El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Xoc entre ERC i Junts per la “pèrdua de confiança” del Parlament al Govern
  • CA

Junts per Catalunya presentarà una moció al Parlament de Catalunya sobre “la situació política actual i la continuïtat de la catorzena legislatura amb un Govern en minoria”. En aquest sentit, Junts vol que el Parlament constati la “pèrdua de confiança de la majoria parlamentària que va permetre la investidura de la Generalitat de Catalunya a l’inici de la legislatura”. Per tant, en la línia del discurs de Junts durant les últimes setmanes, el partit de Laura Borràs i Jordi Turull vol evidenciar la solitud d’un Govern que només compta amb 33 diputats i que tindrà complexitats per tirar endavant mesures legislatives.

Una imatge de la bancada de Junts per Catalunya en el darrer ple del Parlament/Parlament
Una imatge de la bancada de Junts per Catalunya en el darrer ple del Parlament/Parlament

ERC vol retirar el concepte “pèrdua de confiança”

En aquest sentit, ERC ha respost a la moció de Junts i ha presentat diverses esmenes. El text presentat pels republicans elimina el concepte de “pèrdua de confiança” i parla d’un “canvi en la configuració del Govern després de la decisió de Junts de sortir del Govern de coalició”. En aquest sentit, els republicans també proposen introduir la “necessitat de treballar per construir acords” en un context de complexitat i incertesa actual. I subratllen que segueixen vigents els resultats del 14-F amb el 52% de vots independentistes i el “màxim històric” de 74 diputats partidaris d’una Catalunya independent.

La moció, proposada per Junts, es votarà aquest dijous a la tarda en el marc del ple del Parlament que tindrà lloc de dimarts a dijous. Si Junts no accepta les esmenes dels republicans, el text presentat per ERC no es votarà en seu parlamentària.

Junts i CUP demanen una qüestió de confiança

La CUP i el Partit Popular ja van presentar unes esmenes molt similars, en les quals instaven al Parlament a retirar la confiança al Govern. En aquells casos no va prosperar, ja que Junts estava en ple debat sobre si sortir, o no, de l’executiu català, i per tant, s’hi va abstenir. D’altra banda, Junts i la CUP ja han demanat en més d’una ocasió una qüestió de confiança al president Aragonès, ja que consideren que va ser un compromís d’investidura.

Més notícies
La ponent del comitè sobre Pegasus de l'Eurocambra, Sophie in 't Veld, durant la presentació de l'informe preliminar | ACN (Nazaret Romero)
L’Eurocambra diu que el govern espanyol va espiar l’independentisme
Notícia: L’Eurocambra diu que el govern espanyol va espiar l’independentisme
Comparteix
El comitè que investiga l'ús de Pegasus lamenta la "poca informació aportada fins ara" per l'executiu de Pedro Sánchez
Alícia Romero, en un moment de la seva valoració dels pressupostos/Quico Sallés
El PSC posa pressa al Govern pels pressupostos: “Que no ens facin perdre el temps”
Notícia: El PSC posa pressa al Govern pels pressupostos: “Que no ens facin perdre el temps”
Comparteix
Alícia Romero estèn la mà a l'executiu però avisa que no es poden aprovar els comptes al març
Villarejo a l'arribada a la primera sessió del judici on és acusat dintre del cas Pequeño Nicolás / Isabel Infantes / Europa Press
Villarejo acusa Sáenz de Santamaría d’utilitzar el CNI com a “agència de detectius”
Notícia: Villarejo acusa Sáenz de Santamaría d’utilitzar el CNI com a “agència de detectius”
Comparteix
El comissari carrega contra l'exvicepresidenta i la titlla de "bolera de sofre" abans de començar el judici del Pequeño Nicolás
Un camió de Bombers al polígon industrial de Constantí durant l'activació de l'emergència del PLASEQTA per foc en una fàbrica de sofre | ACN
Polèmica per la competència de l’Estat que va impedir avisar de l’incendi de Constantí per SMS
Notícia: Polèmica per la competència de l’Estat que va impedir avisar de l’incendi de Constantí per SMS
Comparteix
El PLASEQTA, en fase d'emergència, es va activar una hora després que es decretés el foc a l'empresa AFEPSA

Comentaris

  1. Icona del comentari de: el Foll a novembre 08, 2022 | 12:28
    el Foll novembre 08, 2022 | 12:28
    Espanya es torna i es tornarà cada cop més ingovernable, perquè està en un final de cicle (un cicle que ha durat segles). No té sortida bona. I Catalunya, en la mesura que depèn d'Espanya, igual.
  2. Icona del comentari de: Res de nou... a novembre 08, 2022 | 12:46
    Res de nou... novembre 08, 2022 | 12:46
    Els corruptgents sempre en contra de tot, només crispar i confrontar als catalans. Miss Catalunya ens va donar una costellada de 3 respostes sense cap transcendència, el batxiller foll va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat, el pallasso Torra va trenca amb la corona un migdia i per la nit seia cufoi al costat del Borbó, també va jugar amb pancartetes i obeir als jutges, la corrupta Borràs va trencar el Govern per seguir frenant la independència, i ara volen frenar el País deixant-lo sense pressupostos. No saben què són ni a ón van, mala peça al teler...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa