El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Buch i Felip Puig apadrinen el primer ‘think tank’ de seguretat pública
  • CA

Dos exconsellers d’Interior, Miquel Buch i Felip Puig, formaran part, entre d’altres, d’una iniciativa tant inèdita com interessant, una Fundació de la Seguretat Pública impulsada per la federació de sindicats policials Fepol. Els seus impulsors el defineixen com un think tank que abordarà els grans debats socials sobre la seguretat, des d’ordre públic en general, funcions policials, el paper de les policies o, per exemple, l’abordatge dels botellots. En la seva presentació, celebrada aquest migdia al Col·legi de Periodistes, la Fundació s’ha definit com un “agent de proposta, on l’anàlisi, el seguiment i la difusió de la matèria tractada serveixin per realitzar plantejaments al Govern i a la societat que permetin millorar l’entorn comunitari”.

La fundació presentada vol debatre sobre “assumptes de seguretat pública” des de la “màxima transversalitat política, social i professional”. Una iniciativa inèdita per tal de constituir un espai de “reflexió asserenada” de tot allò que envolta el dret a la seguretat.

En la presentació hi han participat el president de la Fundació, José Gázquez, acompanyat per l’alcaldessa de Sant Boi i membre del patronat, Lluïsa Moret, i de l’advocat i membre del patronat Xavier Melero. Tots tres han esbossat la missió, la visió i els valors que l’entitat vol dur a terme. En primer lloc, aspira a ser una referència institucional en la creació d’una “cultura de seguretat pública”. També han incidit en la transversalitat –van demanar als comuns i la CUP que en formessin part o participessin dels seus debats– i en “l’aliança per integrar diverses visions”. En aquesta línia, la fundació defensa el “coneixement i el consens”.

El patronat de la fundació està integrat per històrics del món de la seguretat com Joan Delort, actual cap del servei d’extinció i prevenció d’incendis, els exconsellers d’Interior Miquel Buch –que ha assistit a la presentació– i Felip Puig, l’exdiputada portaveu d’Interior d’ERC Montserrat Fornells, l’actual diputada del PP Lorena Roldán i l’exdelegat del Govern de la Generalitat a Barcelona Miquel Àngel Escobar, així com l’advocat Xavier Melero. La fundació també tindrà un Comitè Científic Assessor.

Entre els objectius de la fundació, s’hi compten “generar valor i la prescripció de l’agenda pública”, “contribuir a la millora de la seguretat pública i aconseguir professionals amb altes competències a través de formacions especialitzades i de la màxima excel·lència” i proposar millores i mesures sobre la seguretat pública després “d’integrar diverses visions”.

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRANK a setembre 25, 2021 | 19:09
    FRANK setembre 25, 2021 | 19:09
    Això passa després de 50 anys de taladrar-nos el cervell amb lo de la SANITAT i EDUCACIÓ. Quina educació? Molt abans de la Pandèmia , els BOTELLOTS (Vesió catalana dels famosos BOTELLONES madrilenys,el creadors per exelència) ja eren un problema . A la sortida de les DISCOTEQUES (allò de l´oci nocturn) hi feien falta una ambulància i uns quants punts de Mossos.Bona manera de acceptar L´OCI NOCTURN. DEPRÉS DE INMENSES QUANTITAT DE MILIONS PER millorar l´educació. UN FRACÀS TOTAL SENYORS. vergonya cavallers.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa