La Intersindical, el sindicat independentista majoritari, després de picar la porta de SEAT ara hi pica pedra. Aquest matí ha començat la campanya més vistosa en una empresa emblemàtica de la lluita del moviment obrer i un dels bucs insígnia de la industrialització de Catalunya. Al juliol, la Intersindical es va presentar en societat amb la creació de la secció sindical a la SEAT. Una secció integrada per empleats de l’empresa i membres de la representació territorial del sindicat al Baix Llobregat i a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès sud). Aquest dilluns a les portes de l’empresa, una delegació del sindicat ha començat a fer-se veure i informar els treballadors que hi accedien.

“Ens cal un sindicat que doni resposta a les necessitats actuals dels treballadors i treballadores de la SEAT i de les empreses que en depenen”, exclamen des de la Intersindical. Per això aquest dilluns al matí, aprofitant l’entrada de gran nombre dels treballadors, els sindicalistes repartien pasquins i fulls informatius amb el programa i les propostes que tenen per a l’empresa automobilística. Encara que faltin gairebé dos anys, és el tret de sortida per tal de difondre el sindicat de cara les eleccions sindicals previstes per l’any 2023 i obtenir representació. Una empresa clau per al sindicat independentista, tenint present que SEAT està monopolitzada pels grans sindicats d’obediència estatal.

La idea de la Intersindical és encetar aquesta tardor una agenda amb més accions, tant presencials com a través de les xarxes socials, per tal que les seves propostes arribin a més persones i que més treballadors i treballadores s’incorporin a la secció sindical. En el catàleg de les demandes, el sindicat inclou la “renovació de la plantilla a través de prejubilacions i altres mecanismes afavoridors per als treballadors”; “la incorporació del personal extern que treballa igual que el personal propi”; més transparència en la negociació del conveni, apostar per noves línies productives i el gran objectiu de la conciliació laboral, aplicació del permís menstrual, millores de seguretat i un “millor repartiment de la feina entre el personal més gran i els joves”.

Un operari de Seat treballant al taller 10 el 29 de setembre de 2020 / ACN
Un operari de Seat treballant al taller 10 el 29 de setembre de 2020 / ACN

La Intersindical es defineix com un “sindicat nacional i de classe”. És a dir, emfatitzen que no estan lligats a cap organització estatal i agrupen treballadors de tots els sectors productius. Es presenten com a “primera força sindical d’obediència nacional, amb persones afiliades i representants sindicals arreu del territori”. “Som un sindicat independent, democràtic, ètic, assembleari, sociopolític, republicà, laic, feminista, ecologista, independentista i internacionalista”, asseguren en la seva targeta de visita. 

Comentaris

  Menuda noticia . Octubre 25, 2021 | 10:51
  El cáncer entrará el la industria catalana, será el fin de esta.
  Menuda noticia . Octubre 25, 2021 | 10:53
  El cáncer entrará el la industria catalana, será el fin de esta..
   Jou Octubre 25, 2021 | 14:16
   Fas pudor de fatxa, torna a la cova, o del forat d'on hagis sortit, paràsit.

Nou comentari