El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pau Juvillà revela que té càncer
  • CA

El diputat de la CUP, Pau Juvillà, enmig de la polèmica pel seu escó al Parlament de Catalunya i la sentència per desobediència, ha anunciat a través de Twitter que se li ha diagnosticat un càncer per tercera vegada. “En els últims 15 anys m’han trobat dos tumors però he tingut “sort”: les dues troballes han estat de casualitat i s’ha pogut actuar a temps”, explica l’anticapitalista. Fa un mes li’n van trobar un altre i “va començar novament l’angoixa i la urgència en les proves”, confessa el diputat.

Amb la publicació dels detalls sobre la malaltia busca ara trencar amb tabús: “El meu padrí va morir, tal com deia ma padrina, “d’un mal dolent”. Els meus pares li van posar nom: càncer. Aquests dies donant-hi tombs crec que també he estat presoner d’aquest tabú i m’he plantejat què havia de fer”, diu el diputat, que explica que s’ha estat fent proves i que de moment té “bones notícies”.

La CUP va anunciar dilluns que Juvillà quedaria apartat de l’activitat política a causa de problemes de salut greus, sense fer pública la malaltia que causava aquesta absència. Els cuparies van informar de la situació perquè dimarts Juvillà no podia anar a la reunió de la Mesa del Parlament justament quan hi ha una gran expectació creada sobre el futur de l’acta de diputat que la Junta Electoral Central (JEC) reclama que li sigui retirada per part de la presidenta de la cambra catalana, Laura Borràs.

En el fil a Twitter que el diputat ha penjat aquest dimecres admet que fa públics els detalls sobre la malaltia “amb un gust agredolç pel fet d’exposar una part de la meva intimitat”. Ara bé, el cupaire confia que “el gest serveixi per alguna cosa”. El diputat destaca que “el context actual a la mesa requereix d’una disponibilitat immediata a la que jo, ara, no hem puc comprometre i d’una claredat que a dies no m’és fàcil”. De fet, la CUP va anunciar ahir que proposaria que Juvillà fos substituït com a secretari tercer de la Mesa per Carles Riera.

Tot i la seva malaltia, Juvillà vol continuar mantenint la seva acta de diputat al Parlament en defensa de la sobirania de la cambra. De moment, però, la JEC reclama que s’executi la seva ordre de retirada de l’acta. Divendres acaba el termini perquè Borràs informi a l’òrgan electoral què ha fet per complir aquesta ordre. La presidenta va promoure ahir aturar l’activitat parlamentària i demanar a la Comissió de l’Estatut dels Diputats un dictamen sobre la situació en què queda el Parlament amb la intervenció de la JEC que considera una ingerència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa