Exteriors avisa per carta al cos consular que els indults no aturen la repressió

Alsina remarca que resten 3.000 represaliats

Aclariment sobre la continuïtat de la repressió i els indults. Aquest és l’objectiu de la carta que la consellera d’Exteriors, Victòria Alsina, va remetre divendres a la tarda al cos consular destinat a Barcelona. En la missiva, a la que ha tingut accès El Món, Alsina emfatitza que els “indults dictats pel govern espanyol no poden deslligar-se dels reiterats requeriments polítics i judicials internacionals”.

“Aquest mateix dilluns”, continua la carta, “l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa va adoptar per àmplia majoria una resolució que convida les autoritats espanyoles a alliberar els presos, retirar els processos d’extradició contra els exiliats, a tancar les causes obertes contra treballadors públics de rang inferior, i a garantir que els procediments per suposada malversació generin responsabilitats únicament per fets provats i quantificats”. De fet, aquesta resolució és per a la consellera “el darrer exemple”. Així recorda que s’havien pronunciat ja les Nacions UnidesAmnistia Internacional, l’Organització Mundial contra la Tortura, la Comissió Internacional de Juristes o el Departament d’Estat dels Estats Units

La carta de la consellera Alsina remesa al cos consular/QS

Tot i que Alsina qualifica “d’important” que els 9 presos polítics tinguin l’indult, insisteix que “cal tenir present que el seu alliberament és només una de les 6 recomanacions aprovades per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa aquest mateix dilluns, i que ja el 2018 i 2019 el Tribunal Superior de Schleswig-Holstein (Alemanya) i un Tribunal de Primera Instància de Brussel·les (Bèlgica) havien mostrat el camí a seguir en deixar en llibertat l’expresident del Govern i la resta de membres a l’exili”. 

“Volem recordar la resta dels membres del Govern a l’exili així com els 41 servidors públics que dimarts vinent, i sense judici previ, afrontaran multes milionàries imposades pel Tribunal de Cuentas vinculades a l’acció exterior de la Generalitat de Catalunya en el període 2011-2017”, remarca Alsina. I afegeix que “també cal tenir presents els milers de persones que han estat o estan sent processades per la mateixa causa”.

“Els indults d’aquesta setmana no resolen el conflicte polític entre Catalunya i Espanya, fruit de l’aspiració d’una majoria de la ciutadania catalana d’exercir lliure i democràticament,  com ja ho han fet altres països, el dret a l’autodeterminació recollit a la Carta de les Nacions Unides”, s’acomiada la carta.

Comentaris

  Com si el cos consular no estigués assabentat de tot 27/06/2021 7:33 am
  Aquestes cartes més aviat perjudiquen la causa indepe que una altra cosa. Acudir a la "Carta de les Nacions Unides" per justificar un dret d'autodeterminació que les Nacions Unides han dit explícitament que Catalunya no té és d'una malaptesa sublim.
   Narcís 27/06/2021 9:46 am
   Sí, rei de la casa, ens hi romanen ací de ' ninot de pim pam pum d' aquest estat, d' aquest pseudoestat ! PD: de cap de turc , de plat de tir, de . . . perquè aquests infantils pallassos indignes fora mida ens acabin d' anihilar com nació i esfondrar com economia .. els molt ' compatriotes ' nostres !
  Narcís 27/06/2021 8:47 am
  El món .. institucions, organitzacions i tota mena de comissions han de saber aquest estat fa el que li dóna la gana sense cap respecte als drets dels ciutadans ni a Dret quin fos .. amb total arbitrarietat ! PD : com pot permetre's aquest actuar d'absolut abús, abús del tot tirania, ben materialitzat en aquest ' tribunal de cuentas' com cop de gràcia del judicial .. a un estat signant/ membre d' òrgans internacionals democràtics ?
  I el món roda 27/06/2021 3:16 pm
  ¿ Quina repressió ?

Nou comentari