El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Podem demana una “reunió urgent” per la “ingerència” de Calviño sobre la reforma laboral
  • CA

Unides Podem ha sol·licitat una reunió urgent de la taula de seguiment de l’acord de coalició amb el PSOE davant els “intents d’ingerència” de la vicepresidenta i ministra d’Economia, Nadia Calviño, en les competències de la seva homòloga, ministra de Treball i líder de Podemos, Yolanda Díaz, pels treballs per a la derogació de la reforma laboral impulsada pel PP.

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha demanat aquest matí a les xarxes socials una reunió sense especificar el motiu concret de discrepància. “Necessitem abordar la gestió i execució dels compromisos de coalició”, ha manifestat. El PSOE ha acceptat convocar aquest fòrum, segons informen a Europa Press fonts de Ferraz.

Posteriorment, fonts de l’espai confederal han destacat que el motiu d’aquesta petició radica en l'”intent d’ingerència” de Calviño en les competències de la vicepresidenta segona, concretament en la negociació amb agents socials i treballs per a derogar la reforma laboral. Per tant, veuen necessària una reunió per a “deixar clar” quins són els compromisos de l’executiu i les competències que té cadascun.

En aquest sentit, des d’Unides Podem han subratllat que una cosa és la negociació entre els socis, una cosa normal en una coalició, i una altra envair les funcions assignades a un departament, en aquest cas Treball. Per exemple, al·ludeixen al fet que va ser el Ministeri de Treball el que va coordinar els treballs durant sis mesos per a definir el component 23 del Pla de Recuperació, que condensava totes les aportacions per a definir l’estratègia de les nova polítiques públiques en el pla laboral.

Recentment l’espai confederal, després de l’acord sobre el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2022, ha sol·licitat la derogació de dues qüestions heretades dels governs del PP: la reforma laboral i la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a Llei Mordassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa