La Moncloa no descarta Junqueras a la taula de diàleg

Montero adverteix que els indults no afecten Puigdemont, que espera que sigui extradit i jutjat a l'Estat

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha deixat clar aquest dimarts que la represa de la taula de diàleg tindrà lloc “després” de la reunió entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i hauria de ser un àmbit de diàleg “entre governs”. Preguntada per la possibilitat que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, participi de la taula, ha afirmat que ara per ara “és prematur i especulatiu” parlar dels membres de cada part, però ha destacat que més enllà de la taula entre governs “hi ha espais” al Parlament de Catalunya per fer un debat “entre partits” catalans. La portaveu del govern espanyol no ha volgut avançar cap calendari ni de les reunions ni tampoc del desembarcament al Consell de Ministres de les peticions d’indult o de la reforma del delicte de sedició.

En tot cas ha insistit que “l’esperit” amb què treballa el seu govern “està inspirat en els valors de la concòrdia, la reconciliació i el retrobament”, perquè el seu executiu “no deixa que els problemes s’enquistin”. Montero ha deixat clar que el full de ruta del seu govern passa en primer terme per una reunió entre el president del govern espanyol i el president de la Generalitat, que ha de tenir lloc a La Moncloa en les pròximes setmanes. Aquesta trobada entre Sánchez i Aragonès, segons la portaveu del govern espanyol, serà prèvia a la primera trobada de la taula de diàleg.

A més, ha apuntat que aquesta taula de diàleg entre governs ha d’anar en paral·lel a una taula de partits “a l’interior del Parlament català”, perquè no s’ha de parlar només dels vincles entre Espanya i Catalunya “sinó també de la convivència entre els catalans”. En tot cas, sobre la presència de Junqueras, Montero ha afirmat que de moment “no s’ha plantejat la presència de cap persona concreta a la taula de diàleg que no siguin els que ostenten responsabilitats al govern de Catalunya“. “Caldrà veure si després de la reunió entre Aragonès i Sánchez es pot plantejar”, ha dit en referència a Junqueras.

Pel que fa a Puigdemont, Montero ha deixat clar que el procés dels indults no l’afecta. “El criteri del govern d’Espanya és que ha de ser jutjat per la justícia espanyola“, i “tant de bo puguem tenir l’extradició per poder jutjar-lo” en el que seria “el primer pas que hem de fer perquè les qüestions puguin anar en un camí que ha de conduir al retrobament i a cosir les ferides”.

Comentaris

  Luna Barceló 02/06/2021 10:03 am
  La meva opinió és que Mn. Oriol Junqueres ha de deixar ja de voler comandar, estem cansats de les seves paraules que després són paper banyat. Esquerra Republicana de Catalunya ha deixat de ser esquerra, republicana i aviat ja no serà de de Catalunya ja que cada cop estan més presents a Madrid i combregant amb el PSOE que també s'ha de dir que cada cop és menys socialista i obrer. Les negociacions que jo no entenc perquè hem de dur endavant (totes i tots sabem que són una farsa i una pèrdua de temps), no poden dur-les a terme persones que estan fora del govern actual i que a més estan inhabilitats absolutament i privats d'honors, càrrecs públics i privilegis.
  Junqueras el montilla de veritat d'esquerres espanyolistes 02/06/2021 7:32 am
  Es logic, el President es en Junqueras. L'aragones es el noi encarregat, pur ninot graciós
  Aragones el niño del Sanchez.155 02/06/2021 7:23 am
  Erc i psoe son el mateix: España, una,grande y d'esquerres FRANQUISTES
  Vendetta 01/06/2021 10:23 pm
  Avui orioljudes e vist unas cordes molt bonicas y catalunya esta plena de ponts es el desti del botifler
  Maria 01/06/2021 3:16 pm
  Ara es veu clarament que l'estratègia del govern és l'estratègia d'un sol partit. A ER són uns mentiders i uns pocavergonyes. No volien "tuteles de Waterloo al govern" i ara posen tuteles de Lledoners. Aneu a fer punyetes. ER NO sou gent de fiar!!
  Ramon 01/06/2021 2:58 pm
  Junqueras de la part catalana? Això és com si de la part espanyola hi hagués Santiago Espot!
  36
  18
  Respon
  Xevi 01/06/2021 2:39 pm
  En Junqueras és membre del govern? Perqué llavors jo també tinc dret d'anar-hi, oi? Com a exvotant d'ER li demano al Junqueras que faci un pas al costat i deixi pas als qui volem la independència i no el federalisme

Nou comentari