El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Guàrdia Civil persegueix transportistes perquè denunciïn pèrdues pels talls del Tsunami
  • CA

La Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil esperona dues associacions de transportistes perquè presentin denúncia pels talls del Tsunami a la Jonquera i a Salt. L’institut armat ha contactat, fins a dues vegades, amb la Confederació Espanyola a de Transport de Mercaderies i la Federació Nacional d’Asociacions de Transport a Espanya (Fenadismer), per tal que informin dels danys que calculen que van patir durant el que anomenen la “concentració il·legal indepedentista”.

En un atestat d’ampliació amb número 2020-100476-008 al sumari del cas, al qual ha tingut accés El Món, els investigadors de la Guàrdia Civil detallen que només dos dies després del tall, el 14 de novembre,  ja van contactar amb aquestes associacions de transportistes per informar-los de les perquisicions judicials secretes. Així mateix, “informaven de la possibilitat que, tant per part d’aquesta associació o dels seus associats, fossin interposades denúncies davant la Guàrdia Civil en cas de considerar-se víctimes o agreujats per aquests fets”.

El deu de gener d’enguany, la Guàrdia Civil va tornar a contactar amb les dues associacions, aquesta vegada per correu electrònic. En els missatges “es tornava a reiterar la disposició d’aquest cos per rebre les denúncies” i si s’hagués presentat alguna denúncia que se’ls fes arribar. Així mateix, els instructors “sol·licitaven” que, si les dues associacions han realitzat “estudis o valoracionss obre els prejudicis ocasionats als seus afiliats o al transport en general pels talls a l’autopista”, també els ho trametin.

Vint dies després, els mateixos instructors fan constar tots els passos per aconseguir les denúncies dels transportistes, així com els costos de pèrdues que calculen que van tenir. Ara bé, admeten que un cop van cloure l’atestat cap de les dues entitats de transport havien presentat cap denúncia ni cap valoració de costos o danys que suposadament haurien patit. No és fins més endavant, que finalment Fenadismer va interposar una denúncia. Ara bé, els investigadors remarquen que n’han demanat còpia fins a dues vegades, el 13 i el 15 de març. La denúncia es va presentar davant la Unitat Central d’Informació de la Direcció General de la Guàrdia Civil i aquesta es va remetre a l’Audiència Nacional, on hi ha un altre sumari obert sobre el Tsunami.

El mail de la Guàrdia Civil on s'esperona a presentar denúncia contra el Tsunami a les associacions de transportistes espanyoles

El mail de la Guàrdia Civil on s’esperona a presentar denúncia contra el Tsunami a les associacions de transportistes espanyoles Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa