se puede hablar de todo", deien. No sé si riure o plorar.
  LlunyDeCat 19/09/2021 2:28 pm
  Les reaccions dels Espanyols són perfectament normals donades llurs característiques culturals (genètiques): tots han nascut i fa generacions que viuen dins una societat absolutista, autoritària i amb periodes llars de Feixisme. Malhauradament això crea un pòsit repugnant que produeix per exemple manifestacions a Madrid a crits de fora gais i gent amb AIDS. Els Espanyols tenen les elits més repugnants d'Europa i això abasta tota llur societat (inclosos els que tenim al sud dels PPCC). Si anem cap als anys 30 a Alemanya hi trobarem la mateixa merda a la societat. El crit "A per Ells" adreçat als Policies i Guàrdia Civils Espanyols és el resum d'aquest tarannà ancestral repugnant i bàrbar. Amb un petit percentatge d'Espanyols que ixen, llur majoria pertanyen al Cul d'Europa. I ràpidament podran esdevenir el Mal encarnat com ho esdevingueren els Alemanys, els Austriacs i tots els Feixistes d'Europa. És una tendència clara del Mal a aflorar actualment. Però finiran com els Alemanys: esclafats i anorreats. No en tinc pas cap dubte. Però faran molt de mal fins que arribi aquest moment.
  Fill de G-C- que va estudiar una miqueta. 19/09/2021 3:02 pm
  Enllà va ser un cercle viciós. Txacurres matant i torturant i cada vegada més gran l'embolic. O algú es pensa que la PN i la GC no va fer RES malament? Pregunteu als nois d'ALTSASU. JO NO M'HAURIA QUEDAT AL SOFÀ, NO
  uno que vive en Tabarnia 19/09/2021 3:52 pm
  tot depen de la cultura de cada un, i del entorn, senten que els de Ñ s,esgarrifin, han viscut sempre en un entorn que tot es vuit, patria (buida, pero queda be exaltar la paraula, fa guai) avans que les persones, ja es hi va be, no entenen d,altres raons perque a ells desde petits els hi han impossat el pensament unic
  Donec Perficiam 20/09/2021 2:20 pm
  Si vius al Pais Basc, i veus constantment tot el que passava i per desgràcia passa actualment també...(els nois d'Altsasu és l'exemple) i t'en fartes dels abusos de poder constants, detencions, tortures, morts per tortures o assasinats per la Guardia Civil, judicis aberrants, indefensió, impotència, etc. etc. no pots tancar els ulls. Pots passar d'aquestes injusticies si tens el cervell aborregat i les neurones fregides, perque si ets persona, només pots indignar-te i possar-te a lluitar. I amb el feixisme no es negocia, el feixisme es combat.

Nou comentari