El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PDeCAT reivindica que és “un actiu essencial” per l’indepenència
  • CA

El PDeCAT s’ha reivindicat com “un actiu necessari” per a l’independentisme en la reunió que ha mantingut amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. El partit català ha recordat al president que “també som el 52%” i que per tant, haurien de formar part de l’estratègia. A més, el partit demòcrata ha criticat que ERC parli “d’unitat”, però no els tingui en compte en les negociacions. També reclaquen que el PDeCAT està obert a participar-hi però només si és “honesta, sensata i seriosa”.

El secretari general adjunt del partit, Marc Solsona ha explicat aquest dijous que el PDeCAT és “decisiu” en els llocs on tenen representació. Solsona ha admès que no són presents al Parlament de Catalunya, però ha recordat que tenen quatre diputats al Congrés dels Diputats que són “capaços de canviar dinàmiques” i “influir”. A part, també ha remarcat el seu paper en el món local on tenen diverses alcaldies. Per la seva banda, la conseller de la Presidència, Laura Vilagrà, ha remarcat que el PDeCAT és un partit “important” a nivell municipal i que a Madrid també té una representació rellevant.

Davant la seva absència al Parlament, Solsona també ha recordat que en molts llocs el partit té representació i que encara avui dia, molts ajuntaments estan liderats pel partit demòcrata. Per tant, segons ha afirmat, això els converteix en una peça clau: “Nosaltres som aquí i volem ajudar a acompanyar la unitat del bloc independentista, però quan es llança el missatge del ‘52%’ volem que no s’obviï que nosaltres en som part”.

Solsona ha defensat que el PDeCAT és un partit “100% independentista” i ha criticat que “no s’ha de passar testos de qualitat de qui és més o menys independentista”, sinó que “s’ha de buscar aliances” dins del bloc. “No som sospitosos de renunciar a res, al contrari, doblem l’aposta i volem tornar a ser un actor més per aconseguir l’alliberament del país”, ha explicat el secretari general adjunt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa