El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern recela de la comissió sobre l’Operació Catalunya al Congrés

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha expressat aquest dimarts el seu recel als resultats que pugui donar la comissió d’investigació al Congrés espanyol sobre les denominades ‘clavegueres’ de l’Estat: “Les esperances són poques”.

Ho ha dit en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, en la qual ha recordat que aquesta comissió abordarà uns “fets que van ocórrer en 2012”, en referència als entramats parapolicials en el marc de la denominada ‘Operació Catalunya’. “Tard i malament. Van tard i pressuposem que anirà malament. Veurem quin serà el recorregut”, ha afegit Plaja, que considera que ni el PP ni el PSOE tenen interès a investigar als responsables polítics del ministeri d’aquells anys, segons ella.

Consell executiu del Govern de la Generalitat presidit pel president Pere Aragonès / Rubén Moreno
Consell executiu del Govern de la Generalitat presidit pel president Pere Aragonès / Rubén Moreno

El Govern ha ampliat els casos en els quals podrà personar-se com a acusació popular en una causa penal i ha inclòs els delictes de descobriment i revelació de secrets comesos contra un membre del Govern, alts càrrecs i funcionaris, la qual cosa permetrà que l’Executiu es pugui personar en el cas Pegasus.

“Podria ser perfectament el cas Pegasus. Hi ha hagut dificultats en alguns casos per a personar-se i la modificació va en aquesta línia”, ha exposat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en preguntar-se-li sobre aquesta modificació legal en la roda de premsa després del Consell Executiu d’aquest dimarts.

L’ampliació de supòsits que ha fet la Generalitat també inclou que pugui ser acusació popular davant el bullying i totes les formes de violència masclista, un aspecte que fins ara estava limitat a casos de violència contra dones mortes o amb lesions greus.

Nova delegada al Brasil

Així mateix, la Generalitat ha nomenat aquest dimarts a Paula Mèlich com a delegada del Govern al Brasil, segons ha informat el Govern aquest dimarts en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Mèlich compta amb experiència en el sector públic i el privat –on ha desenvolupat labors de caràcter institucional en l’àmbit de les ciutats i els territoris intel·ligents– i també ha estat cap de l’àrea del Brasil en la Smart City Expo World Congress de la Fira de Barcelona.

Més notícies
El cap de llista de Vox a Girona aquest 14-F, Alberto Tarradas. Fotografia publicada el 28 de gener del 2020 (Horitzontal)
Vox fa campana amb la missió Pegasus i es queda els diners del tren
Notícia: Vox fa campana amb la missió Pegasus i es queda els diners del tren
Comparteix
El Parlament demana la justificació del viatge del diputat ultradretà Alberto Terrades, qui no va assistir a la reunió
Pla general de les vies del tren de l'AVE a Girona ocupades l' 1 d'octubre de 2018 per la que es jutgen els 4 joves/gemma Tubert
Ajornen el judici dels quatre CDR per tallar les vies de l’AVE
Notícia: Ajornen el judici dels quatre CDR per tallar les vies de l’AVE
Comparteix
S'havia de celebrar aquest dimarts, però s'ha acordat fer-ho en una altra data per la malaltia "greu" d'un agent dels Mossos
La pancarta que demana 'llibertat presos pol?tics i exiliats' continua a la fa?ana del Palau de la Generalitat
El Suprem secunda una entitat espanyolista contra la pancarta de Torra
Notícia: El Suprem secunda una entitat espanyolista contra la pancarta de Torra
Comparteix
L'alt tribunal espanyol considera que les administracions tenen el "deure d'objectivitat i neutralitat"
El ministre de Seguretat Social, José Luís Escrivá, en sessió de control al Senat / Ep
ERC i PDeCAT donaran suport a la reforma de les pensions
Notícia: ERC i PDeCAT donaran suport a la reforma de les pensions
Comparteix
Els republicans acorden amb el govern espanyol que les dones cotitzin al 100% quan redueixin la jornada per cuidar dels fills

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa