VÍDEO | Marcel Vivet planta el Parlament i es nega a recollir la medalla d’honor

"Un gest simbòlic té sentit si les accions ho acompanyen", assegura l'activista

L’activista Marcel Vivet plantarà el Parlament de Catalunya i no anirà a recollir la medalla d’honor que la cambra catalana li ha concedit. Ho ha anunciat en un vídeo a Twitter, en el qual ha recordat que està condemnat a cinc anys de presó per una causa en la qual la Generalitat va exercir com a acusació. “Un gest simbòlic té sentit si les accions ho acompanyen“, ha assegurat en el seu missatge.

Marcel Vivet va ser condemnat a presó perquè se l’acusa d’haver agredit un mosso d’esquadra en una manifestació. L’activista ha recordat que aquest any el parlament de Catalunya vol fer un “acte de reconeixement” als represaliats per la causa general contra l’independentisme i el Procés, i ha assegurat que ell manté “tots els respectes” per aquelles persones que sí que aniran a rebre aquesta medalla que atorga la institució; però també aquells que, com ell, no ho faran.

Marcel Vivet ha lamentat que durant molts anys hi ha hagut “molts activistes pels drets socials i pels drets nacionals que mai no han estat cridats o reconeguts” de la mateixa manera, i és per això que ara critica aquest “gest simbòlic” de la cambra presidida per Laura Borràs. Dit això, Vivet s’ha preguntat si el Govern “deixarà d’emparar la nostra repressió” a través de processos judicials com el seu o si “els Mossos d’Esquadra deixaran d’escriure atestats amb intenció s’empresonar activistes”.

Segons afirma en aquest vídeo, són “molts” els que es fan aquestes preguntes, igual que si se seguirà permetent que “grups espanyolistes” segueixin ocupant “els carrers i les institucions”, en referència als grups d’extrema dreta i VOX. “Som molts els que patim la inacció dels representants polítics de Catalunya”, ha dit, a més d’anunciar que ara cal “una resposta al carrer” per tal que els surti “car”.

Comentaris

  Octubrista 10/09/2021 12:51 pm
  El meu respecte i la meva admiració per en Marcel Vivet. Alguna cosa s'està movent i algunes trones començaran a trontollar aviat
   Totalment d'acord! 10/09/2021 3:22 pm
   Van ser un Govern corruptgent capitanejat pel pallasso Torra (que mai vam votar, va ser posat a dit pel predecessor com Fuigpelmón) qui va participar de l'acusació.
    Guillem Ben-Aviat 10/09/2021 7:31 pm
    Ho ho ho Hòstia els "ferrovialers" ! Es nota que estan picats per la botifarra que el poble català els està fent
     No t'equivoquis 11/09/2021 7:52 am
     La botifarra la fer als catalans el poc honorable batxiller quan va suspendre la DUI en segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat.
  Doctor Strangelove 10/09/2021 12:55 pm
  Això és un circ el paio aquest que diu no sé què de lluitar i quan l,enxampen els mossos diu que no ha fet res de res! Quin vivales el paio, diu que és profe quan era monitor en unes colònies! El típic niñato sense ofici no benefici! Doc.
  Gonzalo 10/09/2021 1:03 pm
  Uy..que malote...este, desde que lo ficharon en Cataluña radio, está bastante subidito...
  Català 10/09/2021 3:54 pm
  Veig que n.o tot està perdut; encara hi ha gent amb dignitat.
  Uyuyui 10/09/2021 4:18 pm
  En Cataluña hay muchos tipos de estos que han vivido toda su vida gratis ....que no han construido nunca nada ni han ayudado a tener lo que tenemos ....pero estan para destruirlo todo .... Confío en el Karma
  Luisnomeacuerdo 10/09/2021 6:30 pm
  Se revuelven las gallinas del gallinero lazinazi, esto va a pedir de boca . En dos años vemos a fray junqueras y resto de fantoches fascistas independentistas jurando bandera en el brunch, y desayunar después.
  Gràcies, Marcel! 10/09/2021 11:49 pm
  Dignitat i honestetat.

Nou comentari