El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marlaska nomena un nou cap de la policia judicial del CNP
  • CA

Canvi clau en l’estructura de comandament de la Junta de Govern del Cos Nacional de Policia espanyol. El ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, ha nomenat al comissari principal Rafael Pérez Pérez, com a cap de la poderosa Comissaria General de la Policia Judicial del CNP. Pérez Pérez substitueix a Eloy Quirós, que s’ha jubilat. El relleu és natural perquè fins ara Pérez ocupava la secretaria general d’aquesta comissaria.

El nou responsable de les investigacions judicials de la policia espanyola és llicenciat en Dret i, a més de comptar amb diversos diplomes i cursos d’especialització, ha participat com a ponent en nombroses activitats formatives, sobretot referides a l’àmbit de l’tràfic d’estupefaents i el blanqueig de capitals. El nou comissari general de Policia Judicial va ingressar a l’Escola Superior de Policia el 1980 i va ascendir a comissari principal en 2017.

Al llarg de la seva carrera professional ha ocupat diferents llocs de responsabilitat en la Delegació de govern de al Pla Nacional sobre Drogues, a la Divisió de Formació i Perfeccionament de la Policia Nacional, a la Brigada Central de Crim Organitzat i en la Unitat Central de Ciberdelinqüència , entre d’altres. 

El recanvi és clau. D’aquesta comissaria pengen altres unitats del cos de forta ascendència mediàtica com ara  la UDEF, la Udyco, la Unitat d’Investigació Tecnológica (UIT), la Unitat Central de Delinqüència Especialitzada i Violenta  (UDEV), la Unitat Central d’Intel·ligència Criminal (UCIC) i la Unidad Central d’Atenció a la Família i la Dona (UFAM).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa