El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa veu “irritant” que el Govern s’hagi apartat del debat de finançament autonòmic
  • CA

El president del grup del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha assegurat que és “irresponsable i irritant” que Catalunya s’hagi apartat del debat de finançament autonòmic. Illa es pregunta com és possible que la Generalitat hagi decidit absentar-se’n quan Catalunya “representa una cinquena part de l’economia espanyola”. “En un moment en què estem demanant esforços notables a l’empresariat, com pot ser que un responsable polític no participi en un debat crucial com aquest?”, s’ha demanat Illa. Durant la XXVI Trobada d’Economia de S’Agaró, el president del PSC ha dit que no defensa “cap privilegi” per a Catalunya, però sí creu que cal donar “incentius” a aquelles comunitats autònomes que “hagin invertit millor els recursos que tenen”.

En la mateixa trobada a S’Agaró, el vicepresident del Banc Central Europeu, Luis de Guindos, ha defensat la reforma laboral impulsada pel govern del PP i ha assegurat que “va fer guanyar competitivitat a l’Estat”. En aquest sentit, De Guindos ha recordat que hi ha dues causes que van explicar que a partir del 2013 Espanya creixés per damunt la mitjana. “En primer lloc, el sanejament de la banca i les antigues caixes d’estalvi; i en segon lloc, la competitivitat, on hi va tenir molt a veure la reforma laboral”, ha assegurat De Guindos, que era ministre d’Economia quan es va aprovar.

El vicepresident del BCE ha admès, això sí, que tot “és perfectible” i hi pot haver “aspectes que es poden millorar”. “Però la dinàmica ha estat positiva d’ençà que es va aprovar la reforma laboral; teníem un 27% d’atur i ara està al 14%”, ha concretat Luis de Guindos. A banda, de Guindos ha assegurat que els nous rebrots de coronavirus i l’aparició de noves variants tindran un efecte “més limitat” en l’economia que al 2020 gràcies a la vacuna. De Guindos ha dit que és “relativament optimista” sobre la sortida de la crisi.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a novembre 27, 2021 | 06:48
    Català novembre 27, 2021 | 06:48
    Doncs si et pica et rasques, botifler fastigós.
  2. Icona del comentari de: Amb illa la democràcia perILLA a novembre 27, 2021 | 23:45
    Amb illa la democràcia perILLA novembre 27, 2021 | 23:45
    Illa tu et vas apartar de les teves responsabilitats, com a ministro de sanidad, en plena pandèmia. Així que calla

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa