El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Costa no s’arronsa i declara la guerra al TSJC amb tota l’artilleria

L’exvicepresident del Parlament, Josep Costa, no s’arronsa. Ans al contrari. Després que Eugènia Alegret, la magistrada instructora de la causa contra els membres independentistes de la Mesa del Parlament que presidia Roger Torrent, li tombés el recurs de reforma i l’incident de recusació, ha presentat un recurs d’apel·lació on desglossa totes les que, segons el seu parer, són una clara vulneració dels drets fonamentals, civils i polítics, a més de recordar que el sumari no és contra quatre persones sinó “contra el Parlament de Catalunya” que representa el poble català. Un cas que Costa vol constatar com un judici polític sense cap mena de complexe. També inclou una interessant tesi sobre la “falaç” confusió entre jurisdicció constitucional i penal.

Costa comença fort i en un escrit de 42 folis al que ha tingut accés El Món, emmarca de forma prou descriptiva la interlocutòria que desestimava el seu recurs. Així la titlla com una decisió “innecessàriament desconsiderada, quan no insultant, cap a qui està essent objecte d’una persecució penal pels vots i opinions que va emetre en l’exercici del seu càrrec de vicepresident primer del Parlament de Catalunya”.

“Cal insistir”, afegeix, “que aquesta causa no es dirigeix contra la persona de Josep Costa. Com no es dirigeix contra les persones de Roger Torrent, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado”. “La causa es dirigeix contra qui han estat Molt Honorable President i Il·lustres vicepresident primer, secretari primer i secretària quarta del Parlament de Catalunya”, conclou. I puntualitza: “De fet, tampoc contra ells individualment, sinó contra la majoria de la Mesa votada pels diputats de la Cambra”.

Josep Costa i Laura Borràs a la sortida del TSJC quan l'exvicepresident va ser detingut, els mira Albert Batet/Quico Sallés
Josep Costa i Laura Borràs a la sortida del TSJC quan l’exvicepresident va ser detingut, els mira Albert Batet/Quico Sallés

El seu argument és força contundent i així remarca que “malauradament, es fa necessari recordar què el Parlament representa el poble de Catalunya, exerceix la potestat legislativa, aprova els pressupostos de la Generalitat i controla i impulsa l’acció política i de govern”. “És la seu on s’expressa preferentment el pluralisme i es fa públic el debat polític., i per això el Parlament és inviolable”, alerta. “Això no s’ho ha inventat aquesta part”, ironitza, i referencia el seu argumentari polític en l’article 55 de l’Estatut d’Autonomia.

“Cal insistir que el recurrent es defensa de l’atac antidemocràtic que pateix la institució del Parlament (des de la qual va intentar servir el poble durant un mandat de poc més de tres anys)”, al·lega Costa. En aquest marc carrega els neulers en el fons del procés judicial: “Aquesta és una causa penal impròpia de l’Europa democràtica, com es dedueix de tota la jurisprudència constitucional i del TEDH al·legada davant la magistrada instructora, i que fins ara ni ella ni el Tribunal no s’ha dignat a prendre’s seriosament”. I rebla el clau assegurant que “els recursos “només pretenen reconèixer la manifesta il·legalitat de la persecució penal de parlamentaris per exercir el seu deure de representar les idees i els programes dels ciutadans que han participat en unes eleccions suposadament lliures. “Les respostes que es donen a aquests recursos estan a les antípodes del que s’espera d’un sistema judicial democràtic”, etziba.

L’argumentari no acaba aquí, ni de bon tros. Costa encara apuja més el to i assevera que les resolucions que desestimen els recursos “posen de manifest que aquest Tribunal és incapaç de fer una interpretació democràtica del dret, estenent la jurisdicció penal dins un àmbit que li és expressament i taxativament vedat, com és el de l’activitat parlamentària“. “En aquest sentit és altament preocupant que les resolucions siguin incapaces de distingir els fonaments de la revisió constitucional de l’activitat del poder legislatiu amb la possibilitat de sancionar els representants populars per aquesta mateixa activitat”, determina.

En base aquesta denúncia, Costa formula diverses vulneracions com ara la del dret a un tribunal imparcial, l’obligació d’examinar la imparcialitat en base la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans o la falta d’imparcialitat de la magistrada instructora. En concret sobre aquest darrer punt subratlla la decisió de la magistrada d’arrestar-lo quan només ho va demanar Vox, i en canvi, ni fiscalia ho va proposar. De fet, Costa retreu que Alegret justifiqués la detenció perquè l’actitud del recurrent de no anar a declarar “la va obligar”.

Així mateix, Costa critica i argüeix “vicis” en les interlocutòries de la instrucció com ara el “menysteniment, manca de comprensió i inobservança del significat i efectes de la inviolabilitat parlamentària” o de manca de jurisdicció o de tutel·la judicial efectiva”. Tantmateix, Costa incideix en el que qualifica una “fal·lacia jurídica” amb què es basa el procés judicial. “Que els tribunals constitucionals tinguin potestat per revisar els actes i acords parlamentaris no té absolutament res a veure amb la possibilitat que la jurisdicció penal sancioni els diputats per aquests actes i acords”. I rebla el clau afirmant que “a la màxima instància judicial de Catalunya no hauria de ser necessari fer-li aquesta explicació”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: X2 a desembre 24, 2021 | 17:41
  X2 desembre 24, 2021 | 17:41
  Molt be, que s'han cregut aquests feixistes. Fora gentussa
 2. Icona del comentari de: Ricard a desembre 24, 2021 | 18:24
  Ricard desembre 24, 2021 | 18:24
  Amén.
 3. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a desembre 24, 2021 | 18:41
  L'OBSERVADOR ASTORAT desembre 24, 2021 | 18:41
  El TSJC "SUCURSAL COLONIAL" del TC i del TS, són instàncies "POLÍTIQUES DE PART", imbricades dins del Pútrid i Pestilent "DEEP STATE Ñ (Borbónic-Franquista 2.0)”, amb l'objectiu i finalitat específica, de donar Forma Jurídica a la "CAUSA GENERAL" contra l’Independentisme. No hi ha dubte doncs, abans de la vista, la sentència estarà DICTADA, “AFINADA” i RATIFICADA.
 4. Icona del comentari de: . a desembre 24, 2021 | 19:37
  . desembre 24, 2021 | 19:37
  Molt be. Necesitém mes casos com aquest.
 5. Icona del comentari de: Lleida a desembre 24, 2021 | 19:58
  Lleida desembre 24, 2021 | 19:58
  Chapeau
 6. Icona del comentari de: Lagrimitas a desembre 24, 2021 | 20:20
  Lagrimitas desembre 24, 2021 | 20:20
  El tsjc y el cgpj están acongojados en estos momentos, los fundamentos de Costa son irrebatibles. De aquí a la independencia hay un paso, bon nadal a tothom
  • Icona del comentari de: Un a desembre 24, 2021 | 22:56
   Un desembre 24, 2021 | 22:56
   Un pas una mica llarg, però efectivament un pas.
  • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 25, 2021 | 12:28
   Pere LLimonera i Citronell desembre 25, 2021 | 12:28
   Es Clar... Independencia para 4171... o Referéndum para 4171 la secesión seria algo mas tarde... ;-D .
   • Icona del comentari de: X. Ventura a desembre 25, 2021 | 16:36
    X. Ventura desembre 25, 2021 | 16:36
    No pateixis, tu veuras l´independencia, no fará falta esperá al 4171, espera el 2028. En sembla de molt baixa estopa recorda pares i mares. Bones festes a totom
 7. Icona del comentari de: Carles a desembre 24, 2021 | 20:35
  Carles desembre 24, 2021 | 20:35
  Bravo, Costa. Potser hauries de ser tu el Honorable però em temo que dient les coses així a la Catalunya espanyola no hi arribaràs mai. Però ens podries fer servei als catalans a la Catalunya catalana.
 8. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 24, 2021 | 22:15
  Pere LLimonera i Citronell desembre 24, 2021 | 22:15
  Bon Nadal - Feliz Navidad 2021 a todo el mundo... a los no separatas y a los separatas también... Si, separatas, os queremos aunque estéis sumidos en el error; sabemos que la abducción no es enteramente responsabilidad vuestra : sois, lamentablemente, victimas del adoctrinamiento mas atroz e intensivo... a pesar de ello os queremos; ! Feliz Navidad - Bon Nadal !
  • Icona del comentari de: Un a desembre 24, 2021 | 22:58
   Un desembre 24, 2021 | 22:58
   Llàstima, esforça-t'hi una mica més i un altre cop dóna algun argument. Va, que no costa tant, ànim.
   • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 25, 2021 | 20:30
    Pere LLimonera i Citronell desembre 25, 2021 | 20:30
    Os queremos aunque vayáis por el camino del "foscor"; y deseamos que pronto veáis la luz... que abandonéis las tinieblas y la oscuridad y accedáis a la iluminación de la verdad que os ocultan... Sois presas del Anillo Estelado de Mordor para Dominarlos y Gobernarlos a todos... El Poder maléfico mas abominable e inimaginable transmitido por Mordor a Parte -que N0 toda- de la Burguesía Extractora Catalana de "RaZa Superior" Aria, que "viven la ViDa LoCa" forrados de BiLLeTes, en sus Puestos Claves del Govern/GenCat, + Chiringuitos Cat sin Fin; mas todo lo que se afanan en NeGRo por no hacer NaDa útil y ARRuiNaR Catalunya... y así mantener el 3% a toda costa y los mas de 500 grandes puestos con SuELDaZos de 120.000 a 195.000 €... los "Senyoritos" y Patriarcas de parte de la Burguesía opresora e Inventa-Patrias, a los que los 'Ximplets' -muchos de Izquierdas- han seguido y creído el cuento durante décadas...
  • Icona del comentari de: Ai, nano! a desembre 24, 2021 | 23:18
   Ai, nano! desembre 24, 2021 | 23:18
   Quina desgràcia no saber qui és el teu pare... Però ser un miserable no és eximent per comportar-se com a tal...
   • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 25, 2021 | 13:14
    Pere LLimonera i Citronell desembre 25, 2021 | 13:14
    Quería dejarlo para Reyes, hijo... Bon Nadal... pero, puesto que me presionas, te diré que tu no, pero tu madre bien que me conoce... El próximo año te llevaré un LEGo de Regalo para que veas que los Reyes son los padres... Un abrazo enorme, se fuerte!, Ai.nano...
  • Icona del comentari de: jbm a desembre 24, 2021 | 23:31
   jbm desembre 24, 2021 | 23:31
   ttps://www.publico.es/politica/exclusiva-iman-ripoll-pp-psoe-cs-vetaron-congreso-comision-investigacion-cni-iman-ripoll.html ... 1936.-«Transformaremos Madrid en un vergel, Bilbao en una gran fábrica y Barcelona en un inmenso solar. ¿El problema de Cataluña? Resolución facilísima: ¡Se exterminan a todos los catalanes! Es una cuestión de tiempo». (Gonzalo Queipo de Llano, general d’en Franco…, 1936). ...
   • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 25, 2021 | 13:17
    Pere LLimonera i Citronell desembre 25, 2021 | 13:17
    El Nacional-Catalanismo = no hacer NaDa útil y ARRuiNaR Catalunya... y así mantener el 3% a toda costa y los mas de 500 grandes puestos con SuELDaZos mucho mas altos que el Sueldo del Perico Sánchez, Presidente del Gobierno de la Nación... o sea, "Senyoritos" Cat que se levantan de 120.000 a 195.000 € al año por hacer bien poquito (Govern + GenCat + Chiringuitos Cat + ONGs PijoProgresCat + el Chollo de la "Industria-Catalanista")... los Patriarcas y "Senyoritos" de parte de la Burguesía -que no toda- corrupta y opresora e Inventa-Patrias, a los que los 'Ximplets' -muchos de Izquierdas- han seguido y creído el cuento de la Historia Inventada, la cultura impostada y el supremacismo durante décadas...
  • Icona del comentari de: jbm a desembre 24, 2021 | 23:33
   jbm desembre 24, 2021 | 23:33
   https://www.levante-emv.com/opinion/2020/04/02/les-hemos-destrozado-sistema-sanitario/1997485.html
  • Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a desembre 25, 2021 | 11:44
   uno que vive en Tabarnia desembre 25, 2021 | 11:44
   tu debes de ser el asno del pesebre, no? y como asno, asno te quedas
   • Icona del comentari de: Anònim a desembre 25, 2021 | 12:18
    Anònim desembre 25, 2021 | 12:18
    Xarnego havies de ser....
  • Icona del comentari de: pere pau pintor pastera. a desembre 25, 2021 | 19:35
   pere pau pintor pastera. desembre 25, 2021 | 19:35
   Ens necessiteu, que no és el mateix que estimar...
   • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 26, 2021 | 11:07
    Pere LLimonera i Citronell desembre 26, 2021 | 11:07
    El resto de España necesita a Catalunya , Si, tal como necesita a Aragón, a Valencia, a Andalucia, a Castilla-León, Galicia, Baleares, Navarra y todas las regiones, claro... Hay una interrelación Historia de mas de 3000 años entre todos... Catalunaya siempre fue España geográficamente, culturalmente y relacionalmente; y obviamente, en España y con las demás regiones de España, están sus raíces y relaciones e intercambios principales desde hace mas de 3000 años; aunque tuviera alguna breve relación con gentes de mas allá de lo Pirineos... Catalunya siempre ha formado parte de "La Pell de Brau"... - Políticamente fue 'de facto' parte de España desde la unión de las coronas de Castilla y Aragón a finales del 1400; porque aunque 'de jure' hubiera aun ciertas separaciones durante 2 o 3 siglos aun -que se reducían poco a poco, paulatinamente-, funcionaban como una unidad frente al exterior, y en muchos aspectos también como una unidad en el interior de ambas monarquías, siendo el objetivo claro siempre la unión de toda España... Se conocía como La Monarquía Hispánica, España o las Españas. Y así lo veían y sabían todas las demás naciones : hasta en el Himno Nacional de Holanda se hace referencia a la España de aquella época... Jaume I dejo por escrito que sus conquistas eran "por la mayor Gloria de España"... ja, ja, ja... y Cervantes lleva al Quijote por Barcelona; y titula una de sus Novelas Ejemplares' escritas entre 1590 y 1612, sobre el rapto de una joven por los Ingleses y su rescate: 'La Española inglesa'... No la titula la 'La Castellana inglesa', ni 'La Andaluza inglesa', ni 'La Aragonesa inglesa', sino: "La Española inglesa"... Cuando llegan a América bautizan a la primera gran isla como "La Hispaniola", y el primer Virreinato en 1535 fue el de "Nueva España" (hoy Centro-América y México). Ya en 1493 el Capitán Militar del 2° viaje de Colón a América era un Catalán: Pere Magarit (que por cierto, también participó antes en la conquista de Granada a los musulmanes por los Reyes Católicos); y el del 3er viaje fue otro Catalán. Siempre hubo numerosos catalanes en América y desde el principio. La ciudad de Barcelona en América (Venezuela) fue fundada en 1600 y pico... --- Pero, si entiendo bien lo que insinúas, estás equivocado: es justamente Catalunya quien necesita, y hoy mas que nunca, del resto de España y del Estado de la Nación Española... Gracias a las horribles políticas de los IndePendencieros y su corrupción, que es incluso peor que la de los grandes Partidos del bipartidismo nacional, Catalunya está en la ruina total... Los dispendios de los partidos supremacistas del Nacional-Catalanismo han sido terribles. Catalunya tiene una deuda Autonómica enorme de mas de 100.000 millones de Euros y ademas la parte alícuota de la deuda española, que es cerca de 235.000 € o 250.000 € millones (el total es de cerca de 350.000 € millones; casi del doble del PIB catalán de 1 año; mientras que la deuda de España es es del orden de 1 año de PIB ... Catalunya está calificada en todos sitios como región con "Deuda Basura", que se considera casi impagable por los Catalanes solamente; por eso Cataluña vive y recurre a los prestamos del Estado de la Nación Española; que a su vez recibe prestamos de la UE y otros, porque también tiene una deuda enorme, aunque mejor proporcionalmente y mejor situada que Catalunya específicamente. O sea Cataluña puede aun seguir financiándose, vivir y funcionar económicamente gracias al resto de España, que es quien la mantiene y paga sus deudas y las demencias y derroches de los nacionatas... Y eso que España también esta , aunque mejor, en una situación económica de enorme estrés.
    • Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a gener 01, 2022 | 10:52
     Guaita-que-fan-ara gener 01, 2022 | 10:52
     Llimonera: que El Caso ho explica més be que tu en aquesta merda de rotllos diaris que cagues. Pren la pastilleta i ves a clapar.
  • Icona del comentari de: Jacks a desembre 27, 2021 | 22:23
   Jacks desembre 27, 2021 | 22:23
   Eres Dios ? Lo sabes todo ? Pues a callar Facha.
 9. Icona del comentari de: Ok Gal a desembre 24, 2021 | 23:57
  Ok Gal desembre 24, 2021 | 23:57
  Bé, però llàstima que els polítics, els parlaments, només s’enrecordin de l’arbitrarietat judicial, del feixisme judicial que tenim, amb advocats i col·legis d’advocats conxorxats, quan els afecta en ells. Ens hem d’alliberar de l’esclavatge dels “advocats” i cadascú podrà ser un Costa contra el feixisme. Per què arriben pocs casos contra Ñ a la judtícia internacional? Ho eviten els falsos advocats. El sistema és podrit.
 10. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a desembre 25, 2021 | 09:11
  Doctor Strangelove desembre 25, 2021 | 09:11
  Bon Nadal, fins i tot als indepres! Aquest Costa és el que pactava amb ciutadans per fer la guitza al Torrent! I surt el retardat del Carles i diu que hauria de ser president. En fi, no sé si encara es pot arribar més avall, però em temo que l'independentisme és capaç de fer bo al tal Carles! Doc.
  • Icona del comentari de: Anònim a desembre 25, 2021 | 12:20
   Anònim desembre 25, 2021 | 12:20
   Tranquil, en anar més avall, els xarnegos sempre ens guanyareu. Felicitats fill....
 11. Icona del comentari de: Toni Sitges a desembre 25, 2021 | 11:18
  Toni Sitges desembre 25, 2021 | 11:18
  Pere, Te n'adones que quan intentes retratar els independentistes, estàs veient-te tu mateix al mirall? Tot el què dius literalment, és com us veuen els independentistes als unionistes nacionalistes espanyols, que en realitat és el nacionalisme castellà supremacista, que es creu per sobre de la resta de nacionalitats de la península. Bon Nadal!
  • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 25, 2021 | 22:19
   Pere LLimonera i Citronell desembre 25, 2021 | 22:19
   Una noche, ociosa de aquellas / en que un indePendenciero no grita, / no rompe cristales, ni agita / carteles, ni banderas con estrellas; / ni busca, con el prójimo, querellas / y cual ciudadano honesto y probo, / razona, dejando de hacer el b0bo, / sobre la falsa Historia impostada, / ve, bajo la luna, en su gloria alzada, / el porqué del tres por ciento y el robo.
 12. Icona del comentari de: Quitos a desembre 25, 2021 | 11:56
  Quitos desembre 25, 2021 | 11:56
  Fantástico, sr. Costa. Es usted un ejemplo, a ver si se fijan Torrents y compañía. Si lo hicieran otro gallo cantaría.
 13. Icona del comentari de: Se t'han acabat les ocurrències huevón Costa? a desembre 25, 2021 | 21:58
  Se t'han acabat les ocurrències huevón Costa? desembre 25, 2021 | 21:58
  Quina birria d'argumentació pujolista més vista que el TBO: si em volen jutjar per delinquir van contra Catalunya, no contra mi. Si ja usen aquest estratagema fins als narcos i les carteristes romanesas del metro.
 14. Icona del comentari de: Narcís a desembre 26, 2021 | 16:03
  Narcís desembre 26, 2021 | 16:03
  Impossible explicar-ho millor .. que ja és vergonyós haver-ho de fer ! PD : gràcies, Costa, verament la veu del poble, verament la veu del dret de debò !
 15. Icona del comentari de: Gonzalo a desembre 26, 2021 | 21:07
  Gonzalo desembre 26, 2021 | 21:07
  Este es el mismo que se cagó patas abajo cuando el tribunal constitucional le advirtió a él y al resto de miembros de la sindicatura electoral de la butifarrada del 1 de octubre con una multa de 12 mil euros diarios si seguían haciendo el gilipollas, no?
 16. Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a gener 01, 2022 | 11:07
  Guaita-que-fan-ara gener 01, 2022 | 11:07
  Hem sembla que qualsevol de les iniciatives que pren en Josep Costa són d'un nivell excel·lent. Excita tota la ràbia i mala bava dels espanyolistes de tots els medis vomitant insults que se'ls emporten les clavegueres diariament. O.K.Costa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa