El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Interior no va ni expedientar els Guàrdies Civils que el 20S van deixar les armes a mà dels concentrats
Expendeint
L’estadística de la Guàrdia Civil | QS

 

 

Ni tant sols la incoació d’un expedient disciplinari per negligència en la custòdia de les armes de foc. Aquesta és la resposta del ministeri de l’Interior al fet que els Guàrdies Civils que van participar en el registres i escorcoll de la seu de Vicepresidèncai i Economia de la Generalitat el 20 i 21 de setembre de 2017 es deixessin el cotxe obert amb les armes a mà dels concentrats. 

 

Així ho indica la mateixa estadística del Ministeri lliurada al senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu, que va registrar una pregunta sobre el número de sancions i expedients disciplinaris dels cossos i forces de seguretat de l’Estat per negligència en la vigilància i custòdia de les armes.  

 

Segons aquesta estadística, a la que ha tingut accès El Món,de l’1 de gener al 13 de novembre de 2018, només s’han obert tres expedients per negligència en la custòdia d’armes -curtes, en els tres casos- a Ourense, Sòria i Madrid, una per pèrdua i dues per substracció. En els tres casos, els agents van ser condemnats. 

 

Ara bé, sobre les polèmiques armes llargues que estaven als cotxes patrulla de la Guàrdia Civil estacionats i oberts davant la conselleria, ni tant sols hi ha cap tipus d’expedient o amonestació.  Eren els vehicles on es van enfilar Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, aleshores líders de l’ANC i Òmnium, per demanar calma als concentrats, acció per la que porten més d’un any a la presó. 

 

En aquest sentit, Interior sembla que passi full d’un fet que va trencar el protocol mínim de seguretat com és deixar armes a l’accés de concentrats en una operació policial més que delicada i durant més de quinze hores. 

 

De fet, dels cotxes haurien desaparegut munició i material d’intervenció que va ser trobat al cementiri de Montjuïc l’endemà a la tarda. Un material que va ser retornat tot i que la Guàrdia Civil no en va denunciar la desaparició. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa