Tancat l’acord perquè JxCat tingui la presidència del Parlament

Republicans i junters ratifiquen el pacte i acorden que la CUP tingui una secretaria de la Mesa

Acord entre ERC i JxCat perquè la presidència del Parlament recaigui en mans del partit de Carles Puigdemont. Segons confirma un comunicat d’ERC, l’entesa s’hauria tancat després de les últimes converses del matí d’aquest dijous, sense que encara s’hagi concretat el nom del càrrec. L’escrit confirma que els republicans assumiran una vicepresidència de la Mesa. ERC insisteix en què continuaran treballant els propers dies per aconseguir un acord global que doni “estabilitat i la màxima fortalesa” no només al Parlament, sinó també al Govern.

Junts reunirà la seva executiva aquesta tarda per decidir si la cadira de la presidència parlamentària recau en la candidata del 14-F, Laura Borràs. L’exconsellera dubta entre aquest càrrec i el de la vicepresidència de la Generalitat. Diversos dirigents de la direcció del partit reclamen que Borràs assumeixi la presidència de la cambra. En aquest cas, la cap de files a Barcelona, Elsa Artadi, podria ser la dona forta de Junts a l’Executiu. Des de JxCat asseguren que la presidència del Parlament els correspon pels resultats del 14-F, i que no han hagut de pactar ni cedir en res. Tal com ja va explicar l’ACN a finals de febrer, Junts ha reivindicat la cadira presidencial de la cambra, i va advertir a ERC que qualsevol acord naixeria “coix” si finalment la CUP obtingués aquest càrrec. Finalment, però, JxCat tindria la presidència del Parlament, segons l’acord que ja han confirmat les dues formacions.

L’acord inclou que la CUP entraria per primera vegada a la Mesa amb una secretaria. Segons els republicans “la majoria independentista que les urnes van dibuixar el 14F es traduirà aquest divendres en una Mesa del Parlament amb majoria independentista” on estaran incloses les tres formacions per primera vegada. Els anticapitalistes avalen que JxCat tingui la presidència de la cambra, però de moment veten el nom de Borràs al càrrec, per la causa judicial oberta al Suprem i la “presumpta mala praxi” que recau sobre l’exconsellera de Cultura.

Comentaris

  Català 11/03/2021 6:54 pm
  Aquest que s'autoanomena "El Cid Campejador" ben segur que no sap que Don Rodrigo Diaz de Vivar va estar al servei del comte Ramon Berenguer. I que la seva filla es va casar amb el comte. I que la seva neta, na Ximena, va ser la darrera comtessa de Besalú.. I que tot alló del Cantar del Mio Cid no es res més que una rondalla.
  Català 11/03/2021 6:54 pm
  Aquest que s'autoanomena "El Cid Campejador" ben segur que no sap que Don Rodrigo Diaz de Vivar va estar al servei del comte Ramon Berenguer. I que la seva filla es va casar amb el comte. I que la seva neta, na Ximena, va ser la darrera comtessa de Besalú.. I que tot alló del Cantar del Mio Cid no es res més que una rondalla.
  Anem bé 11/03/2021 5:14 pm
  I el millor de tot, és que la rottenmeier granados, és queda sentada a la taça del roca, pintant-lo. Podrà exercir de presidenta del 155 rotllos del elefante
  Ramon 11/03/2021 4:20 pm
  A veure si per primera vegada des d'Artur Mas quan l'Estatut juguem bé les cartes.
  Cge 11/03/2021 3:26 pm
  La CUP vol fer com quan van fer eue el MHP Más hagués de plegar? Crec que haurien de tenir més humilitat i no voler tenir tantes cadires encara que facin veure que no. Tots els que patim acords d'ajuntaments sabem el que comporta.
  El cit campejador 11/03/2021 2:55 pm
  Està molt bé... que vagin en contra de la CUP. ERC li dona la presidència del Parlament a Juntsxfollar i la CUP no li dona la presidència a ERC. Vinga, Verdugo, digues quelcom...
   Anton 11/03/2021 3:40 pm
   ETS UN DESGRACIAT QUE ET POSES NOMS CASTELLANS UNA MERDA PER TU
  Un català 11/03/2021 2:40 pm
  Una persona que està investigada per delictes de corrupció i que serà condemnada.... aquest és el nivell polític dels convergents. Borràs a la trena!!!!
  7
  316
  Respon
   El 11/03/2021 7:12 pm
   Sembla ser que ets tu qui ja l'ha condemnat! No n'heu sentit a parlar de la presumpció d'innocència. Home, no els hi fem el joc als inquisidors.
   Parsley 11/03/2021 4:55 pm
   Un català renegat!

Nou comentari