El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’entitat que internacionalitza el procés celebra 10 anys
  • CA

La ONG fundada l’any 2011 ha estat una important eina de divulgació internacional de la situació política a Catalunya. La ONG celebra ara els seus 10 anys rememorant algunes de les accions que han aconseguit dur a terme. “Hem trencat molts sostres de vidre i hem obert nous espais i oportunitats per a la causa de la independència” afirma l’ICEC en un comunicat.

Algunes de les accions que s’han dut a terme en els darrers deu anys són: desenvolupar una xarxa internacional d’observadors independents per als diferents referèndums oficials i eleccions,  Fer una conferència anual al Parlament Europeu des del 2010, Tenir presència regular en mitjans internacionals, amb nombroses intervencions al voltant del món o Organitzar per primer cop una manifestació conjunta amb moviments independentistes internacionals (març 2013), entre altres.

La ONG ha tingut un paper polític actiu durant una dècada amb la feina feta dins els moviments escocès, català, flamenc, basc, venecià i sud-tirolès. Han estat un testimoni constant i proper durant tots aquests anys, quan a molts dels nostres països s’aconseguien majories absolutes d’escons en els nostres Parlaments i Governs. “Hem compartit la joia de moltes victòries independentistes i compartim la decepció quan aquestes victòries encara no ens han dut a la independència”, asseguren en el comunicat.

La ONG ha decidit renovar la seva web publicant tota la feina feta des del 2009, que es començarà a veure a partir del 14 de juliol, i el setembre es publicaran noves iniciatives. Ara, amb motiu d’aquests deu anys, han publicat aquest manifest.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa