El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC rebutjarà els pressupostos si el Govern no tanca un acord abans de tramitar-los
  • CA

El PSC ha avisat que votarà en contra dels pressupostos de la Generalitat si el Govern no tanca un acord amb els socialistes abans de tramitar-los al Parlament de Catalunya. La portaveu del partit a la cambra catalana, Alícia Romero, ha demanat al president Aragonès que “acceleri” la negociació per tenir uns comptes l’any que ve. A més, ha tornat a estendre la mà als republicans per tirar endavant les negociacions .

ERC, Junts i el PSC votant en sentits diferents en el ple del 19 d'octubre, el primer després de la ruptura del Govern / Parlament de Catalunya (Francesc Xavier Subias Salvó)
ERC, Junts i el PSC votant en sentits diferents en el ple del 19 d’octubre, el primer després de la ruptura del Govern / Parlament de Catalunya (Francesc Xavier Subias Salvó)

De fet, Romero ha lamentat que no s’hagin pogut tornar a reunir amb la conselleria d’Economia després de la primera trobada que no va servir de gaire. De fet, els mateixos socialistes expliquen que el Govern no va presentar el seus comptes al detall. “El conseller Giró ens els va explicar de forma molt més detallada i tot”, asseguraven membres del PSC.

Subratllen la solitud del Govern

A més, també ha demanat que accelerin les negociacions d’uns comptes que el Govern ja ha descartat per a l’1 de gener. De fet, els socialistes volen que la pròrroga sigui tan breu com sigui possible.

D’altra banda, després de celebrar la Junta de Portaveus, Romero ha subratllat la solitud del Govern, que no ha pogut incorporar a l’ordre del dia del ple de la setmana que ve dos decrets.

Reprovació a Elena

Pel que fa a la reprovació d’Elena, els socialistes han registrat una moció que es debatrà i votarà en el ple de la setmana que ve. El PSC-Units ja parla amb altres grups, com JxCat i els comuns, per intentar que tiri endavant. Lamenten que el conseller “està fent un mal paper” i “mereix la reprovació per les polítiques que tira endavant al capdavant dels Mossos d’Esquadra”.

Més notícies
El consum d'alcohol a Catalunya està per sobre de la mitjana de la Unió Europea / ACN
El 4,23% de les morts a Catalunya estan vinculades al consum d’alcohol
Notícia: El 4,23% de les morts a Catalunya estan vinculades al consum d’alcohol
Comparteix
Salut xifra en 11 litres d'alcohol pur el consum anual de cada català
Una pancarta reivindicativa durant la manifestació dels CDR per la Diada / ACN
Els CDR acusen ERC de “blanquejar” l’estat amb la derogació de la sedició
Notícia: Els CDR acusen ERC de “blanquejar” l’estat amb la derogació de la sedició
Comparteix
Critiquen el Govern per “fer creure” que la taula de diàleg dona fruits i alerta de les conseqüències per la mobilització social
Uun tren aturat a l'estació de Plaça Catalunya dels Ferrocarrils de la Generalitat / ACN
Un tren cada cinc minuts a la línia Barcelona-Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat
Notícia: Un tren cada cinc minuts a la línia Barcelona-Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat
Comparteix
Les freqüències en hora punta augmentaran a partir del 9 de desembre i seran cada 5 minuts per Terrassa i Sabadell i cada 2,5 minuts per Sant Cugat
Caiguda global de Whatsapp | EP
L’infern dels grups de WhatsApp per als pares: com sobreviure
Notícia: L’infern dels grups de WhatsApp per als pares: com sobreviure
Comparteix
Un 34% dels pares catalans considera que els atabalen i un 13% ho qualifiquen d'infern

Comentaris

  1. Icona del comentari de: En fi a novembre 15, 2022 | 15:58
    En fi novembre 15, 2022 | 15:58
    la delegación del psoe a Catalunya, ja sabem que ells com a fundadors del tripartido del 155, són més del mando y ordeno que se haga lo que yo quiero, que no pas la democràcia pròpiament dita. Tot i que darrerament esquerra, els hi estén la catifa vermella
  2. Icona del comentari de: JordiP a novembre 15, 2022 | 17:05
    JordiP novembre 15, 2022 | 17:05
    Pls seqüaços de Illa, l'enterramorts, "acord amb els socialistes pels presuposts" vol dir "remodelar els pressuposts a gust i mesura del PSC". I si no es remodelen, no s'aproven. OK. Xantatge en tota regla. El PSC ha passat de dir "estendre la mà" a "tots contra la paret". Edificant. Patriòtic. Gloriós. Això és "gestió de país". I els pressuposts que "seria un drama no aprobar-los" resulta que ara no s'aproven perquè no els hi agraden. Mireu, vividors del PSC: aneu a fer punyetes. Co.ny.
  3. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a novembre 15, 2022 | 18:51
    Tripartit no, gràcies novembre 15, 2022 | 18:51
    Comèdia barata, els socis del tripartit ja han pactat aprovar el pressupost de Vichy a canvi del suport d'ER al pressupost colonial i als canvis en el codi penal per intentar aconseguir engarjolar Puigdemont
  4. Icona del comentari de: El cit campejador a novembre 15, 2022 | 22:32
    El cit campejador novembre 15, 2022 | 22:32
    El PSC es un partido muerto. Van a perder un montón de votos gracias a la reforma de sedición y la futura de malversación. Yo no les pienso votar tras toda una vida votandoles

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa