El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Buch tanca files amb Interior i defensa els canvis als Mossos
  • CA

L’exconseller d’Interior, Miquel Buch, ha tancat files amb l’actual responsable del departament, Joan Ignasi Elena, i ha defensat els canvis a la cúpula dels Mossos d’Esquadra com un “acte legítim” que s’ha fet cada vegada que hi havia un relleu al capdavant de la conselleria. En una entrevista al programa Planta Baixa de TV3, Buch ha acusat polítics i periodistes de barrejar “naps i cols” per donar voltes a una qüestió que hauria d’entrar en la normalitat política.

“Cada conseller fa els canvis que creu oportuns”, ha dit. L’exconseller ha recordat que tant Miquel Sàmper, com ell mateix i la resta de consellers anteriors ha renovat l’estructura de comandament dels Mossos sense que hi hagués tant soroll. “Hi ha molt relat periodístic per omplir pàgines”, ha assegurat. Buch ha explicat que quan va fer canvis als Mossos tampoc ho va consultar amb ERC. “És una qüestió de confiança”.

Nova etapa als Mossos

Aquest dilluns Joan Ignasi Elena ha sortit al pas de les crítiques rebudes els últims dies per una suposada “purga” a dins de la policia catalana. Elena ha explicat a RAC1 que no ha rebut pressions per destituir el major Trapero –a qui ha oferta una posició d’analista– i reestructura la cúpula policial, sinó que és una decisió que ha pres amb el temps i després de parlar amb bona part dels comissaris dels Mossos. El conseller ha defensat que vol obrir una nova etapa al cos i que calen nous lideratges.

Respecte al trasllat de l’intendent Toni Rodríguez, fins fa poc cap de la comissaria d’Investigació Criminal, Elena ha afirmat que no li consten les suposades acusacions per ingerències polítiques en algunes investigacions de casos de corrupció. El conseller també ha recordat que la unitat d’Investigació Criminal està en mans de l’equip de l’intendent Rodríguez i que “no està en risc cap investigació”.

Elena ha considerat ofensiu que s’acusi ERC d’intentar posar els Mossos al servei del Govern per intentar tapar possibles casos de corrupció. “El bon funcionament del cos no depèn de l’amistat dels responsables tècnics, això és una manera de funcionar mafiosa i jo no hi participo d’aquesta manera de fer”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 17, 2022 | 16:15
    Pere LLimonera i Citronell gener 17, 2022 | 16:15
    Endogamia, Nepotismo, Caciquismo... todo lo que los "supuestos" Izquierdistas y Nacional-Socialistas e IndePendencieros supremacistas de Patrias-Inventadas criticaban de las derechas, criticaban de estar extendido en España, etc... resulta que ellos lo hacen en Catalunya allí donde gobiernan "MuLTipLicaDo por 10" (ENdoGamia, nEPOTISMo, CaCiqUisMo x 10 )... pero los fachas siempre son los otros...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa