El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC anirà amb “voluntat de pacte” si el Govern convoca una altra cimera

El PSC ha acceptat a anar “amb voluntat de pacte” en el cas que el Govern decideixi convocar una altra cimera contra la sequera, després del fracàs de la reunió d’aquest divendres que va acabar sense pacte entre l’executiu i els partits parlamentaris. En una entrevista aquest dissabte a RAC1, la portaveu socialista, Alícia Romero, ha assenyalat el Govern com el que té “més responsabilitat” perquè la trobada, que va durar unes quatre hores, acabés sense acords. Romero ha criticat que l’executiu de Pere Aragonès “carregui les culpes” als ajuntaments i ha lamentat que no hagi fet cap proposta, mentre que la seva formació ha posat “totes les facilitats del món”.

La portaveu del PSC espera que Govern i partits puguin tancar un acord en “els pròxims dies” i confia en la “bona manera d’actuar” d’Aragonès. Aquest divendres, davant les discrepàncies amb la Generalitat sobre el règim sancionador als ajuntaments del decret de sequera., els socialistes van rebutjar un acord a la cimera de l’aigua. De fet, el partit de Salvador Illa ha titllat d'”error” que es responsabilitzi els consistoris de cada municipi. Després del fracàs de la reunió, que es va celebrar a porta tancada entre diferents representants polítics al Palau de la Generalitat, la diputada Sílvia Paneque va informar que s’havien obert a pactar una moratòria almenys fins al setembre per donar més marge als ajuntaments “per licitar les obres necessàries” per abordar la sequera.

La data límit que va proposar el Govern era l’1 de juliol, però els socialistes van ser l’únic partit que la van rebutjar i, per això, la cimera va acabar sense acord. Paneque va asseverar que “cap alcalde ni alcaldessa malmeten ni una sola gota d’aigua a Catalunya”.

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, va confirmar en una roda de premsa posterior a la reunió que no s’havia assolit cap acord consensuat entre l’executiu i els grups parlamentaris i va confirmar que les discrepàncies se centraven en el règim sancionador, que el decret llei aprovat ja preveu tot i que no especifica cap calendari. Jordà, tot i que no va especificar que es tractava del PSC, ja va indicar que aquest punt “havia saltat” pel rebuig d’un partit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a abril 01, 2023 | 11:32
    Anònim abril 01, 2023 | 11:32
    Mai, mai, durant un govern del PSOE s'ha invertit el que feia falta en infraestructures i menys encara s'han portat a terme ni la meitat de les obres promeses, que ja eren poques. El corredor mediterrani, que té el suport de la UE fa vint anys, ara passarà per l'Atlàntic, capital Madrid, com tothom sap. Aquesta manca d'inversió perjudica l'economia de tota la vessants mediterrània, des de Múrcia a Catalunya, siguin o no independentistes. Però l'espanyolam d'aquí no ho vol veure: és més satisfactori poder dir que el català és un dialecte que tenir un futur més prometedor pels fills. El PSC i Ciudadanos són uns mafiosos, amb les portes giratòries més ben muntades del panorama polític espanyol. Pacten amb Ciudadanos perquè són la mateixa cosa. Pura màgia amb patent de cors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa