Lluís Llach: “M’escandalitza que es vulgui fer creure que el Consell vol tutelar la Generalitat”

El membre del Consell insisteix que “nosaltres no fem política autonòmica sinó republicana, però volem ajudar la gent que en fa”

El Consell per la República no serà un escull per a cap acord entre independentistes, ni tampoc intentarà condicionar la política que es faci des de la Generalitat. Així ho ha reiterat l’exdiputat de JxSí Lluís Llach i ara membre del  Conseller per la República, en una roda de premsa després que aquest cap de setmana ERC hagi anunciat que optarà per un govern en solitari en constatar que no hi ha marge per a un acord amb Junts. Llach ha explicat que el Consell ha exposat als partits negociadors la posició de l’organisme, que “si ens hem de quedar fora de la negociació ens quedem, i si ens hem de reformular, també, però així sí, mantenint-nos fidels a les 97.000 persones que tenim darrere”, ha dit. Llach ha insistit que el Consell “no té res a dir sobre aquestes discussions”, però que “és evident que ens agradaria que l’acord que en sortís representés el 52%”.

Llach, però, ha lamentat que “els relats paral·lels a les nostres explicacions potser han confós”, en clara al·lusió a ERC. “Mai no hem posat cap condició, no volem ser un fre a cap acord. Però m’escandalitza que es vulgui fer creure que el Consell vol tutelar la Generalitat, és espantós. I no puc admetre com a ciutadà d’aquest país que es vulgui tutelar la Generalitat. No admetem que se’ns digui que volem tutelar la política de la Generalitat. No és veritat. Però no es vol entendre? Doncs ho anirem repetint”, ha insistit Llach.

A més, ha reiterat que les negociacions “autonòmiques” corresponen a ERC, Junts i la CUP, i aquí el Consell no té res a dir, si bé ha lamentat que “uns i altres ens facin servir per confrontar-se”. I ha aclarit: “Nosaltres no fem política autonòmica sinó republicana, però volem ajudar la gent que en fa”.

Abans que comparegués Lluís Llach, el Consell per la República ha expressat en un comunicat que “la voluntat de respectar els acords a què arribin els partits independentistes en relació amb la formació de govern, assumint la seva autonomia i legitimitat democràtica plenes en el marc autonòmic”. Amb tot, el Consell, que s’ha reunit de forma extraordinària, ha lamentat que no hi hagi acord, i expressa que “el desig dels seus membres hagués estat la formació d’un govern que integrés a totes les forces independentistes amb representació al Parlament de Catalunya; un acord que, alhora, refermés el compromís en la defensa de l’1 d’Octubre i de la legitimitat del Consell per la República com a institució constituïda a partir d’un acord entre aquestes mateixes forces polítiques”.

Comentaris

  uyuyui 11/05/2021 11:12 am
  Una de las personas mas despreciables que existen hoy en España ... casi tanto como la Ponsatí...El gran Luis Lago
  Pol 10/05/2021 10:39 pm
  En Lluís Llach té tota la raó i potser ara es penedeix d'haver votat la CUP, una altra colla de cara-girats com ja ha denunciat el seu antic diputat Antonio Banos en relació a la carallotada de l'acte-debat sobre la República.... Espanyola, fet amb gent d'ERC, Comuns i la CUP.
   Campanades per un cupaire arrepentit 10/05/2021 11:48 pm
   Tothom és dolent menys els de JxCAT que són unes víctimes incompreses.
  Juli Vert 10/05/2021 10:25 pm
  Millor que cantia Llach, ja ens posarem julivert als oïdes.
  Jordi 10/05/2021 8:51 pm
  Lo que está claro es que los políticos en general y por supuesto estos no podían ser menos,van rodando de un cargo a otro para seguir chupando del bote,que no pare el chorreo.
  Pobre Lluís 10/05/2021 5:55 pm
  Els anys no perdonan, comunista de jove i neocon de vell, com Cotarelo...
  77
  63
  Respon
  Veterà antifranquista. 10/05/2021 3:29 pm
  Benvolgut Lluis; l'Estaca està podrida, ben cert. Però les nostres forces son tan minses que no podem tombar-la.
  La realitat és aquesta 10/05/2021 1:31 pm
  Aquest personatge té poca idea de política i és instrumentalitzat per JxCAT. El CxR té Puigdemont de president i és un muntatge electoralista. Més clar no pot ser.
  174
  153
  Respon
  Doctor Strangelove 10/05/2021 1:06 pm
  A mi m'escandalitza que t'agradi tant i tant el Senegal! Ja no sé que és pitjor que cantis, que facis aquell vinagre o et dediquis a parlar de política! Ho dic seriosament, no sé quina de les tres coses produeix més mal de cap! Doc.
  91
  83
  Respon
   Que, Doc? 11/05/2021 9:26 am
   Vas agafant bona fama, eh? Capgròs!
   Quitos 10/05/2021 8:32 pm
   Eso sí son argumentos Dr Strangel9ve, q nivel el tuyo.

Nou comentari