La justificació dels indults presenta Jordi Sànchez com a “clau per a la restauració de la convivència”

L'escrit del ministeri de Justícia assegura que l'alliberament "satisfà millor el bé comú d'Espanya"

Jordi Sànchez excarcerat “satisfà millor el bé comú d’Espanya”. Aquest és un dels motius de l’escrit de justificació de l’indult a Jordi Sànchez al que ha tingut accés El Món. L’escrit del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, de 33 folis, admet que si bé Sànchez no s’ha penedit, les darreres declaracions apunten cap a la via del diàleg. De fet, el consell de Ministres considera que Sànchez és una “persona clau per a la restauració de la convivència”.

En aquest sentit, l’informe conclou que una “decisió denegatòria de l’indult portaria, sens dubte, l’agreujament i cronificació del conflicte”. “Gran part de la societat catalana -fins i tot no independentista-, no entendria, en un moment com l’actual quan s’inicia una nova etapa política a Catalunya, que el govern central romangués inactiu”, assenyala.

En aquest sentit, destaca que “malgrat que en el cas de Jordi Sànchez no es pot parlar de penediment, atès que es ratifica en la legitimitat dels fets que van portar a la seva condemna, sí procedeix valorar les últimes declaracions realitzades pel condemnat de cara a ajustar el marc temporal de la condicionalitat a la qual se sotmet l’indult“. De fet, l’escrit emfatitza que “es troben a faltar gestos o declaracions que, en la línia d’altres líders polítics independentistes, facin evident la voluntat de conduir les seves reivindicacions polítiques per les vies legalment establertes”.

Part de l’escrit de justificació de l’indult a Jordi Sànchez/QS

Els factors vinculats a la percepció que la societat té del senyor Jordi Sànchez no li fan personalment mereixedor de l’indult, però s’han de tenir en compte a l’hora de valorar la utilitat pública de la decisió, en la mesura que la seva posada en llibertat pugui afavorir objectivament la via del diàleg“, opina el text. “Un cop més”, continua l’escrit, “hem de recordar que aquesta proposta es fonamenta en el fet que, segons el parer de l’òrgan constitucionalment competent, l’indult del senyor Jordi Sànchez satisfà millor el bé comú d’Espanya“.

En aquesta línia, l’executiu espanyol defensa que “es configura com una decisió estrictament política i que segueix la lògica de la política, que és satisfer necessitats públiques”. “Per tant, la seva justificació i la seva finalitat està per sobre d’interessos, raons i criteris individuals”, sentencia. Així remarca que “també el bé comú de la nació està per damunt de la voluntat mostrada pels propis condemnats“. “El govern d’Espanya és autònom i les seves decisions polítiques no depenen de les actituds particulars”, indica en velada referència al concepte d’autoindult amb què l’informe del Tribunal Suprem tillava la mesura de gràcia.

En el mateix escrit, el ministre es dirigeix als contraris de l’indult. “A ells especialment hem de explicar-los que és una decisió difícil, que el govern pren amb responsabilitat i convicció”, enmmarca. “Possiblement seria més senzill per al Govern no concedir-lo, però, en aquest cas, estaríem plegant-nos de braços davant el problema més polític que té Espanya i perdent una oportunitat per al retrobament i la reconciliació dins de el nou clima de normalització institucional a Catalunya que pretenem afavorir amb aquesta decisió”, acaba.

Comentaris

  Porcs traïdors 23/06/2021 11:01 am
  Jordi Sanchez, el botifler traïdor escollit per el estado, per intentar desactivar el moviment i dependentista. Els passarem pel damunt, a aquest, al Junqueras Aragonès i cupaires venuts.
  Traducció 23/06/2021 12:05 pm
  1) El BE superior a satisfer és Espanya. Les aspiracions de Catalunya es poden fotre. 2) Sànchez no seria mereixedor de l'indult però aquest és útil als interessos d' Espanya els quals vol imposar per a controlar Catalunya 3) A Catalunya s'està imposant (que no creant) la "restauració de la convivència" que agrada al Gobierno i a tots els unionistes nostrats, i a d'altres que s'anomenen diferent, sense tenir en compte el que desitja realment la societat catalana. No en volen sentir ni parlar ni molt menys comptar. I si per això s'ha de menystenir el 50% o més de la població, doncs ho fan. Per a ells l'important és el 50% o menys de la "seva" població (per incís, la convivència, si de cas, la varen trencar ells amb discursos d'odi, sobretot C's amb l'aval de l'Estat). Podria continuar traduïnt però tampoc no cal.
  Vicenç Ramoneda 23/06/2021 12:57 pm
  L'escrit del ministeri de Justícia assegura que l'alliberament "satisfà millor el bé comú d'Espanya?" A les hores, perquè els van empresonar? Els estats democràtics d'Europa fa temps que els van alliberar de tota culpa.
  Lluït 23/06/2021 12:58 pm
  Nyordia hauria de demanar `perdó per les INJUSTÍCIES comeses i aturar les que s'estan fent segons tots els informes nacionals i el més elemental sentit comú. Però els nyords (com que ho són) encara van estirant cordetes, intentant interpretar i exigir sentits de submissió. Els activistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han sigut víctimes per haver estat a una manifestació. L'argument fa cruixir! Però el primer que fa Pedro Sánchez amb els pseudo-indults és dir que els presos polítics són culpables i que no es qüestionen les sentències del suprem. I el que diu el consell d'Europa? Ah, res! Nyordia va a la seva bola podrida.
  Vendetta 23/06/2021 1:16 pm
  Un dels jefes botiflers processistas us pasaremos per sobre desgraciats
  Ricard 23/06/2021 1:51 pm
  L'única garantia per a la convivència entre països, castellà i català, és l'autodeterminació. El demés és xerrameca castellana. A Catalunya la convivència és exemplar. La convivència amb Castella és un infern, per als dos, peò sobretot per a la part dèbil, la catalana.
  Guillem_ 23/06/2021 3:29 pm
  Espero que el poble, no els politics ni els que tenen sou autonomic o dels ens que en depenen, no.ens.deixem entabanar mes per aquests No vam escollir-los per fer la independencia si l'1O guanyavem el referendum?doncs que caram s'empatoien tots plegats amb excuses de mal pagadors? Que demanin perdo i que pleguin tots, tots ells

Nou comentari