El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Suport independentista a l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació
  • CA

L’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació continua sumant suports entre els partits polítics, entitats, sindicats, moviments socials, universitats i ajuntaments. De fet, ja suma 300 adhesions de diverses entitats i compta amb el suport d’ERC, Junts, la CUP, PDeCAT, de Demòcrates, de Guanyem i Comunistes, segons ha explicat l’exconseller d’Interior Joaquim Forn. “Té una amplíssima representació política en el camp del sobiranisme”, ha destacat Forn, que continua a l’espera de l’adhesió de l’Assemblea Nacional Catalana després d’haver-se reunit amb Elisenda Paluzie i Dolors Feliu.

Per ara, els Comuns encara no han signat el manifest, tot i que continuen les reunions per sumar el seu suport. La xifra final d’adhesions i conclusions es coneixerà al desembre, quan l’Acord presenti l’informe. David Fernández, un dels impulsors, ha dit que els Comuns encara no s’hi han sumat tot i haver mantingut “una llarguíssima reunió” on se’ls va traslladar “l’impuls municipalista” que suposaria adherir-se a aquest Acord. Malgrat això la resposta dels comuns va ser que la seva “recomanació de vot” als grups municipals seria d’abstenció o el vot a favor de la iniciativa. En paral·lel, tampoc no s’hi han afegit l’UGT i CCOO, que segons ha dit l’exdiputat de la CUP “no ho veien” gaire clar.

Objectiu: arribar a 800 municipis catalans

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadellescridassada durant l’acte de l’1 d’Octubre– ha recordat la importància que tenen els municipis per a aquesta plataforma i ha explicat que ja n’hi ha 200 que s’han adherit a l’acord. L’objectiu és arribar a 800, el 80% dels municipis que hi ha a Catalunya. Sobre el municipi de més pes, Barcelona, Forcadell ha explicat que “s’està treballant en una proposta concreta” juntament amb Barcelona en Comú, ERC i Junts.

Un cop es presentin les conclusions finals i el nombre d’adhesions el pròxim desembre s’enviarà l’informe al president de la Generalitat i al Parlament, així com a l’Eurocambra i al Congrés dels Diputats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Es diu INDEPENDÈNCIA a octubre 05, 2022 | 16:49
    Es diu INDEPENDÈNCIA octubre 05, 2022 | 16:49
    Sobiranisme no vol dir res. O més aviat sebla la mateixa parau la buida "autodetermibació". Pareu d'enganyar. INDEPENDÈNCIA ja! Que vol dir Estat Català. Pareu de marejar la perdiu, colla de covards.
  2. Icona del comentari de: girigall a octubre 05, 2022 | 16:53
    girigall octubre 05, 2022 | 16:53
    I de què collons serveix això?
  3. Icona del comentari de: Boing a octubre 05, 2022 | 17:05
    Boing octubre 05, 2022 | 17:05
    A barcelona es on s'ha de fer.
  4. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a octubre 05, 2022 | 23:41
    Luisnomeacuerdo octubre 05, 2022 | 23:41
    Otra reunioncita de palmeros vividores del cuento.
  5. Icona del comentari de: Independentista a octubre 06, 2022 | 16:04
    Independentista octubre 06, 2022 | 16:04
    Tot plegat serà, malauradament, tan útil com una nevera a l'Antàrtida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa