El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC nega una purga als Mossos per tapar casos de corrupció
  • CA

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha sortit al pas de les crítiques que ha rebut la conselleria d’Interior per renovar la cúpula dels Mossos d’Esquadra després de la destitució del major Josep Lluís Trapero. El PSC, Cs i el PP han acusat el Govern català de fer una “purga” als Mossos després dels canvis anunciats a l’estructura de comandament de la policia catalana.

En una entrevista a la Cadena SER, Rufián ha assegurat que l’oposició “s’equivoca” si es pensa que la reestructuració és per “intentar que no s’investiguin les corrupteles del passat a Catalunya” o “tapar” certs escàndols. El diputat republicà ha recordat que l’anterior cúpula havia estat nomenada per Junts, que era qui tenia la conselleria d’Interior en el mandat anterior i ha emmarcat els canvis dins del procés de renovació del cos policial.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha defensat els canvis als Mossos i ha assegurat que s’han fet per “concretar una idea i un projecte” de policia que passa per la feminització de cos, el rejoveniment de la plantilla i la potenciació de la tecnologia. “El conseller té la responsabilitat de decidir les persones més adequades per tirar endavant el projecte, uns objectius, obrir una nova etapa”, ha dit abans de recordar que tots els consellers han fet canvis en el passat sense que aixequessin tanta polseguera.

Puigneró defensa Elena

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, també ha negat que hi hagi hagut una “purga” i ha donat “tot el suport” al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que compareixerà per voluntat pròpia al Parlament per explicar la reestructuració dels Mossos. Puigneró ha estat especialment crític amb el líder del PSC, Salvador Illa, a qui ha retret que “vulgui fer política amb els Mossos”. el vicepresident ha acusat Illa de tenir una “actitud un punt irresponsable respecte a la policia catalana”.

Puigneró ha reaccionat així a la petició de compareixença del PSC després que hagin sortit a la llum diverses informacions periodístiques que asseguren que s’haurien esborrat correus electrònics relacionats amb la investigació contra l’actual presidenta del Parlament, Laura Borràs, durant la seva etapa al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). El vicepresident ha explicat que els Mossos tenen els seus propis sistemes d’informació al marge del Centre de Telecomunicacions i que no té problema a anar al Parlament a donar explicacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa