El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junts i CUP collen Aragonès perquè doni explicacions sobre la reforma penal
  • CA

Junts per Catalunya fa mesos que demana la compareixença del president Aragonès al Parlament perquè doni explicacions sobre la reforma del Codi Penal. Es tracta d’una petició que va reiterar el passat dilluns el portaveu del partit de Turull, Josep Rius, però la novetat aquest dimarts és que la CUP s’han afegit a la demanda dels junters.

“És urgent que faci balanç dels dos anys de legislatura i de la taula de diàleg”, ha defensat aquest dimarts la diputada cupaire Laia Estrada en una atenció als mitjans des del Parlament. A més, els anticapitalistes també han criticat l’estratègia d’ERC per “avançar” cap a la independència: “Fa aigües per tot arreu, ens fa anar cap enrere”. També critiquen els republicans per “girar l’esquena al territori” i comprar “l’agenda de la patronal” acceptant els macroprojectes que exigia el PSC a canvi del seu suport als pressupostos.

La diputada de la CUP-G Laia Estrada, en roda de premsa al Parlament l’11 de maig de 2021 / ACN

El Govern diu que el president ja ha donat explicacions

Tot i les crítiques dels seus exaliats independentistes, des de Palau han reiterat aquest dimarts que el president “no té cap problema en donar explicacions” i ha afirmat que “ja hem donat expliacions”. La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, ha assegurat que no hi ha novetats en aquest aspecte i ha confessat que “no som on volíem” amb la reforma del Codi Penal, després que la fiscalia hagi demanat 7 anys a Josep Maria Jové i Lluís Salvadó pel Primer d’Octubre, malgrat la reforma de la malversació.

“No som on volíem”

Amb això, Plaja ha reivindicat que “cal posar en valor els resultats clars de la negociació amb l’Estat”. “Avui els presos polítics són fora de la presó, s’ha aturat el cop del Tribunal de Comptes, s’ha eliminat la sedició i s’ha modificat la malversació”, ha defensat la portaveu de l’executiu, que ha instat a l’executiu estatal de “demostrar valentia en els moments en què cal fer-ho”

Més notícies
Joan Carles de Borbó promet que cuidarà de Froilán - Europa Press
Revelen quina promesa ha fet Joan Carles de Borbó ara que viu amb Froilán
Notícia: Revelen quina promesa ha fet Joan Carles de Borbó ara que viu amb Froilán
Comparteix
L'emèrit estarà pendent del seu net, a qui han enviat a Abu Dhabi per intentar que deixi enrere les polèmiques i baralles
Els consellers de Drets Socials i Salut, Carles Campuzano i Manel Balcells, presenten el desplagament e l'atenció integrada social i sanitària a Catalunya / V.P
Pla per coordinar atenció sanitària i social quan comencen a jubilar-se els boomers
Notícia: Pla per coordinar atenció sanitària i social quan comencen a jubilar-se els boomers
Comparteix
El Govern aprova el desplegament d'atenció integrada a set territoris, amb l'objectiu de culminar-lo el 2024
Isabel Elbal i Gonzalo Boye, en un moment del judici a Laura Borràs, Isaías Herrero, i Andreu Pujol/ACN
Enganxada entre Barrientos i la defensa de Borràs en plenes testificals
Notícia: Enganxada entre Barrientos i la defensa de Borràs en plenes testificals
Comparteix
Els advocats volien acreditar que no hi havia arbitrarietat en les contractacions
L'home dels nassos, la pel·lícula
L’home dels nassos, un mite català que arriba al cinema
Notícia: L’home dels nassos, un mite català que arriba al cinema
Comparteix
És el tema de la primera pel·lícula dirigida per Abigail Schaaff, ja en rodatge, i Pablo Derqui i Ivan Benet en són els protagonistes

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Junts pel Sou & ErkiBotiflers & Corrupgents Procés News ✍️??️ a febrer 21, 2023 | 14:42
    Junts pel Sou & ErkiBotiflers & Corrupgents Procés News ✍️??️ febrer 21, 2023 | 14:42
    ?️ Junts pel Sou, hereus de CiU tant sí com no, són els menys indicats per demanar explicacions al pescador oportunista republicà Aragonès i a la seva orquestra dirigida per DOM Junqueras. La CUP, experts fa anys en allò també tan convergent com la puta i la Ramoneta, tampoc. La política dita de "peix al cove", en aquest cas Codi Penal al cove, s'ha acabat entenent com aquella que agafa tot el que pot aconseguir, mal siguin quatre engrunes, i sigui en les condicions que siguin. Es tracta, doncs, d'un anar a esgarrapar allò que es pot, donant per descomptat que és difícil obtenir el que ens pertoca, perquè és nostre i és de justícia. No és ben bé allò de la pel·lícula de Woody Allen, Take the Money and Run, però s'hi assembla molt. La idea exacta potser seria: "agafa el que puguis, i a córrer". És un procediment, doncs, que ni és fàcil, ni és segur. En definitiva: la política de "peix al cove" ha acabat sent sinònim d'impotència negociadora i, per tant, expressió d'una recerca immediata de resultats, merament tàctica, sense possibilitat o sense voluntat estratègica. Més aviat, doncs, hauríem de parlar de la política del "pa per a avui, fam per a demà", que és on som exactament fa molts anys i fins avui amb el Codi Penal al cove. Tot i les queixes vanes i peticions apòcrifes d'explicacions dels que, per tant com coneixen la pràctica, no haurien de reclamar res de cap manera sinó, en tot cas, intentar treballar de veritat perquè el país s'alliberi d'una vegada de totes les seves rèmores. Ells inclosos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa