De Guindos diu que la reforma laboral del PP va fer guanyar competitivitat després de la crisi

El vicepresident del Banc Central Europeu, Luis de Guindos, ha defensat la reforma laboral impulsada pel govern del PP i ha assegurat que “va fer guanyar competitivitat a l’Estat”. En aquest sentit, De Guindos ha recordat que hi ha dues causes que van explicar que a partir del 2013 Espanya creixés per damunt la mitjana. “En primer lloc, el sanejament de la banca i les antigues caixes d’estalvi; i en segon lloc, la competitivitat, on hi va tenir molt a veure la reforma laboral”, ha assegurat De Guindos, que era ministre d’Economia quan es va aprovar.

El vicepresident del BCE ha admès, això sí, que tot “és perfectible” i hi pot haver “aspectes que es poden millorar”. “Però la dinàmica ha estat positiva d’ençà que es va aprovar la reforma laboral; teníem un 27% d’atur i ara està al 14%”, ha concretat Luis de Guindos. El vicepresident del BCE ha fet aquesta valoració durant el dinar-debat de la XXVI Trobada d’Economia de S’Agaró, on ha participat aquest divendres.

A banda, de Guindos ha assegurat que els nous rebrots de coronavirus i l’aparició de noves variants tindran un efecte “més limitat” en l’economia que al 2020 gràcies a la vacuna. En la seva intervenció coincidint amb una jornada de fortes pèrdues en els mercats, De Guindos ha dit que és “relativament optimista” sobre la sortida de la crisi. Amb tot, el vicepresident del BCE ha admès que hi ha “un nivell elevadíssim d’incertesa” a l’hora de fer previsions macroeconòmiques, especialment pel que fa la inflació.

En tot cas, el vicepresident del BCE ha dit que les caigudes dels mercats responen al “nerviosisme i volatilitat” que tenen habitualment, ja que “descompten qualsevol notícia”. “Però penso que hem de ser una mica més pacients”, ha dit. Així mateix, De Guindos ha afegit que “l’economia europea s’ha anat ajustant a les mesures de contenció”, que són cada vegada “més quirúrgiques”.

Comentaris

    Tano Novembre 26, 2021 | 19:23
    Aquest tipus encara piula?.
    Negacionistaconspirador Novembre 30, 2021 | 20:53
    La reforma del PP va fer guanyar molts dines al de sempre ja no fa falta que digui qui són crec que ho he dit moltes vegades.

Nou comentari