El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Moncloa intenta rebaixar la tensió i destaca la “bona salut” del govern de coalició
  • CA

La crisi oberta entre el PSOE i Podem per la reforma laboral no derivarà en cap trencadissa del govern de coalició i es gestionarà des de la “normalitat absoluta”, perquè “tenim un òrgan crear per intercanviar punts de vista i ho farem amb tota naturalitat”. Així ho asseguren a l’Agència Catalana de Notícies fonts de l’entorn del president espanyol, Pedro Sánchez, després que la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, hagi anunciat via Twitter que ha demanat al PSOE “una reunió urgent” de la taula de seguiment de l’acord de coalició.

Belarra ha posat de manifest d’aquesta manera el malestar de la seva formació amb la vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, que aquest dijous, durant la seva presència al 12è Congrés de CCOO, va afirmar que les negociacions per a la derogació de la reforma laboral del PP es troben encara en una fase “preliminar”. Consideren que Calviño ha protagonitzat una “injerència” i ha trepitjat l’àmbit de la ministra de Treball, Yolanda Díaz, de Podem.

Calviño va apostar ahir per un “ampli acord social” que pugui sumar la patronal i va afirmar que és partidària de portar finalment al Consell de Ministres un “paquet equilibrat”. Els sindicats ja van mostrar-se contrariats recordant que porten mesos negociant amb el govern espanyol la nova reforma laboral. Consideren que les manifestacions de la ministra són la porta oberta a renúncies per acontentar la CEOE.

Malgrat el xoc entre els dos socis de govern, la Moncloa ha assegurat que tot plegat s’emmarca en la “normalitat absoluta”. “El govern de coalició té molt bona salut. No ho diem nosaltres, ho acrediten els acords, l’alt grau de compliment i els èxits compartits”, sosté l’entorn del president espanyol, que destaca els acords en els pressupostos generals de l’Estat (PGE), el Salari Mínim Interporfessional (SMI), habitatge i pensions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa