El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El pare del nen assassinat el 17A demana Puigdemont que en parli a Europa
  • CA

El pare del nen assassinat el 17 d’agost del 2017 en l’atemptat de La Rambla ha demanat aquest dimarts al president Carles Puigdemont que expliqui a Europa “el que han fet”. Assegura que “amb la por mai serem una nació lliure” i afirma que “no podem estar més en aquest estat assassinant innocents”. En una piulada anterior, Javier Martínez agraeix a Villarejo que hagi explicat el lligam del CNI amb l’atemptat del 17A.

El comissari jubilat, José Manuel Villarejo, ha apuntat aquest matí que els serveis secrets espanyols estaven rere els atemptats del 17 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils. En la seva declaració a l’Audiència Nacional, el comissari ha asseverat que fins el darrer moment va col·laborar amb el Centre Nacional d’Intel·ligència i ha posat com exemple els atemptats jihadistes. El lligam del CNI amb els atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils ha generat una tempesta la política a Catalunya de primera magnitud. Diversos polítics han reaccionat ràpidament a través de les xarxes socials per exigir que s’aclareixin els atemptats.

Entre els líders polítics que s’han pronunciat hi ha el president Pere Aragonès, que ha demanat als serveis jurídics que estudiïn les declaracions de l’ex comissari de Policia José Manuel Villarejo sobre els atemptats terroristes del 17-A “i les accions legals pertinents que es puguin emprendre”. Alhora, ha exigit al govern espanyol les investigacions “pertinents” i les “eventuals responsabilitats” que puguin suposar.

Per a Aragonès els atacs van ser “una barbàrie” que han marcat la societat “per sempre”. Per això ha considerat que “si les paraules de Villarejo són certes, calen explicacions ja”.”Coneixem bé com funcionen les clavegueres de l’Estat, per això exigim que s’investigui per tal d’esclarir la veritat”, ha afegit. Aragonès ho ha dit a Twitter, on ha afegit: “Per la veritat. Per les víctimes, pels catalans i catalanes i per tots els qui estem del costat de la pau i la democràcia”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a gener 12, 2022 | 11:10
    ton c. gener 12, 2022 | 11:10
    mentre l´estat segueixi tenint comprada la premsa sobretot de Madrid, no patiu que els espanyols no sabràn mai que va pasar, com en diu d´aixó el sr, Sànchez, democràcia plena, democràcia homologada, democràcia modélica.......

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa