Batussa al Parlament per la reforma del reglament que afavoriria Borràs

La Mesa del Parlament ha tornat a tenir sarao aquest matí. La música l’ha posada un informe dels lletrats sobre la reforma “tècnico-jurídica” del Reglament de la cambra i el ball els portaveus dels grups parlamentaris. Tant ERC, com el PSC, Vox, PP, Comuns o Ciutadans que han posat el crit al cel en considerar que la reforma afavoriria a la presidenta Laura Borràs en la seva acusació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per unes licitacions quan era directora de l’Institució de les Lletres Catalanes.

En concret, avui els lletrats de la cambra comandats pel lletrat Major Miquel Palomares, han presentat un dossier amb les reformes que proposen per posar el dia el reglament. Entre les propostes s’hi compta la derogació de l’article 25.4 del Reglament. Aquest article preveu la suspensió immediata del diputat encausat en una investigació judicial de corrupció“Es deroga aquest article per una qüestió tècnica que no s’adiu amb un procés amb totes les garanties”, apunten fonts dels mateixos serveis jurídics. Un canvi d’aquesta mena facilitaria la posició de la presidenta Laura Borràs investigada en el benentès que no hauria de dimitir de facto.

L’informe es presentava aquest matí a la Mesa, però, en cap cas és definitiu, sinó que s’incorpora a la comissió de reforma del Reglament, que encetarà el debat. La comissió, a més de la Mesa, la formen representants de tots els grups amb proporcionalitat al seu nombre d’escons. Per tant, el plantejament dels lletrats no és, ni de bon tros, definitiu. Tot i això, partits de Govern i oposició han arrufat el nas davant d’aquesta idea.

Pla mitjà del lletrat major del Parlament, Miquel Palomares, en la reunió de la Mesa del 26 d’octubre del 2021 (horitzontal)

Per una banda, ERC creu que l’informe dels lletrats no només fa propostes tècniques sinó també “polítiques”. Ara bé, els que han estta més durs són els socialistes. La seva portaveu, Alícia Romero, ha titllat les modificacions “de part”, que “no són oportunes”, i ha criticat que la presidenta del Parlament “s’extralimita” en les seves funcions. Romero ha admès que el seu grup està “desconcertat” i ha retret que l’informe arribés en menys de 24 hores de la reunió. “Demanem a Borràs que sigui la presidenta de tots i dignifiqui el Parlament, no patrimonialitzant-lo”, ha afegit Romero. David Cid, dels Comuns, ha denunciat que la reforma està “feta a mida” de Borràs.

Per la seva banda, Vox, Cs i PP també han carregat els neulers contra el dossier que proposa derogar aquest article. El portaveu de Vox, Joan Garriga, considera que “només busca salvar el cap de Borràs”, i Carlos Carrizosa de Ciutadans, l’ha definit com una “modificació a mida de la causa judicial de Borràs”. El portaveu del PP, Alejandro Fernández, ha anat més enllà i ha reclamat que Borràs deixi la presidència ja “que no s’ajusta al llistó ètic marcat pel mateix Govern”.

Comentaris

  Nou comentari Octubre 26, 2021 | 16:10
  Se ha cagado las bragas.
  Juan Ripolles Octubre 26, 2021 | 16:37
  Lleis de desconexió, els lletrats recomaneven no fer-ho : ara si ara son bons lletrats oi ????
  Peti qui peti Octubre 26, 2021 | 17:20
  Aquesta presidenta té molt poca qualitat i menys vergonya. Com que veu que la seva cadira perilla està "malversant" per protegir-se
  Sense vergonya Octubre 26, 2021 | 18:09
  Fer canvis en el reglament per afavorir directament a la presidenta i als acusats de corrupció, és traspassar una línia vermella i degradar la institució.
  Doctor Strangelove Octubre 26, 2021 | 19:49
  És el tarannà corruptgent! Com ho deien allò de "los mismos perros con distintos collares". Doc.
  Y ahora los mierdas de la CUP callados cómo putas Octubre 26, 2021 | 21:32
  Se han lúcido estos defensores de la honestidad.
  Y ahora los mierdas de la CUP callados cómo putas Octubre 26, 2021 | 21:32
  Se han lúcido estos defensores de la honestidad..
  Avi Octubre 26, 2021 | 22:19
  No tenen vergonya, es indignant, quin fastic de politics corruptes. No enganyen ningú amb el canvi de nom i el suposat independentisme, són els corruptgents de tota la vida.
  Luisnomeacuerdo Octubre 26, 2021 | 23:38
  Vaya vaya , parece que a la lazipija no le salen las cosas como quería. Va a ser que los fascistas independentistas aprenden las lecciones en cabeza ajena. Mortadelo vamos bien.
  Guillem Ben-Aviat Octubre 27, 2021 | 00:28
  CUP i ERC de bracet cintra JUNTS
  Marc Octubre 27, 2021 | 09:50
  Veurem que faran quan vulguin 'petar-se' algun diputat dels 'seus' per presumpta corrupció que diran els d'ERC, CUP, PSC i Cia.
  Sin la más mínima duda . Octubre 27, 2021 | 09:51
  Estos " letrados " tienen que ir a la puta calle.
  Sin la más mínima duda . Octubre 27, 2021 | 09:51
  Estos " letrados " tienen que ir a la puta calle..
  Quina nosa els fa a ERC, a la CUP, auls unionistes... Octubre 27, 2021 | 13:55
  Si que tenen els seus motius, sí, aquests d'ERC. Borràs els fa nosa, val molt més que tots ells junts. Junqueras i Aragonès no volen competència i per tant col•laborarant amb Madrid tant com puguin. La CUP, vinga merder oi? Millor que apliquin aquesta llei i enviem Borràs a la paperera. I com que mai us mulleu, mai us toca el rebre. Pobra Catalunya, no ens calen AYUSOS per a destrossar-nos, ja ens destrossem nosaltres mateixos. Com riuen Carrizosa, Illa, l'Ignacio i l'Alejandro (tots catalanets, ells) Madrid+ERC+CUP= fer caure Laura Borràs

Nou comentari