El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Brimo tindrà un ‘gran germà’ a peu de cada manifestació

Una imatge val més que mil paraules. Aquesta és la fórmula que han triat la Direcció General de la Policia i la Prefectura dels Mossos d’Esquadra per aplicar als dispositius d’ordre públic a Catalunya. El cap de la Brigada Mòbil i el seu equip tindran totes les imatges que generen els diversos dispositius dels Mossos a la furgoneta de comandament, la famosa i temuda Dragó 00. Serà una gran “regidoria d’imatges” per prendre decisions a peu de manifestació i poder informar millor al famós Cecor d’Interior, el Centre de Coordinació policial, el gran cervell de tot operatiu policial. 

En concret, la furgoneta dels comandaments de la Brimo rebrà les imatges de les càmares dels agents, dels drons, de l’helicòpter, –Hèlix– i les càmeres d’altres vehicles del Grup d’Obtenció i Assegurança de la Prova, el GOAP. Segons ha pogut saber El Món, tot aquest sistema, que estarà llest al mes de juny,  suposa una inversió d’aproximadament 200.000 euros. Una proposta que Interior i Prefectura han posat en marxa arran de “l’auditoria” sobre ordre públic presentada al juny de l’any passat. De fet, consisteix en una de les apostes tecnològiques aprovades per l’excap del cos, Eduard Sallent, i que el major Josep Lluís Trapero ha mantingut d’acord amb el director general de la Policia, Pere Ferrer i el conseller Miquel Sàmper.

En total, s’han adquirit una desena d’equips que permetran als responsables del dispositiu observar in situ el que està passant i el que envolta els efectius. Aquests equips funcionen amb sistema Bonding de 4G, molt similar al que utilitzen les televisions quan fan directes o emeten i reben imatges. Sistemes que tenen diverses targetes SIM per assegurar l’arribada d’imatges amb qualitat i rapidesa. La continuïtat de les imatges ajuda a tenir una vista panoràmica i fer seguiments a distància de grupuscles dispersats sense posar en risc efectius policials. 

Al capdavall, és reconvertir i fer evolucionar els vehicles de comandament cap a “petits cecors mòbils” per tenir la globalitat d’imatges dels incidents que es desenvolupin. “Tindran una radiografia més integral que millorarà el coneixement de la situació i que ha de facilitar la presa de decisions”, apunten des d’Interior. La compra i instal·lació d’aquests aparells ha anat en paral·lel amb el canvi de la globalitat de les furgonetes d’ordre públic anunciada a principis de mes d’abril. “Són millores tecnològiques que permeten tenir més informació i, per tant, més intel·ligència en els dispositius”, comenten les mateixes fonts. 

Amb aquest sistema, aquest gran germà que tindrà el comandament de la Brigada Mòbil, es podrà evitar malentesos entre la informació que veuen al lloc dels fets amb el relat que els fan arribar des del Cecor. Així mateix, podran identificar els grups més violents d’una manifestació, facilitar el treball dels agents d’informació i redirigir els efectius de contenció o dispersió amb més “rapidesa” i de manera més “quirúrgica”.  També permetrà coordinar les dues unitats d’ordre públic, la Brimo i les ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius), en operatius conjunts i així evitar actuacions accidentals com la viscuda al carrer Gran de Gràcia de Barcelona en una de les protestes de Pablo Hasèl, que va aixecar força polèmica. Una gran regidoria de televisió per veure i constatar l’abast d’uns aldarulls. 

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Malversació de diners. a abril 26, 2021 | 08:02
  Malversació de diners. abril 26, 2021 | 08:02
  Els comandaments continuen sense entendre res, s'han de fer FORA TOTS ELS MOSSOS DE EXTREMA DRETA, tan dificil es?. mes camares, que no serveixen per res, es continueran fabrican proves falses.
 2. Icona del comentari de: Sí, sí, tot molt bé... a abril 26, 2021 | 11:06
  Sí, sí, tot molt bé... abril 26, 2021 | 11:06
  Però què se n'ha fet dels criminals que hem vist actuar en múltiples ocasions? M'agradaria saber quants estan rebent tractament electroconvulsivant tancats al psiquiàtric i quants són a presó.
  • Icona del comentari de: La reinserció és molt important a abril 26, 2021 | 11:16
   La reinserció és molt important abril 26, 2021 | 11:16
   Els que vagin a presço tinfran l¡oportunitat de treure's el graduat escolar i accedir a una feina digna
  • Icona del comentari de: Curiós a abril 26, 2021 | 18:01
   Curiós abril 26, 2021 | 18:01
   Encara no han atrapat als "polis" que protegien feixistes amb pals a les manis de BCN? Hi han moltes imatges a internet. I dels "polis" que segrestaven a una noia arrossegant-la pel terra i pels cabells? No? Doncs ja sabem per a que servirà tot això.
 3. Icona del comentari de: Que sóc de Barcelona a abril 26, 2021 | 11:17
  Que sóc de Barcelona abril 26, 2021 | 11:17
  No veas como te filtran la información, se nota que les interesa mantenerte contento. Te dan exclusivas policiales a cambio de vender el relato pro-Trapero.
 4. Icona del comentari de: Ramon a abril 26, 2021 | 19:56
  Ramon abril 26, 2021 | 19:56
  Model policial de la CUP.- 1. Que el xassís dels vehicles de la policia sigui de fusta molt, molt seca; 2. Que les rodes siguin quadrades; 3. Que els projectils de qualsevulla mena eixin per la culata; 4. Que les porres siguin de porexpan; 5. Que els cascs siguin de cel·lofana; 6. Que quan, malgrat tot, els policies siguin igualment denunciats, llur advocat defensor sigui En José Ignacio de La Que Se Avecina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa