L’Audiència Nacional es rendeix a l’evidència: “M. Rajoy és Mariano Rajoy”

Bárcenas assegura que l'expresident espanyol va destruir els papers de la caixa B

Segona jornada de la declaració de l’extresorer del PP, Luis Bárcenas. A la funcional sala de vistes de l’Audiència Nacional San Fernando de Henares, Bárcenas s’ha assegut a la banqueta a l’espera de les preguntes -brevíssimes- de l’advocada de l’Estat, i del seu advocat, Gustavo Galán. Però, el protagonisme del dia ha estat per l’advocat de l’acusació particular de l’Observatori Desch, Gonzalo Boye, que en una perspicaç jugada ha fet dir al president del Tribunal el que volia que digués Bárcenas, tenint present que l’extresorer només volia contestar al seu lletrat, fiscalia i advocia de l’Estat.

Com qui no volia la cosa, i amb un aire desmenjat, ha aprofitat l’escletxa entre interrogadors per demanar al Tribunal Si els documents que es van exhibir ahir són els mateixos que es van utilitzar com a base en la primera època de Gürtel, per la que Bárcenas ja compleix condemna. I en segon terme, si “M.Rajoy” -els famosos apunts manuscrits de l’extresorer del PP- és Mariano Rajoy”. El president del Tribunal, José Antonio Mora Alarcón, murri, no ha admès les preguntes amb un argument contundent: “les dues qüestions estan clares i és una mica redundant”. L’evidència és clara pel tribunal, M. Rajoy és Mariano Rajoy.

Aquest teva meva ha vingut després del brevíssim interrogatori de l’advocada de l’Estat i just abans que el nodrid interrogatori de l’advocat de Bárcenas. En la seva declaració, l’extresorer no s’ha estat d’orgues i ha carregat contra l’antiga direcció dels populars amb generositat i desacomplexadament. “L’únic molest és la covardia d’una sèrie de persones que no estan disposades, com altres sí que estem fent, a reconèixer que ens hem equivocat, que hem comès errors, que ens hem finançat irregularment i que sabíem el que estàvem fent”, ha sentenciat l’extresorer.

“Em sembla una covardia no fer això de donar la cara”, ha ressaltat per qualificar-ho de “moralment reprotxable”. I això, ha argumentat, perquè aquestes persones ja no són a la política activa, de manera que no se’ls exigirien responsabilitats polítiques, ni tindrien tampoc “retret penal”. Bárcenas ha emfatitzat “l’animadversió” que tenen dirigents del PP cap a ell. En concret, ha citat l’exsecretària general dels populars, Dolores de Cospedal de qui ha dit “no tenen una especial simpatia”. Així ha recordat una conversa entre l’exsecretària general i el comissari jubilat José Manuel Villarejo en la que parlaven que “cal perseguir Luis Bárcenas” i, “per cert a Javier Arenas”.

Sobre un dels punts febles del judici és la prova amb què pot argüir les seves posicions i denúncies. D’aquí que hagi explicat la possible destrucció de documents. S’ho ha fet venir bé per recordar una conversa amb Mariano Rajoy. En concret tot va començar amb una conversa amb l’exsecretari general Javier Arenas, on l’informava que quedava un saldo de restes a la “caixa b” i que no s’utilitzaria. Arenas li hauria dit que li lliurés el sobre amb la comptabilitat Rajoy que ja sabria que “hauria de fer”. Va pujar al despatx i en ensenyar-li els documents, Rajoy li va etzibar: “Però Lluís, com podeu portar això?”. Bárcenas li va respondre que era una ordre d’Álvaro Lapuerta, el cap de la comptabilitat, i que configurava una “garantia” perquè ningú “posés mà a la caixa”. Rajoy va destruir els papers davant seu.

Comentaris

  Ramon 09/03/2021 6:45 pm
  No veig per enlloc en què beneficien la causa catalana aquestes notícies. En canvi sí que hi veig per què la perjudiquen.
   3% 09/03/2021 8:59 pm
   Quina causa es aquesta catalana? No la conec.
  Ton 09/03/2021 6:19 pm
  Encara dubten que sigui aquest malparit
  X2 09/03/2021 5:18 pm
  Oh!!, quina clarividencia aquests paios del top
  L'OBSERVADOR ASTORAT 09/03/2021 4:39 pm
  Ara resultarà que M. Rajoy, era Mariano Rajoy. No me lo puedo creer !!!!!
  Turkispain is PAIN 09/03/2021 4:22 pm
  Excel·lent article Gran periodista Sr Sallés + Gran advocat Sr Boye Un parell de terribles !
  Ramon 09/03/2021 4:15 pm
  Donar tanta cobertura a tot això i no donar-ne gens a les corrupcions de Podemos és servir al tripartit.

Nou comentari