El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marcel Vivet, protagonista absent de la cerimònia de la medalla d’honor
  • CA

L’activista Marcel Vivet ha anunciat aquest matí de divendres, hores abans de l’entrega de la medalla d’honor del Parlament, que no assistirà a la cerimònia d’entrega. Vivet, condemnat a cinc anys de presó per desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions lleus, s’ha convertit en un símbol per la polèmica de les causes on la Generalitat exerceix d’acusació particular contra independentistes. “Un gest simbòlic té sentit si les accions ho acompanyen“, ha assegurat en el vídeo on anuncia que plantarà el Parlament.

Vivet va ser jutjat a l’Audiència de Barcelona pels delictes d’atemptat a l’autoritat, lesions lleus i desordres públics durant una concentració contra Jusapol celebrada abans del primer aniversari del referèndum de l’1 d’Octubre. Al judici, tant la Fiscalia com la Generalitat li demanaven 5 anys i 9 mesos de presó. En un comunicat de Vivet publicat després que es conegués que el judici s’ajornava fins a una setmana després de les eleccions al Parlament, l’activista va denunciar que la maniobra responia a la necessitat de “descarregar de pressió els culpables de la Conselleria d’Interior i de la Fiscalia”.

La Generalitat va oferir als advocats de Vivet la possibilitat d’un pacte, que finalment no es va posar sobre la taula, per a rebaixar la seva condemna, però l’activista ho va rebutjar perquè “hagués significat acceptar l’existència d’uns delictes que no havia comès”. Abans del judici que el va condemnar a cinc anys de presó, la plataforma Marcel Absolució va emetre un comunicat on demanava l’absolució de l’acusat i d’una setantena de persones amb processos judicials oberts “per defensar els drets i llibertats del poble català”.

A l’escrit exigien també que els cossos policials “assumeixin responsabilitats sobre les càrregues policials que es van produir el dia del holi”, és a dir, a la concentració que ha portat Vivet a ser condemnat. “Davant un govern i una Fiscalia que ens volen atemorides i silenciades, responem amb voluntat de lluita i sense por”, afegia el comunicat, que advertia que el poble català “no farà cap pas enrere ni deixarà que en facin cap endavant”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa