El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Participació històrica a Catalunya durant les primeres hores de les eleccions espanyoles
  • CA

 

Les eleccions espanyoles d’aquest 28-A sembla que s’encaminen cap a una participació històrica a Catalunya. Segons ha informat el ministeri de l’Interior, a les dues d’aquest migdia ja havien dipositat el seu sufragi més d’un 43,53% del cens, una xifra que supera les 2.300.000 persones. Això suposa un augment d’un 11,2% respecte les darreres eleccions al Congrés dels Diputats, que van tenir lloc el juny de 2016, i podria ser el preludi d’una participació mai vista en uns comicis espanyols al nostre país. 

 

Per províncies, a l’hora esmentada a Barcelona havia votat un 43,4% del cens, una pujada de l’11,2%; a Tarragona, un 44,6%, un 10,8% més; a Girona ja havia exercit el seu dret a vot un 43,4%, un augment del 12,1%; i finalment, a Lleida és on la participació ha estat més baixa, amb un 41,9%, però on la pujada del nombre de votants ha estat més significatiu, d’un 12,9%.

 

Paperetes de votació dels diferents partits que es presenten al Congrés dels Diputats i el Senat espanyols
Paperetes de votació dels diferents partits que es presenten al Congrés dels Diputats i el Senat espanyols | Toni Alfaro

 

Pel que fa a l’estat espanyol, els electors que han anat a les urnes fins les dues del migdia el 41,46%, un 4,5% més que als darrers comicis, quan havia votat un 36,9%. En aquella ocasió, la participació final va ser d’un 66,48%, una xifra sensiblement inferior -un 3,2% menys- que la registrada a les eleccions estatals immediatament anteriors, que havien tingut lloc un any abans, el juny de 2015. Catalunya, Melilla, Aragó, Navarra i el País Basc són les comunitats -i ciutat- autònomes on s’han registrat augments de participació més grans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa