La CUP proposa Pau Juvillà per presidir el Parlament i defensar la “sobirania pròpia”

L'independentisme podria arribar a ocupar cinc dels set llocs de la Mesa

La CUP ha proposat Pau Juvillà per a presidir la cambra catalana en la pròxima legislatura, segons ha avançat Nació Digital. Els cupaires han plantejat el nom de Juvillà als òrgans interns de la formació, que estan acabant de debatre quin rol volen tenir en la Mesa de la nova legislatura. La CUP ja ha traslladat a Junts i ERC que està disposada a assumir la Presidència del Parlament si serveix per a garantir que es pugui parlar de tot malgrat els possibles xocs que es puguin produir amb el Tribunal Constitucional. També volen fer front a la presència de Vox en l’hemicicle. Juvillà ha subratllat en una piulada la importància del model que proposa la CUP, que vol convertit la Mesa en un “mur antifeixista” i defensar la “sobirania pròpia” del Parlament.

Juvillà, que va ser el cap de llista de la CUP per Lleida a les eleccions del 14 de febrer, està pendent d’un judici per desobediència per no haver despenjat durant campanya electoral llaços grocs del seu despatx a l’Ajuntament de Lleida, el que podria comportar la seva inhabilitació. En un tuit recollit per Europa Press, el mateix Juvillà ha defensat que, més enllà dels noms, la CUP aposta per “convertir la Mesa en un mur antifeixista i de defensa de la sobirania pròpia”.

Aquest dimarts ERC, Junts i la CUP s’han reunit per primera vegada de manera conjunta per a negociar la composició de la Mesa però la trobada ha conclòs sense acord. Els tres partits busquen un acord abans del ple de constitució del Parlament d’aquest divendres, en el qual s’elegirà el president de la cambra i la resta de membres de la Mesa. Si aconsegueixen un pacte podrien arribar a ocupar cinc dels set llocs de la Mesa i la principal incògnita és quin partit es queda amb la Presidència del Parlament: la CUP està disposada a assumir aquest càrrec, però Junts considera que aquest lloc li correspon perquè fins ara sempre l’ha ostentat el segon partit independentista més votat.

Comentaris

  Miquel 10/03/2021 12:22 pm
  "Sobirania pròpia"? Es pot defensar la sobirania d'altri, posem per cas l'espanyola?
  A Juan 10/03/2021 8:13 am
  La Cup és crítica amb sistema i no pas antisistema. Que vas poc informat Juan. A veure si ara, a més de criticar es mullen al Parlament i al govern. I ho diu una que ha votat Jxcat
  Cge 10/03/2021 6:39 am
  Vosaltres passeu de no voler implicar-vos a o volem tot, doncs no, la presidència del parlament es per JUNTS.
  jaux 09/03/2021 11:30 pm
  un parlament presidit per la cup, no si us plau. 5e grup de la cambra. 9 diputats. Poden ser claus sí, però no presidir el parlament. No fotem. Vicepresidència primera.
  Juan 09/03/2021 10:30 pm
  Si estos son los anti-sistema,¿ por que quieren estar dentro del sistema?
  Pep 09/03/2021 10:29 pm
  Un mur antifeixista? El què ha de ser és un mur contra les interferències dels tribunals espanyols i que serveixi de plataforma per fer efectiu el resultat de les urnes de l'1-O que emana de les pròpies lleis del Parlament. Mentre ens dediquem a marejar la perdiu, l'estat ens la segueix fotent dia sí, dia també en forma de repressió i expliació de la nostra riquesa.

Nou comentari