La fiscalia demana inhabilitar el candidat de la CUP a Ponent

El ministeri públic reclama apartar-lo dels càrrecs públics per no retirar llaços grocs del seu despatx de regidor

No retirar llaços grocs del despatx de la Crida-CUP de la Paeria de Lleida. Aquest és delicte que la Fiscalia interpreta que ha perpetrat Pau Juvillà, candidat cupaire  per la demarcació de Ponent el proper 14-F. 

Segons ha explicat el partit en un comunicat, els fets  es remunten a l’abril del 2018 quan la Junta Electoral va ordenar retirar els llaços grocs penjats al balcó del despatx del grup municipal Crida-CUP de la Paeria de Lleida, del qual Pau Juvillà n’era regidor. Malgrat les advertències, la CUP -en una decisió col·lectiva- va decidir no retirar els senyals de solidaritat amb els presos polítics. “Calia denunciar les retallades de drets i la invisibilització de la repressió de l’Estat espanyol”, al·lega la formació. 

Ciutadans, a qui la CUP titlla de “veritable braç executor de l’Estat”, qui va denunciar vàries vegades la resistència cupaire a la Junta Electoral per tal que fes complir la seva ordre. Així l’organisme va donar trasllat a la fiscalia, que ara reclama una pena de 4 mesos de pena i 8 d’inhabilitació,  per desobediència. 

La CUP defensa la seva posició tot i que assumeix que li sigui imposada una condemna com la que reclama en les seves conclusions provisionals la fiscalia comunicades aquest dilluns. La vista oral encara no està assenyalada. La formació defensarà la negativa a despenjar els llaços per demostrar que “seguiran defensant el dret bàsic de l’autodeterminació del poble català i per això cal tornar-hi i anar-hi”.

Comentaris

  Joanka 27/01/2021 8:56 am
  Els fiscals tenen enveja dels jutges. Si és fan política i surten molt a les noticies, els fiscals també!!!!!
  Pajaritu 26/01/2021 7:25 pm
  Al talego con el sedicioso. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  Ricard 26/01/2021 6:16 pm
  La dictadura dels castellans per als catalans. Només els catalans són reprimits. Només els castellans reprimeixen. M'agradaria que algun redactor de la constitució ens digues qui és el constitucionalista i qui és l'anticonstitucionalista aquí. Ens ajuda Sr. Roca o seguim posant-nos de perfil tret de quan cal defensar un infaust Borbó més?
  Ton 26/01/2021 3:36 pm
  La nefasta fiscalia te lo afina
  Nefasta JEC 26/01/2021 2:36 pm
  La JEC no es una autoridad superior competente, por lo que no se configura el delito de desobediencia.

Nou comentari