Aragonès demana una constitució catalana abans que reformar l’espanyola

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dilluns que el Govern vol una constitució catalana, i ha assenyalat, per tant, que la prioritat del seu executiu no és reformar la Constitució espanyola. El cap del Govern ha fet aquestes declaracions el dia que se celebren 43 anys del text espanyol. Després de reunir-se amb l’Associació de Ceramistes i la Federació de Comerciants a la Bisbal de l’Empordà, Aragonès ha manifestat que la seva intenció és “culminar el procés d’independència” del nostre país, segons informa l’agència Europa Press.

El president ha insistit que la independència de Catalunya ha d’arribar a través d’un “referèndum d’autodeterminació reconegut” i vinculant. Així mateix, ha reafirmat la seva voluntat d’arribar a aquest escenari reforçant les “majories internes a Catalunya per a una solució política al conflicte” entre Catalunya i Espanya.

La Constitució és “inútil”, segons Borràs

Per altra banda, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha manifestat que la Constitució és una eina “inútil” per resoldre els problemes de la ciutadania catalana en matèria social, lingüística o política. Segons l’ACN, la presidenta de la cambra catalana ha opinat que el text espanyol no dona cabuda als anhels de llibertat del poble de Catalunya i entén que els catalans no tenen “res a celebrar” el 6 de desembre.

Es va pactar amb el franquisme ben viu i 40 anys després es demostra que no serveix“, ha opinat. Ara bé, sí que ha dit que aquesta data ha de servir per commemorar l’aniversari de la primera sessió constitutiva del Parlament, l’any 1932. Borràs ha fet aquestes declaracions des de la Fira de l’Avet d’Espinelves, on ha entregat l’avet d’or a l’inspector del Cos de Bombers de la Generalitat de la Catalunya Central, Santiago Lleonart. 

Comentaris

  Veterà antifranquista. Desembre 06, 2021 | 17:43
  Ho ha sigut sempre. I, malgrat aixó, el Poble de Catalunya, al seu moment, la va votar massivament.
  Anònim Desembre 06, 2021 | 17:49
  Pues si quiere una constitución nueva que se la pida a los reyes magos ya verás que pronto se la traen. Estos de ERC solo saben engañar a bobos, mucho de darle a la lengua pero de hacer nada. Oye que si, que es así, que la gente se deja engañar con palabrería grandilocuente. No se sabe si por hastío, por cansancio, por pasotas o por bobos, pero la realidad es así y mientras la realidad sea así, pues estos de ERC encantados de la vida. Igualito igualito que el verborrero andaluz señorito.
  Prou propaganda Desembre 06, 2021 | 18:17
  Fets, no paraules. La llengua se'n va a la merda davant l'absoluta passivitat de la Generalitat, i Espanya segueix expoliant 16000 milions cada any, i l'únic que ho denuncia és el conseller Giró. Si ERC no fa un gir radical i passa de la propaganda buida als fets, s'endurà una gran sorpresa a les properes eleccions.
   Jo t'explico els fets: Desembre 07, 2021 | 07:48
   Miss Catalunya ens donar una costellada de 3 respostes, va trencar la paraula donada d'eleccions immediates després del 9N per aconseguir la unitat amb ell de cap, gràcies CUP per enviar-lo a la paperera de la història. Fuigpelmón va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat, va prometre tornar i encara l'esperem. El pallasso Torra només va jugar amb pancartetes per acabar sempre obeint els jutges, va finiquitar la legislatura però no va convocar eleccions, un any més perdut. En total 10 anys prUcessant cap enlloc amb els corruptes prUcessistes cap enlloc, per sort els catalans ho hem vist i no han guanyat, han perdut el timó i ara volen seguir prUcessant rebentant-ho tot des de dins.
    Que no que no Desembre 07, 2021 | 10:45
    Pues yo prefiero 1000 veces antes al payaso Torra, al Fuigpelmon y al Mas que a la mierda que teneis y por desgracia tengo ahora tontolava... A hacer propaganda de ERC vete a otro lado payaso.....
     Normal que prefereixis als corruptgents Desembre 07, 2021 | 12:23
     Per prUcessar cap enlloc son els millors, portan 10 anys i 3 poc honorables presidents que ho han demostrat amb escreix, comparteixen objectiu (no assolir la independència) amb els hidalgos mesetarios com tu...
  Sapiens Desembre 06, 2021 | 18:56
  Sense una reforma a la constitucio espanyola no hi pot haber una de catalana, almenys no acordada.
  LLARENA dPENA Desembre 06, 2021 | 19:14
  Aquesta llumbrera no s'atura de dir grans bagenades cada día. Potser alguns del seu partit, ESGUERRO AUTONOMISTA de CAT, l'antiga ERC s'ho creuran peró, a la mitjana de la ciutadania, a no serq eu siguin molt curtets, no ho aconseguirà. Escanya no modificarà la seva fantàstica constitució, aquesta "·que nos hemos dado entre todos". Ni el PSOE ni el PP faran res per canviar-le, sonbre tot, si afecta questions fundamentals que al franquismo no li agradará gens. Aragonés, deixa de fer el bocamoll i calla d'una vegada. Evitarás de dir tantes mentides i demonstrar tanta hipocresía que, segur, et farà la vida més aceptable devant de tothom.
  P. Sánchez Desembre 06, 2021 | 21:03
  Un poco de Netflix y va que chuta, querido amigo.
  Pobre desgraciado golpista, tú verás la independencia cuando resucite el otro golpista del siglo pasado. Desembre 06, 2021 | 21:57
  Las democrácias mundiales ya conocen vuestro asqueroso supremacismo, dais mucho asco.
  sigma Desembre 06, 2021 | 21:58
  Madrid cobra a catalunya un impost que no torna, el gasten a la casa reial i altres ximpleries. Els catalans si no estan contents tant se val.
  jorge Desembre 06, 2021 | 22:22
  El pueblo catalán, de forma masiva, apoyó esta Carta Magna q los separatistas tanto odian. El pluralismo político, los derechos y libertades, nacieron de ella. Está copiada d la constitución alemana e italiana..reconocen estas la autodeterminación de alguna d sus regiones...?
  Luisnomeacuerdo Desembre 06, 2021 | 22:46
  Pues milhaus a los fascistas independentistas os queda que mamarla otros 1714 añitos más por lo menos. Recuerdos a la lazipija investigada y pronto al banquillo.
  ernst Desembre 07, 2021 | 01:11
  quina vergonya que aquest tiet sia el President de Catalunya
  Temps de traidors d'erc.155 Desembre 07, 2021 | 05:54
  Autonomisme d'omplir la butxaca, junquerisme montillesc. Junqueras es el CANCER TERMINAL D'ERC.155. Aragones, TODO POR LA PATRIA, embustero español, el nostre Xanxez vulgar
   MHP Desembre 07, 2021 | 12:06
   Osti Vendetta amb un altre nom, continuem sense entendre res del que escrius. ¿No pots ser una mica mes clar? ¿I si et treus el mitjor suat de la boca per parlar?
  Pedrico nanet el Baturrico ..... Desembre 07, 2021 | 11:09
  .... imita el Gran Eugeni. Diu acudits amb la mateixa serietat però sense cap gràcia.
  Aigualit Desembre 07, 2021 | 12:07
  Per cert Sra. Borràs, ¿quins son els problemes dels catalans, a banda de vostes? Mori el mal govern.
  Gonzalo Desembre 07, 2021 | 14:03
  Queridos reyes magos.....jaja!
  No teniu Vergonya Desembre 07, 2021 | 14:09
  El president traïdor i venut castella fent-secel merdes. Miserable.

Nou comentari