El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ICV considera que "CiU defensa a Europa polítiques clarament de dretes"
  • CA

La diputada al Parlament de Catalunya i portaveu d’ICV, Laia Ortiz, ha rebutjat la proposta que ha llançat ERC de fer candidatura conjunta als partits catalans per a les pròximes eleccions al Parlament Europeu perquè “CiU defensa a Europa polítiques clarament de dretes”. En aquest sentit, Ortiz ha recordat que CiU ha donat suport, entre altres, a la directiva de retorn dels immigrants i a la directiva de liberalització de serveis, “dues directives defensades per la dreta europea”.

En aquest sentit, Ortiz ha subratllat que el grup Verd europeu, on està integrat ICV, i el grup liberal, on està integrat CiU, “defensen una Europa radicalment diferent” i per aquest motiu “estranya aquesta petició d’ERC, un partit que diu ser d’esquerres”.

“ICV defensa Catalunya a Europa amb iniciatives d’esquerres i ecologistes”, ha dit Ortiz, que ha afegit que “en un moment en què Europa s’està inclinant perillosament cap a la dreta, el que cal és una esquerra europea que no doni oxigen als postulats dretans en matèria de drets humans, drets socials, mediambientals i laborals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa