JxCAT espera que el Govern amb ERC tingui “unitat, lleialtat i confiança mútua”

Batet admet que l'acord no genera grans expectatives

“S’ha trigat massa a un acord”. Aquest ha estat el punt de partida del portaveu de JxCAT, Albert Batet, per encetar la seva rèplica al discurs d’investidura de Pere Aragonès, en el debat que s’ha celebrat aquesta tarda al Parlament. Tot i que Batet no ha tirat coets per l’acord d’investidura i del Govern de coalició, confia que el pacte “faci història”. De tota manera, ha admès que potser l’acord no genera gaires “expectatives”.

La solució per Batet passa per intentar quela legislatura vagi “de menys a més”, si el nou Govern actua amb “unitat, lleialtat i confiança mútua”. El dirigent de JxCat també ha defensat que el diàleg i la confrontació amb l’Estat són dues visions “complementàries i necessàries”. Batet ha assegurat que Junts dona “una nova oportunitat sincera” a la taula de diàleg amb la Moncloa: “El nostre escepticisme no serà un impediment”.

El portaveu junter ha negat cap tutel·la del president Carles Puigdemont a l’acció política de la Generalitat autonòmica. En aquest marc, ha circumscrit l’acord en el fil que uneix el 9N amb el 27-O passant pel Primer d’Octubre. “Aquesta és la legislatura del ‘recuperem-nos’ del sotrac provocat pel coronavirus, i del ‘preparem-nos’ per construir la República catalana”, ha asseverat. “La repressió de l’Estat pretenia silenciar-nos, i la resposta de l’independentisme és que segueix viu i determinat”, ha conclòs.

Comentaris

  FUERA LA OLIGOCRACIA 23/05/2021 11:13 pm
  Si este acuerdo es inestremis, echo por la fuerza. Va haber muchas puñaladas.
  ciutadà 21/05/2021 5:22 am
  Jo no n'espero res de res d'aquest govern. Per aixó, si hi ha quelcom de positiu serà una agradable sorpresa
  Vendetta 20/05/2021 10:31 pm
  Paraula de botiflers jxc er cup tost 3 partits botiflers CATALUNYA CATALANA 33

Nou comentari