Aragonès assegura que hi ha “altres projectes” per a la fàbrica de Nissan

El president del Govern, Pere Aragonès, ha lamentat aquest dilluns que la companyia xinesa Great Wall Motors (GWM), que havia d’invertir a les plantes que Nissan deixarà buides a finals d’any, s’hagi fet enrere. El president ha assegurat que des de l’administració s’han posat “totes les facilitats” per a la seva implementació a la Zona Franca. Aragonès ha explicat que hi ha diversos projectes damunt la taula de reindustrialització i que s’hi continuarà treballant malgrat el ‘no’ final dels xinesos. De fet, el president s’ha remès a la tasca que s’està fent des del Departament d’Empresa i Treball i ha dit que “s’avaluaran les alternatives que hi ha”. “No ens despertem avui, ni molt menys, sinó que s’ha estat treballant en diferents projectes alhora”, ha dit en un intent de demanar tranquil·litat.

La taula de reindustrialització havia posat com a preferent el gegant xinès, i després d’una primera negativa, els havia ofert una rebaixa el preu del lloguer de la Zona Franca i posar facilitats per gestionar el traspàs els empleats de la planta, que haurà d’assumir qui es quedi la fàbrica.

Aquest migdia el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha recordat que hi ha “alternatives” al projecte de GWM per situar-se a les plantes de Nissan. Ho ha dit just després que es conegués la notícia que aquest fabricant xinès, que era el candidat preferent per ocupar els terrenys, hagi abandonat i s’hagi retirat de la cursa. En una atenció als mitjans de comunicació en un acte conjunt amb el Gremi de la Restauració, Torrent ha assenyalat que hi ha “altres projectes que són molt interessants i que no volem perdre”.

El conseller d’Empresa i Treball ha afirmat que cal que el substitut de Nissan garanteixi els 1.700 llocs de treball que estan en joc i que, per tant, doni “continuïtat industrial“. Així mateix, Torrent ha assenyalat que és “imprescindible” que el govern espanyol “desencalli” ja el PERTE del vehicle elèctric.

Comentaris

  Maria Desembre 13, 2021 | 17:19
  ERC, inútils, pets presumits, polls revinguts, que us esteu deixant prendre la nostra llengua, la nostra moral, la nostra dignitat a canvi de quatre llardoses cadires a Madrid, amb un Rufián de capo. Difícilment podeu caure més baix...o sí?
  Aragones NO VAL RES DE RES Desembre 13, 2021 | 17:28
  Fracas i avall, ERC FABRICANTS D'ATUR, MISERIA, GANA I FERROVIALS, son nuens petitsqueno han fet res de bo a la vida. Aragones, NO VALS RES DE RES, minyonet mal criat, titella del junqueras.es
  LLARENA dPENA Desembre 13, 2021 | 23:13
  Molts projectes per a Nissan. Molts. Bla, bla, bla. el de sempre. ESGUERRO AUTONIMISTA ha estat molt bé representat per Torrente en les negociacions ambs els xinesos. Éxit total. Anims treballadors de NISSAN que , en Torrente, amb tants projectes, us ho arreglarà sense cap problema. Ah, i en quatre dies ¡¡¡

Nou comentari