El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament posa en marxa la maquinària per substituir Juvillà a la Mesa
  • CA

La Mesa del Parlament ha posat en marxa la maquinària per substituir Pau Juvillà com a secretari tercer, que està vacant després que l’exdiputat de la CUP expliqués que havia d’aturar la seva activitat política a causa d’una malaltia, un anunci previ a la pèrdua del seu escó. Els anticapitalistes han proposat el nom de Carles Riera, tot i que ha de ser el ple del Parlament qui ho decideixi, ja que les substitucions a la Mesa no es fan de manera automàtica. 

Quan el diputat de Junts Jaume Alonso-Cuevillas va renunciar a la secretaria segona, la majoria independentista va haver de votar la seva companya de partit, Aurora Madaula, per ratificar el nomenament. Fonts parlamentàries han explicat que la sessió plenària està prevista per als dies 22, 23 i 24 de febrer. La sessió de control al Govern serà el primer punt de l’ordre del dia i també es votarà si s’accepta la petició dels comuns perquè el president de la Generalitat, Pere Aragonès, comparegui al Parlament per explicar la renovació de la cúpula dels Mossos d’Esquadra.

Durant el ple també està previst un debat i la votació final sobre el projecte de llei que va permetre la creació del Fons Complementari de Risc de la Generalitat que el Govern va impulsar per pagar els 5,4 milions d’euros de les fiances que reclama el Tribunal de Comptes a una trentena d’ex alts càrrecs vinculats a l’acció exterior de Catalunya. Així mateix, hi haurà la votació de la nova llei d’habitatge.

Comissió del reglament

La Mesa també ha acordat la composició de la comissió que ha de debatre la reforma del reglament de la cambra. L’equip de treball estarà format per 17 diputats que s’escolliran de manera proporcional i que també inclourà els membres de la Mesa. Un cop s’hagin decidit els noms, la comissió crearà la ponència per debatre possibles canvis al reglament.

D’altra banda, el Parlament abordarà aquest dijous l’eliminació de les llicències d’edat, les polèmiques prejubilacions daurades que permeten els funcionaris de la cambra cobrar sense anar a treballar els últims anys de la seva carrera professional. La Comissió d’Afers Institucionals (CAI) haurà de tractar la derogació d’aquest privilegi i es fixarà l’1 d’abril com a data límit per resoldre sobre els casos que ja s’han autoritzat, mentre els que queden pendents es desestimaran.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Quina vergonya a febrer 15, 2022 | 13:26
    Quina vergonya febrer 15, 2022 | 13:26
    Quina vergonya!
  2. Icona del comentari de: Quina vergonya a febrer 15, 2022 | 13:29
    Quina vergonya febrer 15, 2022 | 13:29
    Quina vergonya! No sé pas què hi fan al Parlament tantes persones! Sí que ho sé, no fan res de bó i ara n'afegeixen un altre. I l'estafa no s'atura.
  3. Icona del comentari de: Són cecs? a febrer 15, 2022 | 13:32
    Són cecs? febrer 15, 2022 | 13:32
    I encara no se n'han adonat que no els hi tenim cap respecte, ja, a aquests que es fan dir polítics independentistes? S'han petat tot el nostre patrimoni.
  4. Icona del comentari de: Realitat a febrer 15, 2022 | 14:14
    Realitat febrer 15, 2022 | 14:14
    Gracies Laura Borràs!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa