Junts demana “no enviar el 52% a la paperera de la història”

La portaveu de Junts per Catalunya al Parlament, Mònica Sales, ha fet una crida a “seguir treballant” amb la CUP-NCG després que els anticapitalistes hagin decidit presentar una esmena a la totalitat als pressupostos del 2022. La diputada ha demanat “responsabilitat” al Govern i als anticapitalistes perquè els comptes han de servir “per activar i reactivar el país” i mantenir la majoria independentista al Parlament. “No estem disposats a enviar el 52% a la paperera de la història“, ha alertat.

Tot i així, en una roda de premsa aquest dimarts, Sales ha considerat que el ‘no’ de la CUP “no és un bloqueig” ja que, malgrat apostar per esmenar els comptes, s’han compromès a continuar negociant amb l’executiu català.

“Aboca la legislatura a un impàs”

Prèviament, ERC ha alertat també en roda de premsa que la decisió de la CUP de presentar esmena a la totalitat als pressupostos del Govern per al 2022 “aboca la legislatura a un impàs”. Tot i això, els republicans confien, igual que el Govern, en “redreçar la situació”. Així ho ha explicat la portaveu del grup, Marta Vilalta, aquest dimarts a la tarda al Parlament, després que la CUP informés que les seves bases aposten per presentar una esmena de retorn dels comptes i seguir negociant.

En aquest sentit, Vilalta ha insistit en “explorar al màxim el marge de negociació” amb els anticapitalistes per “allunyar temptacions sociovergents”. ERC manté, doncs, que l’única via a hores d’ara per aprovar els pressupostos passa per la CUP: “Hem de seguir oberts a explorar l’acord”.

“Encara poden rectificar”

El Govern, per la seva banda, assegura que els anticapitalistes encara hi ha temps i poden rectificar. “Demanem que la CUP es miri amb bons ulls i com pertoca aquests pressupostos que porten el seu segell“, ha assenyalat la portaveu del Govern, en referència al fet que, segons l’executiu, són uns comptes especialment “expansius”. “Tres de cada quatre euros estan dedicats a polítiques socials”, ha recordat la portaveu de Palau.

Per altra banda, Plaja ha explicat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es reunirà amb membres de la CUP per escoltar els motius pels quals els anticapitalistes es neguen a donar llum verda als comptes presentats per la Generalitat.

Comentaris

  Català Novembre 16, 2021 | 19:24
  Enviar el 52 % a la paperera de la història?. La CUP ho fa encantada!
  Georgiana Novembre 16, 2021 | 20:02
  Però si els PSC i els Comuns es moren per aprovar-los! El 52% era per fer la independència! Els pressupostos els aproveu amb el 80% del Parlament com bons autonomistes que sou.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) Novembre 16, 2021 | 21:10
  De quin 52 % parlen ? Si no ho tinc mal entès, la única vegada que els catalans hem expressat en referèndum si volíem la independència o continuar sent una colònia va ser el 1 d'Octubre del 2017 i els partidaris de la independència vam ser el 90.18 %
  STOP AL TRICORNIO FERROVIAL Novembre 17, 2021 | 06:18
  Si nomes esteu a la politica per embutxacar, com un vulgar FERROVIAL JUNQUERAS, quin lladre. Pregueu i treballeu ganduls. Independencia o el tricornio erc.junts.cup, purs caradures
  Antonio Benitez Novembre 17, 2021 | 06:46
  El 52% per les garrofes, autonomistes de Don Ferrovial Aragones. TOT PER LA PAGUETA, colla de garrofistes
  Jathodire Novembre 17, 2021 | 10:18
  52% per fer que? Au ves, deixeu d'estafar la gent, foteu-li pebrots i aprofiteu aquesta majoria per fer quelcom que ens porti o es pugui avançar a l’autodeterminació legal la qual tenim tot el dret, la resta, és viure de la pagueta.
  Ja Novembre 17, 2021 | 10:25
  En Jordi Sànchez, en Junqueras i Endavant son els traïdors. Cal superar als seus partits menja llenties.
  federalista Novembre 17, 2021 | 12:13
  jajaj aquesta mena de clown ,pallasso en catala de som el 90 per cent de quina mena de frenopatic el traieu barroso, t'ho dic a tu com directora del pamflet aquest el lluny de cat, deu ser un marcia i aquest tarat de som el 90 per cent a quina mena de institucio mental l'has agafat , per a que escriguin al teu diari, per dir-ho de alguna forma gracies m'agradaria saber, la direccio del centre de salut mental , o frenopatic per anar jo tambe , no sera del frenopatic d'aci de barna no hahahahahaha.
  Clara Novembre 17, 2021 | 13:03
  Ni Erc, ni Cup, ni part de Junts, com partits, representen el 52% de la voluntat dels catalans. De boquilla sí, de facto no. S'ha de trobar altra manera perquè aquest percentatge i encara més alt, es canalitzi de manera efectiva tot deixant de banda tanta basòfia politiquera per la patilla.

Nou comentari