Torrent recorda que hi ha “alternatives” a Great Wall Motor

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha recordat aquest dilluns que hi ha “alternatives” al projecte de Great Wall Motor per situar-se a les plantes que Nissan deixarà buides a finals d’aquest 2021. Ho ha dit just després que es conegués la notícia que aquest fabricant xinès, que era el candidat preferent per ocupar els terrenys, hagi abandonat i s’hagi retirat de la cursa.

En una atenció als mitjans de comunicació en un acte conjunt amb el Gremi de la Restauració, Torrent ha assenyalat que hi ha “altres projectes que són molt interessants i que no volem perdre“. El conseller d’Empresa i Treball ha afirmat que cal que el substitut de Nissan garanteixi els 1.700 llocs de treball que es troben en joc i que, per tant, doni “continuïtat industrial“. Així mateix, Torrent ha assenyalat que és “imprescindible” que el govern espanyol “desencalli” ja el PERTE del vehicle elèctric.

La notícia sobre el no de Great Wall Motor ha arribat aquest mateix dilluns. EL fabricant xinès ha tancat la porta a l’oferta de la taula de reindustrialització i no es farà càrrec de la planta de Nissan a Barcelona i dels seus 3.000 treballadors. ELs sindicats, no obstant, seguiran mantenint contactes amb altres opcions que hi ha sobre la taula per ocupar la planta.

La taula de reindustrialització havia posat com a preferent el gegant xinès, i després d’una primera negativa, els havia ofert una rebaixa el preu del lloguer de la Zona Franca i posar facilitats per gestionar el traspàs els empleats de la planta, que haurà d’assumir qui es quedi la fàbrica.

Es altres candidats a substituir Nissan en aquesta planta són la immobiliària australiana Goodman, així com el Port de Barcelona i Merlin Properties. Tots prometen crear més de 3.000 llocs de feina. La multinacional japonesa Nissan va anunciar fa més d’un any que posaria punt final als 40 anys d’història a Catalunya perquè les instal·lacions no eren prou competitives.

Comentaris

  Porcs traïdors Desembre 13, 2021 | 14:16
  El gran traïdor te prou cara per sortir de sota la pedra d'on mai hauria d'haver eixit.
  Ricard Desembre 13, 2021 | 16:25
  Les alternatives publicades ara per ara són simples operacions immobiliàries, i per tant no productives.
  Chin Ni Chan Desembre 13, 2021 | 22:08
  Ola, io cher chinito de GWM, quelel decil que no pleocuplalse, nechechitamos montal fablica de todo a chien, achi que vendlemos mas talde cuanto eto sea un elial a contlatal mano de obla balata que lo niños de blandage ya quielen un dia lible al año...jijiji noch vemo en uno años catletos... jiiijiji

Nou comentari