El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCAT: “Amb Puigdemont a Waterloo els projectes per fer república prendran forma”
  • CA

 

JxCAT ha rebut com una victòria la decisió del jutge Llarena de retirar les euroordres contra els exiliats, poc després que la justícia alemanya es negués a extradir Puigdemont per rebel·lió i que només concedís l’entrega per malversació. A l’espera que l’equip de la defensa del president a l’exili analitzi els detalls de la interlocutòria del jutge del Suprem, el grup parlamentari considera que la nova situació del president permetrà un exili potent, fet que demostra, al seu entendre, que l’estratègia de JxCAT de blindar el president de qualsevol suspensió “era la correcta”.

 

El portaveu adjunt de JxCAT, Albert Batet, ha recordat que “és la segona vegada que Espanya retira una euroordre”, fet que al seu entendre demostra que “sempre hem tingut raó, i els presos polítics han de sortir de la presó avui mateix”. Perquè per a JxCAT, “la batalla contra l’Estat amb una repressió duríssima s’ha lliurat en diferents fronts, i l’èxit de la lluita a l’exili beneficia tothom, també els que estan a la presó. La retirada de les euro-ordres és una excel·lent notícia, i hauria estat un error suspendre el president Puigdemont de les seves funcions de diputat”, ha conclòs Batet, en al·lusió directa a ERC i la disputa que va mantenir ahir sobre els diputats que Llarena ha suspès.

 

Batet també ha confirmat que el president a l’exili es traslladarà a Waterloo, on tenia la seva residència fixada, “en els propers dies”. I en aquest sentit, “estem en un canvi d’escenari que forma part del pla de Govern, la nostra voluntat de fer república, i amb el president a Waterloo els projectes per fer república prendran forma”.

 

Per altra banda, el diputat de JxCAT ha reclamat a Espanya que respongui a “qui pagarà” totes les despeses que ha generat l’acció judicial contra l’independentisme, i a més, ha enviat un missatge a Pedro Sánchez: “La Fiscalia avui podria fer el mateix que va fer quan va arribar Zapatero, que va retirar les causes contra la Mesa del País Basc, i avui mateix Sánchez podria fer el mateix amb els presos polítics”. Els independentistes li recorden al president espanyol que “no hi ha causa, i per tant, ho té fàcil per demanar a la Fiscalia la retirada dels càrrecs per rebel·lió”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa