El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès passa la pilota a Junts sobre el futur de la coalició
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha passat la pilota al seu soci de Govern, Junts per Catalunya, cessant el seu vicepresident, Jordi Puigneró. El motius han estat clars: deslleialtat i pèrdua de confiança en el seu segon. Puigneró era l’únic conseller del Govern que coneixia el discurs del president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, qui va instar Aragonès a plantejar una qüestió de confiança si no complien l’acord de Govern. Després d’estar unes 3 hores de reunió amb el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha demanat al seu soci de Govern que nomeni un altre conseller per recosir les confiances entre els dos partits.

La decisió s’ha pres després de cinc hores de reunions a Palau per mirar de salvar la crisi de Govern més important que ha viscut l’independentisme. Dues del Consell Executiu i tres del president de la Generalitat i el secretari general de Junts. I finalment, a les 22.57 de la nit, la cúpula de Junts ha abandonat la plaça de Sant Jaume i el president Pere Aragonès ha comparegut a les 23.15h davant la premsa en una intervenció breu.

Davant d’aquesta decisió, Junts per Catalunya ha convocat una executiva nacional per abordar aquesta decisió i prendre les decisions que “pertoquin”. En un comunicat, han expressat tot el suport al fins ara conseller Puigneró i consideren que la seva tasca ha estat “impecable, lleial i solvent”. Consideren la decisió de cessar al vicepresident d”error històric” i avisen que posa en perill la continuïtat del projecte independentista, fet que ha traslladat Turull a Aragonès en la reunió. Junts denuncia que el cessament de Puigneró vulnera l’acord de govern. El president a l’exili, Carles Puigdemont, també s’ha referit en aquest sentit i ha ofert tot el seu suport al ja exvicepresident.

La suspensió de Laura Borràs

El xoc entre els dos socis de Govern es va escenificar de forma molt gràfica aquest dimarts al Parlament. Però ve de lluny. Més enllà de les diferències estratègiques per afrontar el conflicte polític amb l’Estat i els xocs durant la legislatura del president Torra, ERC i Junts van signar un acord d’investidura -després de llarguíssimes negociacions tot i la majoria del 52% a les urnes el 14F, per reiniciar les relacions. Després d’uns mesos de certa calma, la suspensió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va provocar un sisme en la relació dels dos partits, i també amb la CUP per part dels junters. A partir d’aquell moment, tot ha grinyolat. I amb la renovació de la direcció de Junts, amb Turull i Borràs al capdavant, el partit va començar una fiscalització del pacte de Govern pel qual es va investit Pere Aragonès. Va ser aleshores que Turull va posar sobre la taula fer una consulta a la militància sobre si calia sortir o no del Govern si no es complien els acords.

Les tres línies vermelles de Junts que poden fer explotar el pacte

Els junters, després d’una prospecció de tots els acords, van considerar que hi havia tres línies vermelles que posaven en escac el pacte amb ERC: l’espai de coordinació independentista, la unitat d’acció al Congrés i que a la taula de diàleg s’hi vagi a parlar d’amnistia i autodeterminació. Tres línies vermelles que Junts exigeix al president que corregeixi, o en cas contrari, poden provocar el trencament del Govern, tant perquè Junts marxi com perquè els republicans donin per trencada la coalició.

Sànchez i Aragonès escenifiquen l’acord amb una encaixada de mans JORDI PLAY

La qüestió de confiança, el desencadenant de la crisi

Però tot i la crisi pel cas Borràs i la insistència de Junts des de feia setmanes sobre l’incompliment dels acords nacionals per part d’ERC i la consulta a la seva militància, la crisi de Govern va esclatar de forma severa aquest dimarts cap a dos quarts d’onze de la nit, quan el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, va reclamar una qüestió de confiança si Aragonès no es comprometia fermament a complir els tres punts de l’acord. De fet, els junters van justificar-la dient que sis anys enrere havia servit perquè el president Puigdemont convoqués el referèndum de l’1-O, presentant aquesta pressió a ERC com “una oportunitat”. ERC, al seu torn, els va respondre que si no estaven còmodes, podien abandonar la coalició, ja que els republicans ja havien testat anteriorment una alternativa de Govern, en referència al tripartit.

Aquest dimecres al matí arribava el primer senyal d’alarma que el dia seria llarg. Aragonès ha cancel·lat la seva agenda, i també ho ha fet el vicepresident Puigneró. Els republicans consideren que Junts ha creuat la línia vermella i els acusen de deslleialtat, mentre que els junters tenen la sensació que ERC ha estat massa prepotent.

Dia de reunions i retrets

Aquest dimecres ha estat convuls i confús. Amb agendes cancel·lades per part de la gran majoria dels dirigents independentistes i reunions de les executives dels partits.Un cop col·locades totes les peces al tauler, Aragonès ha decidit convocar un Consell Executiu extraordinari a la tarda, que ha durat dues hores i mitja. El president ha demanat als consellers, un per un, l’opinió sobre la coalició. Segons un comunicat de Junts, els seus membres del Govern s’han alineat amb la moció de confiança. En canvi, segons fonts de Presidència, hi ha hagut algunes divergències a les files junteres. Justament després, Aragonès s’ha reunit amb el secretari general de Junts, Jordi Turull, mentre que el partit ha convocat també una reunió de la seva executiva nacional. El dia ha acabat amb la compareixença del president de la Generaliltat.

Més notícies
Laura Borràs i Jordi Turull / ACN
Reunió Aragonès-Turull a instàncies del president, en plena crisi de Govern
Notícia: Reunió Aragonès-Turull a instàncies del president, en plena crisi de Govern
Comparteix
El secretari general de Junts es troba amb el president de la Generalitat, a instàncies d'Aragonès, després que s'hagi celebrat un consell executiu extaordinari
Jordi Turull, Laura Borràs i Josep Rius a la primera reunió de l'executiva de Junts / ACN
Junts convoca la seva executiva després de la reunió amb Aragonès
Notícia: Junts convoca la seva executiva després de la reunió amb Aragonès
Comparteix
Es reuniran a les 19:30, justament després de la trobada del Consell Executiu del Govern
El líder de l'oposició, Salvador Illa, durant la seva intervenció al debat de política general 2022 / Mireia Comas
El PSC proposarà al govern espanyol el traspàs de competències de Rodalies
Notícia: El PSC proposarà al govern espanyol el traspàs de competències de Rodalies
Comparteix
També proposaran al Parlament donar suport a la taula de diàleg, així com a l'ampliació de l'aeroport del Prat i un pla contra l'ocupació
El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró / ACN
Giró, sobre la qüestió de confiança: “El Govern ha de governar”
Notícia: Giró, sobre la qüestió de confiança: “El Govern ha de governar”
Comparteix
El conseller d'Economia ha anunciat que ja ha enviat l'assignació pressupostària a cada conselleria

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Desencadenant no, excusa barata a setembre 28, 2022 | 23:59
    Desencadenant no, excusa barata setembre 28, 2022 | 23:59
    Home no, la moció de confiança que ja estava als acords d'investidura ha estat l'excusa. La crisi i el trencament ERC fa mesos que la busca i la provoca, quan no ha estat el boques de Rufian, ha estat el bocamoll de Junqueras, o el mateix Aragonès proposant que l'estat pugui tenir un futur referèndum pel mànec. Personatges mesquins, traïdors i deslleials amb el país a un nivell propi de Lerroux.
    24
    Icona de dislike al comentari de: Desencadenant no, excusa barata a setembre 28, 2022 | 23:59 17
    Respon
  2. Icona del comentari de: Amb els tripartits van perdre els votants, però no n'aprenen a setembre 29, 2022 | 00:16
    Amb els tripartits van perdre els votants, però no n'aprenen setembre 29, 2022 | 00:16
    Puigneró no era vicepresident per decisió d'Aragonès, ho era per acord d'investidura i de govern. Amb la destitució Aragonès incompleix l'acord com ja havia fet amb el programa, i com també ha fet amb la moció de confiança a què es va comprometre amb la CUP a canvi de ser investit. En definitiva, que el pájaru ha incomplert absolutament tot allò a què es va comprometre a canvi de ser votat president pels dos partits independentistes. I després els deslleials són els que li reclamen que compleixi. Quin caradura, s'entén que l'altre caradura de Junqueras el posés al davant del partit. Serà divertit veure com acaben en mans dels Comuns i del PSC, com fins ara, però sense poder-ho dissimular i amb els altres dos partits independentistes del 52% en contra. Rucs, ja podeu començar a eixamplar-vos a corre-cuita amb espanyols despistats, perquè d'independentistes a les properes en pescareu ben pocs. Au, a predicar a Santaco.
    20
    Icona de dislike al comentari de: Amb els tripartits van perdre els votants, però no n'aprenen a setembre 29, 2022 | 00:16 13
    Respon
  3. Icona del comentari de: Un rampell a setembre 29, 2022 | 00:58
    Un rampell setembre 29, 2022 | 00:58
    President t'has deixat portar per la ira, mal negoci per ERC ( dictadors), per Junts (castigats) per al procés ( negació total) i per a Catalunya ( tres-cents anys més sota l'imperi espanyol). De nou he comprovat que ERC no sap negociar, sols cridar, venjar-se , ocupar càrrecs trepitjant l'altre i fent ben poca cosa ... mirem els consellers que aporta, n'hi ha que ni es coneixen. Llàstima que Puigdemont no cessés Junqueras, prou li va ser més deslleial i més va perjudicar la situació política
    21
    Icona de dislike al comentari de: Un rampell a setembre 29, 2022 | 00:58 14
    Respon
    • Icona del comentari de: Anònim a setembre 29, 2022 | 17:31
      Anònim setembre 29, 2022 | 17:31
      Es que a tu no et va trair el reietó en 8 segons desproclamant la independència? N'hi ha que sou tant sectaris que feu basarda i tot.
  4. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a setembre 29, 2022 | 05:02
    Veterà antifranquista. setembre 29, 2022 | 05:02
    Si algun polític ens va dir veritat va ser l'Aznar. Va assegurar que abans es trencaria Catalunya que Espanya i així ha estat. Què trist que un personatge tan abjecte hagi estat més fiable que els nostres.
    • Icona del comentari de: Ricard a setembre 29, 2022 | 10:32
      Ricard setembre 29, 2022 | 10:32
      Aquí no s'ha trencat res. Aquí hi ha simplement una pugna de dos línies polítiques diferents, on els catalans hem de decidir-ne el desenllaç. Sí, es tracta de política, cosa que Aznar (com a bon castellà) desprecia, sospirant per el seu règim polític ideal: una dictadura pancastellanista. El trencament que Aznar somniava era el naixament d'una "Tabàrnia" dins de Catalunya, cosa que s'ha demostrat demostra impossible. Per cert tots els partits castellans, tots, somnien el mateix que Aznar i actuen sempre que poden en conseqüència, com en les lleis que cerquen anorrear la nostra llengua.
    • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a setembre 29, 2022 | 11:55
      Doctor Strangelove setembre 29, 2022 | 11:55
      Aznar és un estadista en canvi Puigdemont un batxiller, aquesta és la diferència! Doc.
      • Icona del comentari de: Memòria curta a setembre 29, 2022 | 13:12
        Memòria curta setembre 29, 2022 | 13:12
        Aznar és simplement un franquista amb aires de dictadoret de quarta.
  5. Icona del comentari de: Aragonés ha resolt molt ben la crisis a setembre 29, 2022 | 06:40
    Aragonés ha resolt molt ben la crisis setembre 29, 2022 | 06:40
    Els corruptgents han tornat a demostrar el deslleials i traïdors que són. Ho va ser el batxiller foll amb els catalans suspenent la DUI i fugint, i ara ho ha demostrat Puigneró prioritzant el partit més corrupte de Catalunya devant el Govern Legítim de Catalunya, el que hem votat. En 24h Aragonès ha resolt el problema, però els corruptgents ho tornaran a fer, són traïdors i deslleials per naturalesa, si tinguéssin els pebrots que sempre els faltan haurian d'haver trencat el Govern i provocar eleccions, però com sempre els hi han faltat pebrots hi han prioritzat les menjadores, son molts càrrecs i sous en joc.
    15
    Icona de dislike al comentari de: Aragonés ha resolt molt ben la crisis a setembre 29, 2022 | 06:40 25
    Respon
    • Icona del comentari de: Miren a setembre 29, 2022 | 09:13
      Miren setembre 29, 2022 | 09:13
      Em sembla que vas del tot errat. Deixa el teu odi al calaix i mira la situació on s'ha emmerdat ERC. La crisi no ha acabat, en tot cas segueix o acaba de començar una fase en forma agressiva i això no és de cap bon polític. Reconeix almenys que Aragonès ha mentit no complint amb el que s'havia pactat. Aquesta situació ja fa dies que es busca per part d'ERC amb articles i declaracions diàries de Junqueras i Vilalta repetint com a lloros els mantres dictats o sigui és aquí on volien arribar i donar la culpa als altres.
      • Icona del comentari de: elMónCorruptgent.Cot a setembre 29, 2022 | 17:04
        elMónCorruptgent.Cot setembre 29, 2022 | 17:04
        La resposta que he enviat a la nena corruptgent no la publicareu o ho fareu 5 minuts abans de retirar l'article?
        • Icona del comentari de: elMónCorruptgent.Cot a setembre 29, 2022 | 17:20
          elMónCorruptgent.Cot setembre 29, 2022 | 17:20
          Només demanava que ja que està tant informada la nena, ens expliqués i demostres el que havian pactat. Si això és censurable, valtros vau estudiar periodisme a Rússia... Segur que no ho publiqueu o ho feu 5 minuts abans de retirar l'article.
          • Icona del comentari de: elMónCorruptgent.Cot a setembre 29, 2022 | 17:56
            elMónCorruptgent.Cot setembre 29, 2022 | 17:56
            Cal posar "Segur que no ho publiqueu o ho feu 5 minuts abans de retirar l'article" perquè em publiqueu els comentaris? o el Nick "elMónCorruptgent.Cot" també és imprescindible?
      • Icona del comentari de: 'ha mentit no complint amb el que s'havia pactat' a setembre 29, 2022 | 17:11
        "ha mentit no complint amb el que s'havia pactat" setembre 29, 2022 | 17:11
        Vostè que sembla tant informada, ens pot explicar i demostrar què s'havia pactat?
        • Icona del comentari de: Anònim a setembre 29, 2022 | 17:43
          Anònim setembre 29, 2022 | 17:43
          Dons que si s'havia d'apartar a algun polític per presumpta corrupció, el partit de la persona imputada l'havia de substituir per no causar cap d'any al parlament amb la màxima celeritat.
        • Icona del comentari de: elMónCorruptgent.Cot a setembre 29, 2022 | 17:59
          elMónCorruptgent.Cot setembre 29, 2022 | 17:59
          Per fi l'heu publicat, però heu canviat l'hora... Més val tard i manipulat que mai, sabeu que d'aquest article heu censurat varies respostes avui. Depen de qui hi hagi de censor?
      • Icona del comentari de: Anònim a setembre 29, 2022 | 17:40
        Anònim setembre 29, 2022 | 17:40
        Junts no controla la situació com es pensava i pretendre que es prenguin decisions polítiques segons que es diu a tweeter està molt bé per delegat de curs, no per polítics professionals que cobren per fer-ho. En quant a passejar-se pels medis criticant i posant el ventilador, ahir mateix Turull va ordenar a tot el partit que s'abstinguesin i frenessin i molts ja van canviar l'agenda compromesa amb periodistes, menys la trapis que va desautoritzar Turull fent tot el viacrucis i Giró que va dir ben clarament que el que ha de fer un govern es governar, altrament dit, feu el favor de callar que esteu fent el ridícul. O sigui que reina de la censura, el teu discurs NO COLA.
  6. Icona del comentari de: Josep a setembre 29, 2022 | 07:33
    Josep setembre 29, 2022 | 07:33
    Avui es un bon dia per assaltar el parlament i buidar-lo de rates proñordas
    • Icona del comentari de: SinChan a setembre 29, 2022 | 09:24
      SinChan setembre 29, 2022 | 09:24
      Ala venga ya sabes donde esta. Ya nos vas contando.
    • Icona del comentari de: MHP a setembre 29, 2022 | 09:32
      MHP setembre 29, 2022 | 09:32
      Vinga Pep, ja estàs a la porta, assaltant el parlament?
      • Icona del comentari de: Ricard a setembre 29, 2022 | 10:33
        Ricard setembre 29, 2022 | 10:33
        Als castellans no us cal assaltar res en persona. Per això ja teniu la vostra racista policia.
    • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a setembre 29, 2022 | 11:57
      Doctor Strangelove setembre 29, 2022 | 11:57
      Ay Pepe, ets ben bé allò de "perro ladrador, poco mordedor"! Doc.
  7. Icona del comentari de: Anònim a setembre 29, 2022 | 07:50
    Anònim setembre 29, 2022 | 07:50
    “La política és l’art de buscar problemes, trobar-los, fer un diagnòstic fals i aplicar-hi els remeis equivocats.”
  8. Icona del comentari de: Erc monarquia absoluta del Rey Junqueras a setembre 29, 2022 | 07:50
    Erc monarquia absoluta del Rey Junqueras setembre 29, 2022 | 07:50
    El NEN del REY JUNQUERAS, vol 1ue Junts marxi, i així tripartit de IZQUIERDAS ESPAÑOLAS, amb ell de President, per que Illa i Sanchez li facilitaran. Ara el nen del Junqueras no s'atreveix a expulsar.los. Pobre nen, es el robot tonto del Rey Junqueras
    19
    Icona de dislike al comentari de: Erc monarquia absoluta del Rey Junqueras a setembre 29, 2022 | 07:50 13
    Respon
  9. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a setembre 29, 2022 | 08:36
    Doctor Strangelove setembre 29, 2022 | 08:36
    Un corruptgent deslleial? No m'ho puc creure! Doc.
    • Icona del comentari de: Anònim a setembre 29, 2022 | 20:04
      Anònim setembre 29, 2022 | 20:04
      “Només hi ha una manera de saber si un home és honest: li ho preguntes. Si respon que sí, segur que és corrupte.”
  10. Icona del comentari de: Pilar a setembre 29, 2022 | 09:04
    Pilar setembre 29, 2022 | 09:04
    Ñerk no va voler destituir el Conseller assassí de padrins a les residències. Aquí es veu la moralitat de Ñerk: els morts no importen, importa que siguis un traïdor.
    • Icona del comentari de: ERC.SS genocides dels catalans a setembre 29, 2022 | 17:15
      ERC.SS genocides dels catalans setembre 29, 2022 | 17:15
      Homrani & Amaros gestapo matavellesErc genocides de les residencies d'avis.
    • Icona del comentari de: Anònim a setembre 29, 2022 | 17:47
      Anònim setembre 29, 2022 | 17:47
      Recordes qui es va vendre els hospitals, caps i residències? Felicitats, ja sou una mica més rics corrupgents
  11. Icona del comentari de: Ferran a setembre 29, 2022 | 09:10
    Ferran setembre 29, 2022 | 09:10
    El monaguillo se ha bebido todo el vino del mossèn
  12. Icona del comentari de: Stort a setembre 29, 2022 | 09:16
    Stort setembre 29, 2022 | 09:16
    Ahir a la nit,a tve1 sabien cinc minuts abans cuan sortiria en patufet a fer el paiaso . Estan en contacte total amb els nyordus
  13. Icona del comentari de: rd a setembre 29, 2022 | 09:36
    rd setembre 29, 2022 | 09:36
    el patufet no té ni veu ni vot, només fa el que li mana el rancuniós junqueras que té un odi visceral a junts, i especialment al president Puigdemont
    • Icona del comentari de: Anònim a setembre 29, 2022 | 17:51
      Anònim setembre 29, 2022 | 17:51
      M'extranya que tu no li tinguis, després de que ens va trair en 8 segons a tots desproclamant la independència, tot i que ens havíem deixat hostiar i vàrem haver d'esperar 27 dies a que al traïdor li vingués de gust sortir a dir que ens havia enganyat. No es mereix res mes
  14. Icona del comentari de: Erc porqueria junqueras.vox a setembre 29, 2022 | 09:45
    Erc porqueria junqueras.vox setembre 29, 2022 | 09:45
    Junqueras es VOX, PUR ESPAÑO,ISME CATOLIC
  15. Icona del comentari de: Gonzalo a setembre 29, 2022 | 10:41
    Gonzalo setembre 29, 2022 | 10:41
    Viva España, hemos ganado. Cataluña es una región de España, y a hablar en la lengua de Cervantes.
    • Icona del comentari de: Si a setembre 29, 2022 | 12:28
      Si setembre 29, 2022 | 12:28
      La llengua de'n Sirvent era el català.
      • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a setembre 29, 2022 | 17:20
        Doctor Strangelove setembre 29, 2022 | 17:20
        Hahaha, que ets l'ínclit Cucurull? Doc.
  16. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a setembre 29, 2022 | 10:41
    Pere LLimonera i Citronell setembre 29, 2022 | 10:41
    "Plegueu"... "Plegueu"... Si de todas formas el Junqueras es un Santo Varón. Pone cara de seriedad, de maLa h0stia y tal, como en la F0To, pero luego es un cacho pan... y a pesar de sus carencias, lacras y lagunas; y a pesar de ser un hombre equivocado -como todo el Nacional Catalanismo separata supremata-, peca con prudencia... N0 sé por qué algunos separatas suprematas critican tanto a Mossèn Junqueras, la verdad; con todas las cosas que ha dicho y hecho por Catalunya; erróneamente, claro, y que le han llevado a la ruina moral y física; pero es que así son las erradas "certezas, ética, virtud y dones" de los independencieros... es casi normal que, como indepa que es, diga todo tipo de cosas que le saltan a las seseras, de buenas a primeras... Además, el Junqueras, que dice que es secesionista "desde los 8 años", debió haberse pegado un buen G0Lpe entonces y todavía le duran las secuelas... He oído rumores de que le quitaron las 'ruedecitas laterales' que se ponen en la rueda de atrás para que los chicos aprendan a montar en Bici; y a la primera vuelta que dio, a los 8 segundos, se metió un piñ0 que le dejó aturdido y con la vista obnubilada... y ahí sigue... con sus cosas independencieras y por eso dice las cosas que dice y tira de fantasías, inventos históricos, imposturas culturales y toda clase de aberraciones que le asaltan las molleras de sopetón... Como todo buen asceta de Religion imp0sible en su cueva, suelta su CHaRLa y cree que tiene mas razón que un Santo; porque el Junki, aun en su nube, sigue siendo separata pero ahora algo menos fantasioso; y aunque con carencias, tiene algo mas de seso que todos los sectarios y totalitarios que escriben salvajadas de comentarios ridículos por aquí... El Junqueras N0 es responsable de nada de lo que le acusan tantos; es un buen separata; adoctrinado desde pequeñito (a los 8 años ya era independenciero) y completamente abducido... y para demostrarlo tengo la siguiente prueba: han llegado a mis manos por casualidad unos versos apócrifos de un personaje y un caso que se me antoja pudiera parecer similar al del luctuoso evento que provocó la equívoca carrera política del Junki ... ... ... / A los ocho años se metió una hostia, / quedáronle los sesos desviados, / un ojo del otro para cada lado, / y se tomó las cosas a lo bestia. / Insistía en dar charlas con mucha constancia, / repasar libros de Historia, comer helados; / criando manteca entre mantecados, / leyendo a deshoras se le fue la ciencia. / Como a Don Quijote se le fue la Olla; / Olla en que untaba pan y sobrasada. / Se untaba de Historias de Caballerías; / confundiendo Historia, Mitos, T0nterías / descompuso la Historia en Historia errada. / y "contigo, mi amor, pan y cebolla" / dijo a su 'Olla Catalana'. Vea el lector, / que la Historia errada que le descompuso, / descompuso en historias a la Historia misma; / y saque provecho, que del mal uso / de pasquines, manuales, televisor / y medios "subvencionados", llega el sofisma. ... Apa, Adéu! S.O.F.I.S.M.A.
  17. Icona del comentari de: Ricard a setembre 29, 2022 | 11:20
    Ricard setembre 29, 2022 | 11:20
    El més lamentable és que, mentrestant, els castellans estan tan panxos, això sí mantenint les polítiques xenòfobes que arruïnen la nostra pàtria i reprimeixen els nostres conciutadans. Cal agrair-ho al President regional Aragonès i a la falta d'enteresa nacional de Junts.
  18. Icona del comentari de: Cal que caigui el govern traïdor a setembre 29, 2022 | 12:26
    Cal que caigui el govern traïdor setembre 29, 2022 | 12:26
    L'Acord del Govern155 era fer autonomisme, el contrari del que deien que farien. Cal que caigui el Govern traïdor.
  19. Icona del comentari de: Stort a setembre 29, 2022 | 12:36
    Stort setembre 29, 2022 | 12:36
    Illa el ventríloc d’en patufet
  20. Icona del comentari de: Pere a setembre 29, 2022 | 15:30
    Pere setembre 29, 2022 | 15:30
    Cal recordar-li a la Sra. Borras que sense ERC ella tampoc seria presidenta del Parlament.
    • Icona del comentari de: Anònim a setembre 29, 2022 | 17:54
      Anònim setembre 29, 2022 | 17:54
      Ni Puigdemont tampoc hagués pogut presidir res, ni torra. Però el ventilador és tant fàcil de conectar....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa