El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vox fa campana amb la missió Pegasus i es queda els diners del tren
  • CA

El Parlament demanarà al diputat de Vox Alberto Tarradas que justifiqui per què no va assistir a la reunió del passat dilluns a Madrid entre la delegació del Parlament i la missió de l’Eurocambra que investiga el cas Pegasus, i si no ho fa li demanarà reemborsar les despeses de viatge que va assumir la Cambra catalana.

Fonts parlamentàries han explicat que el Parlament va pagar el bitllet de tren a Madrid d’anada i tornada a Tarradas en qualitat de membre de la comissió d’investigació de la Cambra catalana sobre el cas Pegasus.

La vicepresidenta primera en funcions de presidenta del Parlament, Alba Vergés, durant la Mesa del Parlament. Data de publicació: dimarts 21 de març del 2023, 10:30 Localització: Barcelona Autor: Sílvia Jardí
La vicepresidenta primera en funcions de presidenta del Parlament, Alba Vergés, durant la Mesa del Parlament. Data de publicació: dimarts 21 de març del 2023, 10:30 Localització: Barcelona Autor: Sílvia Jardí

No va participar en la delegació

Tarradas va viatjar a Madrid, però no va participar en la reunió de la delegació del Parlament amb eurodiputats; tant ell com l’eurodiputat de Vox Jorge Buxadé van abandonar la missió, al·legant que era un “autèntic circ”. Fonts del partit han traslladat a Europa Press que Buxadé i Tarradas van assistir a una “reunió prèvia” amb eurodiputats i diverses associacions.

De fet, Vox va anunciar setmanes abans al Parlament que no participaria en la comissió d’investigació de la Cambra catalana sobre el cas de presumpte espionatge a l’independentisme amb aquests mateixos arguments.

Per part del Parlament, van participar en aquesta delegació els membres de la taula de la comissió, Josep Maria Jové (ERC), Albert Batet (Junts) i Montserrat Vinyets (CUP), i els diputats Oscar Aparicio (PSC-Units), Marta Vilalta (ERC), Josep Rius (Junts), Xavier Pellicer (CUP) i Lucas Ferro (comuns). La taula de la comissió s’ha dirigit a la Mesa del Parlament per a informar de l’absència de Tarradas en la trobada.

Responent a aquesta qüestió, el portaveu de Vox al Parlament de Catalunya, Joan Garriga, ha defensat Alberto Tarradas i ha assegurat que va anar a Madrid a treballar, però no va participar del “cercle separatista”, en referència a la reunió amb la missió de l’Europarlament que estudia casos d’espionatge. En roda de premsa des del Parlament, Garriga ha ironitzat que “per fi la Mesa està fiscalitzant i posant el focus perquè no es malbaratin diners”. I és que la Mesa ha preguntat a Tarradas per què va viatjar a Madrid com a membre de la delegació del Parlament, però no va assistir a la reunió sobre Pegasus i ha avisat que demanarà que torni els diners del tren si no dona una justificació.

Nou projecte de llei

En la seva reunió d’aquest dimarts, la Mesa també ha admès a tràmit el projecte de llei de mesures urgents per a reduir la temporalitat en l’ocupació pública, que signen el PSC-Units, ERC i Junts, i que els grups podran proposar per a l’ordre del dia del pròxim ple en la Junta de portaveus d’11 d’abril.

El Parlament va aprovar i va acordar tramitar com a projecte de llei el decret de mesures urgents per a reduir la temporalitat en l’ocupació pública el mes de desembre passat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a març 28, 2023 | 14:53
    Ricard març 28, 2023 | 14:53
    Ser de Bocs i honrat cansa molt.
  2. Icona del comentari de: Fat boy a març 28, 2023 | 15:42
    Fat boy març 28, 2023 | 15:42
    Feixista, espanyol i lladre, una combinació inaudita.
  3. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a març 28, 2023 | 20:15
    uno que vive en Tabarnia març 28, 2023 | 20:15
    fot cara de tonto
  4. Icona del comentari de: Pola a març 29, 2023 | 10:15
    Pola març 29, 2023 | 10:15
    I perquè se'ls ha de pagar el viatge? A mi per fer la meva feina, no em paguen els viatges ni les dietes...i aquests cobren i després se'n van de farra amb els nostres diners...ja fa cara de mala peça... voteu -lo que us fotrà de cavall estant...
  5. Icona del comentari de: JordiP a abril 01, 2023 | 10:14
    JordiP abril 01, 2023 | 10:14
    Es que és es colmo!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa