El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junts per Catalunya dona per fet que presidirà el Parlament si hi ha acord amb ERC
  • CA

Si ERC aposta pel govern del 3-O amb Junts, els Comuns i la CUP, el partit de Carles Puigdemont insisteix que no és un escenari viable si es vol mantenir viu el camí cap a la república, i una setmana després del 14F, defensa sense fissures l’acord tripartit amb CUP i ERC “netament independentista”. Una oferta que els republicans de moment no consideren, ja que estan abocats a intentar el pacte a quatre fins al darrer segon de partit. De fet, aquesta tarda ERC i els Comuns mantindran la seva primera trobada, i els de Jéssica Albiach proposaran als republicans un pacte a tres bandes amb els PSC, que, per tant, exclogui Junts de l’aritmètica governamental.

Sigui com sigui Junts no se surt del carril que considera que marquen les urnes, el pacte tripartit amb la CUP i ERC, per aprofitar l’impuls del 51% dels vots i els 74 escons. És més, els junters creuen que hi ha acords que s’han de donar a per fets, com ara que ells tinguin la presidència del Parlament. En roda de premsa, la vicepresidenta dels junters, Elsa Artadi, ha assegurat que, si bé encara no s’està parlant de cadires ni al Govern ni a la cambra, l’única “opció real” per formar executiu passa per un acord independentista amb ERC i CUP, on els junters tinguin la presidència de la segona institució del país.

De fet, Artadi vol que l’entesa sigui per a tota la legislatura. De fet, JxCAT remarca que una setmana després del 14E ni tan sols s’ha tancat qui formarà part del nou Govern. “Estem lluny de qualsevol situació de concretar cadires ni noms”, ha insistit. La vicepresidenta ha asseverat, però, que Laura Borràs tindrà el paper que ella vulgui perquè és el “principal actiu polític” del partit a Catalunya, i ha anunciat que el diputat electe Lluís Puig, “exiliat” a Bèlgica, agafarà l’acta parlamentària.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Postúlese para el cargo, Sra Artadi a febrer 22, 2021 | 17:48
    Postúlese para el cargo, Sra Artadi febrer 22, 2021 | 17:48
    Y la Sra Borràs, de vicepresidenta. La CUP ya ha dejado claro que no quiere ensuciarse las manos gestionando engrunes autonómiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa