El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ciuró, sobre Borràs: “Estem normalitzant això de privar de l’escó”
  • CA

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, s’ha mostrat partidària aquest dimecres de tirar endavant la reforma que afavoriria la situació de Laura Borràs davant d’una acusació davant la justícia. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, ha lamentat que “s’està normalitzant això de privar de l’escó” i que la justícia, sovint, “es posa enmig de la voluntat popular“. Ha negat que el fet que Esquerra Republicana de Catalunya s’hagi mostrat contrària a aquesta reforma impliqui un “nou xoc entre socis” de Govern.

Deuen tenir els seus motius, però des del meu punt de vista s’hauria d’evitar la ingerència judicial“, ha manifestat la consellera. Ciuró ha assenyalat que aquesta reforma serviria per posar-se a la mateixa situació que “els ordenaments de molts països i que només es pugui inhabilitar algú quan la Fiscalia formuli acusació”.

Preguntada per la taula de diàleg, Ciuró ha assegurat que aquesta mesa de negociació entre la Generalitat i la Moncloa “l’únic que fa és debilitar-nos“, en referència als catalans i al moviment independentista. Ha assegurat que aquesta taula hauria d’estar formada “per tots els membres i representar la pluralitat de l’espai polític”. Així mateix, ha assenyalat que aquest mecanisme per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya “neix coix“. “Hi havia d’estar representat l’independentisme de la manera més transversal possible”.

Si bé l’altre dia el president d’Unides Podem al Congrés dels Diputats va assegurar que la taula de diàleg estava mantenint trobades discretes i allunyades dels focus mediàtics amb avenços, Ciuró ha assegurat aquest dimecres que Esquerra Republicana de Catalunya no ha comunicat ni ha “informat” al seu soci de Govern, Junts per Catalunya, sobre aquests presumptes avenços. Així mateix, la consellera de Justícia ha lamentat que la proposta de JxCat per aquesta taula de diàleg estigui “vetada”, i ERC no accepti la participació de Jordi Turull, Jordi Sànchez i Míriam Nogueras.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Bernat. C. a octubre 27, 2021 | 11:55
    Bernat. C. octubre 27, 2021 | 11:55
    S'ha de protegir al màxim el càrrec de president/a del Parlament de les ingerències alienes, i més amb la entrada dins del mateix Parlament de individus contraris que el puguin destruir.
  2. Icona del comentari de: Madris+ERC+CUP= fer caure Laura Borràs a octubre 27, 2021 | 13:50
    Madris+ERC+CUP= fer caure Laura Borràs octubre 27, 2021 | 13:50
    Si que tenen els seus motius, sí, aquests d'ERC. Borràs els fa nosa, val molt més que tots ells junts. Junqueras i Aragonès no volen competència i per tant col·laborarant amb Madrid tant com puguin. La CUP, vinga merder oi? Millor que apliquin aquesta llei i enviem Borràs a la paperera. I com que mai us mulleu, mai us toca el rebre. Pobra Catalunya, no ens calen AYUSOS per a destrossar-nos, ja ens destrossem nosaltres mateixos. Com riuen Carrizosa, Illa, l'Ignacio i l'Alejandro (tots catalanets, ells)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa