Imputats per odi i coaccions per retreure arrencar llaços amb navalla

El jutjat 2 de la Bisbal obre procés abreujat per una brega a Palamós

Odi, coaccions i contra la intimitat. Tres delictes que la titular del Jutjat d’Instrucció número 2 de la Bisbal apunta en l’actitud de cinc ciutadans que van retreure, en dues ocasions, a dos arrenca llaços, dels que un d’ells brandava una navalla per tallar-los. Segons la interlocutòria del passat dos d’agost, a la que ha tingut accés El Món, els fets es van produir el passat 16 de juny i la matinada del 3 de juliol de 2018, quan un grup de ciutadans van retreure a una parella que arrencaven llaços grocs en solidaritat amb els presos polítics a Palamós amb una navalla de 3 centrímetres. La denúncia dels dos arrencallaços, un atestat de la Guàrdia Civil i el testimoni d’un policia local han fet la feina i han portat cinc persones a ser investigades per un delicte d’odi, de coaccions i contra la intimitat. Una situació que els denunciants qualifiquen de “delirant”. 

La resolució judicial demana a les acusacions i al ministeri fiscal que formulin escrit d’acusació. Fins i tot, obre la porta a què es practiquin noves diligències o proves que considerin “imprescindibles” per tal de formular l’escrit d’acusació. Atès el relat de la jutgessa, el 16 de juliol, la denunciant, Ángeles, va explicar a la policia, cinc dies després dels fets, que passejava per Palamós quan es va “trobar tres persones penjant llaços grocs”. Ángeles va insistir a la policia, i després en seu judicial, que els que penjaven llaços la van reconèixer perquè “el seu marit hi havia tingut incidents previs amb ells per motius polítics i ideològics”. De fet, assevera que els denunciats li van etzibar que “si veien el fill de puta del seu marit, li tallarien el coll”. Una expressió que neguen de d’alt a baix.  En la denuncia, Ángeles assegurava que la van començar a “increpar”, fet que neguen els cinc investigats.

La jutge descriu a la seva interlocutòria que la denunciant “amb una navalla de tres centrímetres va començar a tallar els llaços grocs”. De fet, admet que va ser gravada amb un telèfon mòbil. Unes imatges que posteriorment van publicar a les xarxes socials. Ángeles continua la seva narració policial i judicial indicant que després va baixar les escombraries va trobar la plaça i la façana de l’edifici on vivia ple de llaços grocs. “Quan va procedir a tallar els llaços va ser novament increpada”, diu la denúncia. Fins i tot, afegeix que un dels encausats la va advertir que “si continuava arrencant llaços, li passaria una de grossa”. Curiosament, aquests fets també van ser gravats. 

La interlocutòria continua amb una història relacionada però posterior. Dies després, la matinada del 2 al 3 de juliol, el marit de la denunciant, també es “trobava retirant llaços grocs de la via pública, concretament, al giratori de l’avinguda Catalunya de Palamós, amb dues persones més”. Segons la seva denúncia, “quan es va quedar sol, una persona se li va acostar i el va qualificar de fill de puta, espanyol que ataques un català”. També es va gravar amb un mòbil i difoses a la xarxa, sense concretar en cap cas judicialment si es confirmen aquestes expressions. 

Una part de la interlocutòria contra els cinc que suposadament van retreure l’actitud dels arrencallaços/QS

A la vista d’aquestes denuncies, es va realitzar una investigació amb posterior identificació dels ara investigats. La policia local de Palamós va ajudar per poder posar nom i cognoms als denunciats. L’atestat 2019-100476-00000035 de la Guàrdia Civil va acabar de fer la feina, a més, d’incloure el testimoni d’una dona que hauria “sentit una discussió entre un grup de persones pels llaços grocs”. Ara bé, la testimoni deixa clar “que no va poder escoltar que li deien a la senyora Ángeles” però que un dels denunciats “estava molt alterat i per sobre la denunciant”

 La jutgessa considera que els fets denunciats podrien ser constitutius d’un delicte de provocació a l’odi de l’article 510.1, un delicte de coaccions de l’article 172  i d’un delicte contra la intimitat de l’article 197.1 tots del Codi Penal. Els acusats es van acollir al seu dret de no declarar però admeten que la interlocutòria és “delirant”, fins i tot, hi ha denunciats que “ni tan sols hi eren aquells dies a Palamós”. Ara preparen els escrits i un futur recurs per tal que s’arxivi una causa que els denunciats troben “surrealista”.  

Comentaris

  RAMON A 27/08/2021 7:27 pm
  Aquesta elementa castellana recollida podria anar al Afganistan .Segur que els talibans al veure que es castellana es rendirien
   Pedro 27/08/2021 10:34 pm
   Pobre, no llegas a nada más que insultar. ¿ Seguro que no tienes " castellanos " en tu família? MIralo bien.
  Pedro 27/08/2021 7:29 pm
  Es que los lazis no soportan que hay gente que piensa diferente a ellos. Después van con el cuento de " democràcia ". Mas bien es totalitarismo.
   @ Pedro 28/08/2021 8:59 am
   Totalitarisme, és ser intolerant amb la solidaritat amb els presos i perdre el temps arrencant llaços...per dir-ho finament, perquè aquesta dona es pot dir Ángeles, però és una gran filla de p...i el delicte d'odi, se li hauria d'imputar a ella i al marit, mira quin odi han de tenir, per baixar al carrer a arrencar llaços...si és que ademès no són uns malalts mentals ..
   uno que vive en Tabarnia 28/08/2021 3:28 pm
   tolerem mes que tu!, imaginat, que fins et possent la teva opinio, per estupida que sigui
  Jutges FDLGP 27/08/2021 8:26 pm
  Que es pot esperar de uns jutges franquistes?;
   Doctor Strangelove 28/08/2021 10:51 am
   Aquests llaços són estèticament infectes. Per sort hi ha gent amb bon gust que els treu, i a més a més els insulten aquests hiperventilats. Finalment hi ha un imbècil que diu que són en solidaritat d aquests individus fracassats que vivien a l,hotel Lledoners. En fi, fins que tota aquesta colla de tarats no vagin al psiquiatra Catalunya no farà res de bo. Doc.
    tan rar com vos 28/08/2021 2:48 pm
    Els qui els cal tractament psiquiàtric són els emigrants acomplexats i els feixistes catalans que s'apunten al fatxeram espanyol
    uno que vive en Tabarnia 28/08/2021 3:23 pm
    ets la impootencia personificada de sé un ser inferior
    Pep de la Vila 28/08/2021 11:13 pm
    Tens part de raò doctor , mentre per casa nostra és passegin exemplars com tu ho tenim pelut per tirar endavant . La covid a fet molt de mal però potser no l'ha fet on caldria.
  Sr. Floïd 27/08/2021 8:26 pm
  Pel que explica l'article no va ser un retret, va insultar al que estava trellent els llazis grocs i amb un tarannà de delicte d'odi. Esperem que li caigui la del pulpo a aquesta llazi feixiste.
   uno que vive en Tabarnia 28/08/2021 3:27 pm
   el teu nick no t,escau, no l,hi arrivas n a la sola de sabata aquest Sr.
  Prou 27/08/2021 8:53 pm
  Els jutges de l'enemic
  Ricard 27/08/2021 9:10 pm
  Ser castellà és ser ciutadà de primera. Ser català és suficient per ser sospitós del que calgui. A les colònies passa.
  Angelblau 27/08/2021 10:03 pm
  I a la Teletree segueixen l'espanyolització galopant
  Josep 27/08/2021 10:42 pm
  Ara hi ha ofertes de kalanikov's, cal aprofitar-les. Aviat els necessitarem per lluitar contra el talibàspañol.
  Luisnomeacuerdo 28/08/2021 12:13 am
  Pobrecitos fascistas independentistas todo el mundo los odia. Ale a llorar a la via del anuncio del butireferemdum. Llorones que sois unos payasos y cansinos con la misma matraca.
   uno que vive en Tabarnia 28/08/2021 3:25 pm
   pobret desmemoriat, el ol fet de ser castellanufo ja t,otorga la teva curtetat, per aixo ets aqui per d,alla de venen els teus parents no et podien alimentar, per aixo es quedat aixi de curtet, es herencia
  666 28/08/2021 12:52 am
  Chuches i fecals ... Ñordos .... Jo,jo,jo,jo,jo,jo ... Ja es veu el que són ... Tot els hi cau al cap de mafiosos, bruts, corruPPtes i PPrevaricadors.
  Rates i fills de españa.puta 28/08/2021 8:32 am
  Mentre a Catalunya hi quedi un sol castallano parlant, l'odimi l'enveja sera el seu pa
  Jo 28/08/2021 9:05 am
  I a aquesta cabrona, no sé la pot denunciar? A la fi, estava arrancant uns llaços que no eran seus i unes persones havien colocat sense fer mal a ningú, ella és la delinqüent, encara que la justícia espanyola és ben cega de tan estar cara al sol...
   MHP 28/08/2021 11:09 am
   Quan arrancava els llazis tampoc feia mal a ningu, a demes de contribuir a la neteja de la via publica.
  baldiret 28/08/2021 12:22 pm
  No admitir y negar que cambias de zona de residencia, emigrar, para mejorar tu situación social y o económica nos puede llevar un comportamiento en el cual, en muchos casos, se acumula odio. RAE Emigrar 2. intr. Dicho de una persona: Abandonar la residencia habitual en busca de mejores medios de vida dentro de su propio país.
  Anònim 28/08/2021 5:17 pm
  No perdeu ni un minut amb aquets provocadors nazis espanyols. No mereixen ni el pa que mengen. Vagos i maleants la gran majoria. I analfabets.
  JACKS 28/08/2021 5:18 pm
  No perdeu ni un minut amb aquets provocadors nazis espanyols. No mereixen ni el pa que mengen. Vagos i maleants la gran majoria. I analfabets.

Nou comentari